بر اساس اظهارت یک کارشناس مسئول ، تعداد مشاوران مدارس دوره متوسطه برای انجام طرح غربالگری دانش آموزان افسرده کافی نیست.

معاون دفتر برنامه ریزی امور فرهنگی و مشاوره وزارت آموزش و پرروش در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: به ازای هر 12نفر دانش  آموز دوره متوسطه یک ساعت زمان مشاوره و راهنمایی وجود دارد.

بهنام حکمتی افزود: این در حالی است که باید به ازای هر 6 تا 8 دانش آموز یک ساعت زمان مشاوره اختصاص داده شود.

وی تاکید کرد: غربالگری دانش آموزان افسرده در مدارس مشکل جدی آموزش و پرورش نیست بلکه نبود زمان کافی مشاوره بر چنین مشکلاتی دامن می زند.

این کارشناس مسئول افزود: برای رفع کاستی هایی نظیر طرح های غربالگری دانش آموزان افسرده نیازمند طرح های جامعی هستیم. هر طرح نیز برای نهایی شدن به حدود 5 سال زمان نیاز دارد ، ارائه الگوهای جدید نیز در دستور کار پژوهشگاه تعلیم و تربیت قرار دارد.

از طرف دیگر معاون دفتر برنامه ریزی امور فرهنگی و مشاوره وزارت  آموزش و پرورش گفت: والدین دانش آموزان تمایل چندانی برای مراجعه به مراکز و هسته های مشاوره ای خارج از مدارس نشان نمی دهند و نبود فرصت های مناسب مشاوره ای آسیب پذیری روحی دانش آموزان را افزایش می دهد.

حکمتی درباره میزان دانش آموزان مبتلا به بیماری های روحی و  افسردگی آماری ارائه نداد و افزود: تنها آمار موجود مربوط  به تعداد مراجعه کنندگان به مراکز و هسته های مشاوره ای است که اجازه انتشار آن وجود ندارد و نمی توان میزان آن را به تمام دانش آموزان تعمیم داد.