محمد خوش چهره ضمن این که نگرانی مسئولان کشور از تهاجم فرهنگی را مطرح کرد، گفت:رقم صادرات کشور در سال جاری که 12 میلیارد دلار اعلام شده، بزرگ‌نمایی است.

به گزارش خبرنگار مهر ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در همایش  تخصصی دبیران کمیسیون های مبارزه با قاچاق کالا و ارز سراسر کشور گفت: ماهیت اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران تضادی دیالککتیکی با منافع و سلطه جهانی ایجاد کرده است.

محمد خوش چهره به دغدغه ها و نگرانی مسئولان کشور از تهاجم فرهنگی اشاره و تصریح کرد : تهاجم دامنه گسترده ای دارد که کار آفرین ترین قلمرو آن اقتصاد است و این قلم و از نظر مبانی تئوریک و مطالعات تطبیقی قابل استناد است.

به گفته وی، خام خیالی است اگر تصور کنیم که کشور در عرصه تخاصم قرار دارد اما تهاجمی اقتصادی برآن صورت نمی گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اولین تهاجم در عرصه اقتصادی را بر روی  تولید ملی و تولید ناخالص داخلی دانست و تصریح کرد: در این زمینه و قلمرو همواره کیفیت، قیمت ، سیاست های صنعتی و تولیدی مورد تهاجم قرار می گیرد.

وی ادامه داد: اگر تولید ملی مورد تهاجم قرار گیرد ، به تبع آن مصرف نیز مورد تهاجم قرار خواهد گرفت.

خوش چهره مناطق آزاد را مناطق پردازش صادرات دانست و تصریح کرد: در کشورهایی که پایه آن صادرات است، مناطق آزاد مفهومی ندارد ، زیرا به جای آن می توان به ایجاد شهرک های صنعتی ایجاد کرد.

وی افزود:  مناطق آزاد در کشوری که پایه آن واردات است، توجیه و داده منطقه ای ندارد .

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به وجود پاساژها و بوتیک ها در کلان شهرها اشاره کرد و گفت: در کلان شهرها تهاجم مصرفی در قالب ایجاد و تشکیل پاساژ و بوتیک صورت می گیرد و این در حالی است که بالاترین سرانه و کاربری تجاری متعلق به بوتیک ها و پاساژها است و این امر پدیده ای غیر طبیعی محسوب می شود.

وی از تهاجم به نگرش ها و باورها در نظام تصمیم گیری ، سیاست گذاری و قانون گذاری به عنوان دومین سطح تهاجم نام برد و افزود: این تهاجم در قالب ارائه الگوها ، سیستم ها و ابزارها، خود را نمایان می کند.

به گفته وی چالش هایی که عموما پیش روی مبارزه با قاچاق قرار می گیرد ناشی از درک محدود نسبت به برخی از مسائل است ، بنابراین باید یک درک درست از مبارزه با این پدیده ایجاد شود ، در غیر این صورت مقابله با این پدیده ممکن نخواهد بود.

خوش چهره ایران را جز معدود کشورهایی آسیایی دانست که با حجم عظیمی از قاچاق کالا روبرو است.

وی با اشاره به نابرابری واردات و صادرات در کشور گفت: رقم صادرات کشور در سال جاری که بیشتر پتروشیمی و صنایع نفتی است ، 12 میلیارد دلار عنوان شده ، در حالی که این رقم بزرگنمایی است ، زیرا به نظر می رسد صادرات ایران 4 تا 5/4 میلیارد دلار است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین میزان واردات کشور را حدود 50 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: هم اکنون با جریان قوی واردات کالاهای  مصرفی به کشور مواجه هستیم و مبادی و ورودی متعددی برای کشور ایجاد شده که منطقی نیست. وی بر تجدید نظم باورها، نگرش ها و قانون گذاری در کشور تاکید کرد.