به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی عروجی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در خمین، اظهار داشت: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت و براساس سند ده ساله ملی کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر، هر ساله دانشکده های علوم پزشکی، باید ۳۰درصد جمعیت خود را تحت پوشش خدمات نوین سلامت در حوزه بیماری های غیر واگیر قرار دهند که شهرستان خمین با پوشش ۳۸ درصدی جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال در حوزه خطر سنجی بیماری های غیرواگیر، از شاخص کشوری بالاتر است.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری های غیر واگیر، در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد که نیازمند توجه جدی به ارائه خدمات نوین سلامت است.
عروجی ادامه داد: افزایش شیوع بیماری غیر واگیر و ماهیت مزمن پیش رونده این بیماری ها علاوه بر تاثیرت مستقیم بر نیروهای مولد جامعه، صرف هزینه های اقتصادی را نیز به دنبال دارد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی خمین بیان کرد: دیابت، فشار خون بالا، انواع سرطان و بیماری های مزمن تنفسی، بیماری های غیرواگیر هستند که عامل موثر بر بروز این بیماری ها، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف انواع دخانیات و الکل است و براساس سند ده ساله پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر، نسبت به میزان خطر، مراقبت های لازم برای افراد تحت پوشش انجام می گیرد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه سیب در پایگاه های سلامت و مراکز بهداشت شهرستان خمین، اظهار کرد: تمام جمعیت شهرستان خمین تحت پوشش پرونده الکترونیکی بهداشت و سامانه سیب هستند و ۷۰ درصد این افراد حداقل یک بار خدمات بهداشتی دریافت کردند.
عروجی با اشاره به برگزاری کارگاه های آمادگی بارداری و انجام مراقبت های مادران باردار در مراکز بهداشت و پایگاه های سلامت، تصریح کرد: نرخ باروری در شهرستان خمین نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است و در سال گذشته ۳۶هزار نفر در مراکز بهداشتی خدمات مامایی دریافت کردند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از برنامه های مهم طرح تحول سلامت، احداث پایگاه های سلامت در شهرستان خمین است که در حال حاضر هشت پایگاه سلامت جامع شهری و روستایی، خدمات بهداشتی به جمعیت تحت پوشش ارائه می دهند و به ازای هر هشت هزار و ۳۰۰ نفر یک پایگاه سلامت در این شهرستان راه اندازی شده است.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان خمین تصریح کرد: در سال های اخیر در راستای راه اندازی سه پایگاه سلامت در شهرستان خمین، ۱۲میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال اعتبار هزینه شد و همچنین ۲۴نیروی مراقب سلامت، در راستای ارائه خدمات مطلوب بهداشتی درمانی در این مراکز جذب شد.
عروجی با اشاره به خدمات دندان پزشکی در مراکز بهداشتی عنوان کرد: طرح وارنیش فلوراید برای جامعه هدف شش تا ۱۲ سال در دو مرحله انجام و بیش از ۱۷ هزار نفر در قالب این طرح خدمات دندانپزشکی دریافت کردند.
وی خاطر نشان کرد: ۹۶هزار و ۵۸۵ بیمار در مراکز بهداشتی ویزیت و شش هزار و ۷۴۰بیمار به پزشکان متخصص ارجاع، سه هزار و ۶۰۰ مورد خدمات مشاوره ای تغذیه در زمینه بیماری های غیر واگیر و ۲۲هزار و ۲۰۰ خدمات مشاوره ای تغذیه ای به کودکان و سالمندان ارائه شد.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان خمین تصریح کرد: توانمند سازی جامعه در راستای تصمیم سازی در حوزه سلامت و پوشش همگانی در قالب طرح تحول سلامت از اولویت های مهم توسعه پایدار سلامت است و در این زمینه هر ساله اقدامات و خدمات مطلوبی ارائه می شود.