سنندج- رییس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان از تدوین دایره المعارف کرد وکردستان به همت این پژوهشکده خبرداد و گفت: اقدامات لازم برای انجام این کار مهم و ارزشمند از سال جاری آغازمی شود.

به گزارش خبرنگارمهر، امید قادرزاده بعد از ظهر امروز سه شنبه در نشستی با جمعی از خبرنگاران رسانه های گروهی استان در سنندج با اشاره به اینکه ۱۷ سال از آغاز فعالیت پژوهشکده کردستان شناسی می گذرد، گفت: در طول این سال ها فعالیت های ارزشمندی هم چون چاپ ۳۵ کتاب در حوزه زبان و ادبیات کردی و تاریخ وفرهنگ کردی و برگزاری چندین همایش بین المللی وملی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در چهار سال اخیر هم ۲۰ نشست تخصصی به همت این پژوهشکده برگزار شده است، عنوان کرد: یکی از مباحث حائز اهمیت برای ما برقراری ارتباط با دستگاه های اجرایی استان بوده که تاکنون در این راستا با ۵ دستگاه اجرایی تفاهم نامه همکاری منعقد کردیم.

وی از جمله برنامه های این پژوهشکده در سال جاری را آغاز پروژه تدوین دایره المعارف کرد و کردستان خواند وعنوان کرد: استارت اجرای این پروژه از امسال آغاز می شود و شاید ۱۰ سال به طول انجامد.

قادرزاده با بیان اینکه پایه و اساس تاسیس رشته زبان وادبیات کردی در دانشگاه کردستان از این پژوهشکده بنیان نهاده شد، بیان کرد:  ۱۳۵ واحد درسی برای مقطع کارشناسی رشته زبان وادبیات کردی تدوین شد.

رییس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان اظهارداشت: در سه سال اخیر هم اجرای پروژه حمایت از دانش بومی و محلی را دنبال کردیم و در این راستا کتاب شغل های قدیمی سنندج نوشته فریدون حسین پناهی را در دو جلد منتشر کردیم.

قادرزاده با اشاره به اینکه جلدهای اول و دوم کتاب شغل های قدیمی سنندج به فارسی ترجمه شده است، اضافه کرد: جلدهای سوم و چهارم کتاب مذکور هم تا پنجم اردیبهشت ماه سال جاری منتشر خواهند شد.

وی بیان کرد: بی شک با ازبین رفتن شغلی، زبان وادبیات و نظام تعلیم وتربیت موجود در آن حرفه هم ازبین خواهد رفت.