حسن خدابخش در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تاکنون بارشها در اصفهان مطابق با پیش بینیها پیش رفته است و در مناطقی که انتظار برف داشتیم برف آمده و بارش باران به صورت رگباری داشتیم.
وی بیان داشت: بر اساس گزارشها میزان بارش ها در ایستگاه های اصلی، در اردستان ۱۰ میلی متر، گلپایگان ۹ و نیم میلی متر، کاشان هفت و یک دهم میلی متر، نائین شش و یک دهم میلیمتر، فرودگاه اصفهان شش و یک دهم میلی متر و نطنز ۴ و نیم میلی متر بوده است.
رئیس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان با بیان اینکه در خوروبیابانک شش دهم میلی متر بارندگی داشتیم که کمترین میزان بارندگی بوده است در حالی که اطراف خوروبیابانک حتی تا ۱۵ و نیم میلی متر بارندگی را شاهد بودیم، ادامه داد: در نطنز چهار و دو دهم میلی متر و ابیانه شش میلی متر بارندگی شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان بارش از ایستگاه های اصلی اردستان و گلپایگان بوده است، ادامه داد: کمترین میزان بارندگی هم مناطق جنوب غرب بوده است.
خدابخش با اشاره به اینکه در شهر اصفهان نزدیک به سه میلی متر بارندگی شده است، اظهار داشت: پیش بینی ها ما نشان می دهد در ارتفاعات مناطق غربی، ارتفاعات مرکزی اطراف کرکس، ارتفاعات اطراف نطنز، فریدونشهر، اطراف نایین، در ارتفاعات بارش برف در این زمان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه نمی توانیم پیش بینی دقیقی از میزان بارش در فصل بهار داشته باشیم، ادامه داد: این میزان بارشها کمبود آب را جبران نمی کند و نمی توان گفت که بارش ها التیام و جبران کننده کاهش منابع آبی است.
رئیس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان افزود: در سال آبی که از اول مهر سال گذشته تاکنون را شامل می شود، حدود ۴۰ میلی متر بارش داشتیم که سال گذشته تا این لحظه ۵۱ میلی متر باران آمده بود که در حالت نرمال باید ۱۰۵ میلیمتر بارش داشته باشد. در وضعیت بارشی در مناطق غربی خیلی وضعیت بدتر است و در فریدونشهر از اول امسال ۱۷۷ میلی متر بارش داشتیم که نسبت به سال قبل تر این موقع ۴۹۰ میلی متر بارش داشتیم.
وی گفت: ما امسال روان آبی نداشتیم و بر اساس سیستم قبل که قنات ها و مادی ها بود اینها هم اکنون پر شده و آبهایی که در پشت بامها جمع می شود نیز در فاضلاب میرود و در منابع زیرزمینی نمی رود تا مدیریت بهتری پیدا کنیم.
خدابخش گفت: در مناطق بالادست مثل داران، فریدون شهر، چادگان و بوئین میاندشت برف انبارهایی تعبیه شده که به عنوان منابع آبی می توان از آن استفاده کرد و این در حالی است که در سال گذشته میزان برف ها به حدی نبود که ذخایر آبی در برف انبارها داشته باشیم زیرا به دلیل افزایش دما و هم بارش های کم و توزیع بارشی نامناسب، با این مشکل مواجه شدیم.
وی گفت: امروزه ما هم با خشکسالی هواشناسی و خشکسالی هیدرولوژیکی روبروایم زیرا میزان بارش در نقاطی مثل بالادست و مناطق غربی به حد نرمال نمی رسد و منابع آبی، سطحی و زیرزمینی دچار مشکل است.
رئیس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اضافه کرد: از خردادماه به بعد هم اصلا بارشی نداریم و احتمال دارد بارش ها را تا اواخر اردیبهشت ماه داشته باشیم.