به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد بطحایی که بنابر دعوت رسمی وزیر آموزش روسیه جهت شرکت در اجلاس بین المللی ICTدر آموزش و پنجمین نمایشگاه بین المللی آموزش مسکو (MIEF) روز سه شنبه ۲۸ فروردین ماه همراه هیأتی از جمهوری اسلامی ایران عازم روسیه است در مدت کوتاه اقامت خود در کشور ترکیه ضمن حضور در مجتمع فجر ایرانیان استانبول با فرهنگیان و دانش آموزان ایرانی دیدار کرد.
بطحایی بر اهمیت مدارس خارج از کشور و تفاوت های آن با مدارس داخل کشور پرداخت و گفت: یکی از مهمترین وجوه تفاوت مدارس خارج از کشور با داخل کشور مأموریت و رسالت آنها می باشد. دانش آموزان در ایران در محیط داخل کشور زندگی نموده و رسانه ملی و وسایل ارتباط جمعی داخل کشور در اختیارشان هست و در محیط های جمعی مانند خانواده و همسالان رفت و آمد نموده و در مراسمات ملی و مذهبی به راحتی شرکت می نمایند و لذا آنچه به عنوان انتقال فرهنگ در داخل کشور برای نسل آینده به عنوان مأموریت اصلی نظام آموزش و پرورش هست در صورت قصور در مدارس از این طریق جبران خواهد شد. ولی در خارج از کشور عمده این رسالت و مأموریت بر عهده مدارس جمهوری اسلامی ایران است و هر چه ما از کشور عزیزمان دورتر می شویم و به سمت کشورهای اروپایی و آمریکایی می رویم این نگرانی که این دانش آموز چگونه باید با فرهنگ، آداب و رسوم و ارزشهای موجود در ایران آشنا شود بیش از سایر کشورها احساس می شود. از این رو فعالیت مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور یک ضرورت اجتناب ناپذیر است در غیر این صورت ما با ایرانیانی مواجه خواهیم شد که هیچ انس و الفتی با کشورشان ندارند. هر چند که شرایط موجود به دلایل مختلف مانند مشکلات بودجه و اعتبارات و مشکلات اداره مدارس با وضعیت مطلوب فاصله دارد اما نباید این نقش بسیار مهم را فراموش کنیم.
بطحایی در این زمینه به فرمایش مقام معظم رهبری به ادامه فعالیت مدارس خارج از کشور حتی در شرایط سخت اقتصادی و تذکر ایشان در خصوص تحصیل فرزندان کارگزاران نظام در مدارس جمهوری اسلامی و زیر پرچم مقدس ایران اشاره کرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اثری که شما به عنوان یک معلم در مدرسه فجر ایرانیان بر جای می گذارید اثر دو یا سه سال مدت مأموریت شما نیست بلکه این اثری برای پایداری و ماندگاری فرهنگ ایران در یک دانش آموز است که ممکن است هیچ وقت تا آخر عمر خود به ایران نیاید.
وی ادامه داد: این شرایط سختی که هر از گاهی در کشور ایجاد می شود و به لطف خدا و همت دولتمردان کاهش پیدا می کند نباید اجازه دهد که ما از این مسیر بسیار خطیر خودمان غفلت کنیم. ایشان فرمودند به عنوان یک همکار از بنده بپذیرید که تمام اهتمام خود و مدیران وزارتخانه را برای تحقق آنچه که به درستی طلبت شما هست و حداقل مطالبه و درخواستی هست که دارید به کار خواهیم گرفت و با مساعدت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این امر محقق خواهد شد.
شایان ذکر است در ابتدای این دیدار آقای دکتر سپهری سرپرستی مدارس جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و آسیای میانه ضمن عرض خیر مقدم به مقام عالی وزارت و هیأت همراه به معرفی مجتمع فجر استانبول پرداختند. ایشان ضمن تشکر از مساعدت معلمان این مجتمع با بیان اینکه از ۲۶ دانش آموز پذیرفته شده در مرحله اول المپیاد های علمی ۱۵ نفر مربوط به حوزه ترکیه و آسیای میانه می باشد بر نقش معلمان مدارس این حوزه بر جهش علمی آموزشی در دوسال گذشته تاکید کردند.