تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰

مراسم تجلیل از پری صابری شامگاه جمعه ۳۱ اردیبهشت با حضور هنرمندان سینما و تئاتر در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روز گذشته ۳۱ اردیبهشت بزرگداشت پری صابری با حضور اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.

در این بزرگداشت جهانگیر کوثری ابتدا به مهمانان و مخاطبان نمایش خوشامد گفت و بیان کرد: ما امروز قصد داریم از استاد خودمان که ۶۰ سال است در تئاتر ایران می‌درخشد قدردانی کنیم. پری صابری ۱۰ سال را صرف نوشتن نمایشنامه «کوروش» کرد و ما موفق شدیم بعد از یک سال و نیم مجوز این نمایش را بگیریم و امروز در خدمت شما باشیم. پری صابری بنیانگذار گروه تئاتر پازارگاد و و تالار مولوی است؛ نشان لژیون دونور دارد و تئاتر ما به وی مدیون است.

سپس ژاله آموزگار، پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی روی سن آمد و گفت: من خوشحالم در دورانی زندگی می‌کنم که با پری صابری هم عصر هستم، آدم‌های زیادی به دنیا می‌آیند و می‌روند اما آدم هایی هستند که همیشه باقی می‌مانند؛ مثل پری صابری.

وی با اشاره به اینکه چهارمین بار است که در رابطه با پری صابری سخنرانی می‌کند، گفت: او کسی است که رنگ را روی صحنه آورد و موسیقی را با کارش همگام کرد. در تئاترهای بعد از انقلاب کمتر کسی بود که رنگ، موسیقی و حرکت را در اثرش بیاورد ولی پری صابری برای اولین بار بعد از انقلاب این کار را به شکل تاثیرگذاری انجام داد. او از هر موقعیتی استفاده کرده و با آنکه شرایط این را داشت که خارج از ایران زندگی کند در اینجا ماند و صد جوان را زیر بال خودش پرورش داد. 

آموزگار ادامه داد: من شانس این را داشتم که متن نمایش «کوروش» را پیش از اجرا بخوانم و حظ ببرم، شاید کسانی باشند که این «کوروش» را نپذیرند ولی فراموش نکنیم که هنرمند حق دارد از دید خودش به مسایل نگاه کند. در این تئاتر قرار نبود که تاریخ نوشته شود بلکه خانم صابری دید خودش از کوروش را بر روی صحنه آوردند.

سخنران بعدی این مراسم حسین پاکدل بود. پاکدل با اشاره به همنشینی با پری صابری طی سال‌ها یادآور شد: در پاریس در مقر یونسکو بنا بود که ۲ اثر از پری صابری روی صحنه برود و من سرپرست گروه بودم. دکورهای عظیمی ساخته شده بود و قرار بود که در سالن قرار بگیرد، لحظه ای که بنا شد این اتفاق بیفتد، متوجه شدیم که ابعاد دکور با سالن هم‌خوانی ندارد و ما نتوانستیم هیچ کدام از قطعات دکور را در سالن ببریم. خانم صابری گفتند اعجاز تئاتر در خودش است. به اتفاق رفتیم در زیر زمین یونسکو و او از قطعات کوچک یک قصر بزرگ را روی صحنه پدید آورد.

پاکدل ادامه داد: از نظر من پری صابری خودش اعجاز تئاتر است. همین که با این شرایط سنی و با این روحیه هنوز فعال است، اینکه جهانگیر کوثری سختگیر را مجبور می‌کند که پیگیر اجرا باشد و تهیه کننده اثر، خودش یک اعجاز است.

این بازیگر سینما و تئاتر در پایان گفت: اگر نبودند کسانی مثل پری صابری، دکتر علی رفیعی، حمید سمندریان، رکن الدین خسروی، خسرو خورشیدی و ... که با پیگیری‌های زیادشان، با سماجت های فراوانشان و ریختن سلیقه در تئاتر و بخشیدن رنگ و حرکت کاری کردند که بتوانیم امروز تئاتر  ببینیم. کسانی که زیبایی را منتشر کردند و به قول داستایوفسکی عاقبت زیبایی شهر را نجات خواهد داد.

در پایان این مراسم باران کوثری به نمایندگی از نسل جوان روی صحنه رفت تا از پری صابری تقدیر کند.

پری صابری در سخنانی کوتاه گفت: ما سعی کردیم برای شما راهی باز کنیم تا بدون زیبایی نتوانید زندگی کنید و بیشترین زیبایی که به من بخشیده شد زیبایی مردم ایران بود. وقتی برگشتم به ایران دیدم که محمدعلی کشاورز، دوست عزیزم در یک حوض مشغول تمرین است و جایی برای تمرین ندارد. از همین سختی‌ها تئاتر شروع شد و به این جا رسید که ما کم از جاهای دیگر جهان نداریم و مطمئنم که در آینده درخشنده تر می‌شود چرا که در آن با عشق کار می‌شود و عشق قوی ترین نیرو است.

در این مراسم، رخشان بنی اعتماد، خسرو خورشیدی، جهانگیر کوثری، حسین پاکدل، باران کوثری، امیر اثباتی، ژاله آموزگار، هانا کامکار، محمدعلی ابطحی، کمند امیر سلیمانی، عزت الله مهرآوران، ادنا زینالیان، بهنام شرفی، کتانه افشارنژاد و ... حضور داشتند.

نمایش «کوروش» از پانزدهم فروردین در تالار وحدت آغاز شده است.

تهیه این تئاتر بر عهده جهانگیر کوثری است که دومین همکاری کوثری و پری صابری پس از اجرای «مرغ باران» محسوب می شود.

آرش آصفی، محسن حسینی، عاطفه رضوی، بهناز نازی، الهام دهقانی، سروش کریمی نژاد، کامبیز امینی، شهرام نجاتی، امیرحسین مژده، تهمینه شهمیر نوری، مهرداد آبجار، مجید فاطمی، حمیدرضا خلیلی، بهادر فاضل، شقایق پورعلی بازیگران «کوروش» هستند.