به گزارش خبرنگار مهر، احمد مسجدجامعی در جلسه امروز شورای شهر با اشاره به برخورد پلیس امنیت اخلاقی با یک شهروند گفت: درباره واقعه ضرب و جرح یک شهروند در شهر تهران توسط مامور پلیس نگران هستم و پیشنهادی دارم. به نظرم شورا هم در اینجا وظیفه ای دارد که برای کاهش تنش ها و افزایش اعتماد اجتماعی باید انجام دهد. از نقطه نظر اجتماعی، امنیت و انضباط یک فرایند همگانی است و نمی شود پلیس را حتی با توجه به جایگاه قانونیش تضمین کننده صرف امنیت دانست .
عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که با ارتباط موثر ، تعامل پیوسته و نهادینه شدن حقوق متقابل مردم و پلیس امنیت پایدار را می توانیم برقرار کنیم، افزود: ما در موضوعاتی مانند اعتیاد و ترافیک زمانی می توانیم موفق باشیم که بسترهای اجتماعی آن فراهم باشد درغیر این صورت و بدون همکاری شهروندان هیچ کاری از پیش نخواهد رفت.
وی ادامه داد: در اتفاق اخیر اینکه بگوییم در حال انجام وظیفه و اجرای قانون بوده، این نحوه برخورد غیرانسانی با یک دختر جوان ، از نظر اجتماعی به آن اعتمادسازی عمومی لطمه زده و روح امنیت و نظم عمومی را زیر سوال برده است. وجه دیگر ماجرا هم این است که اخلاق و فرهنگ را نمی توان امنیتی کرد. همه چیز را هم نباید از پلیس انتظار داشت.
مسجدجامعی به منظر قانونی موضوع پرداخت و گفت: اگر حفظ حجاب قانون است رعایت حقوق شهروندی هم قانون است. نمی توان برای اجرا و رعایت یک قانون، قانون دیگری را نقض کرد و به هر شیوه دلخواهی عمل کنیم.
احمد مسجدجامعی ادامه داد: از نیروی انتظامی تشکر می کنم که بلافاصله اعلام کرد اینگونه رفتارها مورد تایید نیست و فرد خاطی را تعلیق کردند. اما نگرانی من این است که حوزه عمل و فعالیت این ها یعنی به تعبیر رایج « پلیس امنیت اخلاقی » در حال گسترش است. در همین پارک شهر ترددهایی صورت می گیرد. اینجا محل رفت و آمد روزانه ماست و سال هاست در حال آمد و شد در آن هستیم. ضرورت حضور پلیس امنیت اخلاقی در این مکان چیست؟ این چگونه با سازمان بوستان ها و فضای سبز هماهنگی شده است؟ من نگران این هستم که در کتاب فروشی ها و نمایشگاه های کتاب هم گفته شود پلیس امنیت اخلاقی می خواهد حضور داشته باشد یا در سینماها و جشنواره فیلم فجر هم پلیس امنیت اخلاقی بخواهد حضور داشته باشد. این تجربه را سالها داشته ایم و در زمان مسوولیت اینجانب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بارها اینگونه مسائل طرح شد و به تفاهم و راهکارهایی هم رسیدیم.
عضو شورای شهر ضمن اشاره به اهمیت آرامش و آسایش شهروندان گفت: شهری مانند تهران در صورتی می تواند آرامش وآسایش داشته باشد که هم شهروندان، هم نهادها و دستگاه ها رابطه خود را بر اساس حقوق و وظایف شهروندی تعریف کنند.
وی افزود: پیشنهاد می دهم که در شورای شهر تهران کمیته ای با عنوان «صیانت از حقوق شهروندی» در کمیسیون نظارت و حقوقی تشکیل دهیم و به عنوان نمایندگان مردم پایتخت به این مسائل ورود کنیم و ابعاد مختلف حقوقی ، قانونی ، اجتماعی و فرهنگی موضوعات را به بحث بگذاریم.
انتخاب شهردار با یک جلسه تاخیر برگزار شود
احمد مسجدجامعی در ادامه درباره انتخاب شهردار اظهار کرد: با توجه به اینکه گمانه زنی ها در خصوص انتخاب شهردار بالا گرفته و رییس فعلی شورا نیز به عنوان یکی از گزینه های شهرداری در افکار عمومی و رسانه ها مطرح شده است و آقای مهندس هاشمی این موضوع را با توجه به مسولیتشان در شورا رد کرده اند لازم است در ابتدا از ایشان که انسجام شورا را بر هر خواست فردی و جمعی ترجیح میدهند تشکر کنم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به ارائه پیشنهاد خود در خصوص انتخاب شهردار پرداخت و بیان کرد: نامزدهای پیشنهادی تا کنون بیش از 20 نفر شده اند. تا سه شنبه یعنی پس فردا فرصت کمی برای بحث وگفتگوی داخلی ما خواهد بود. پیشنهاد من این است که هیات رییسه این موضوع را بررسی کرده و انتخاب شهردار را با یک جلسه تاخیر و در جلسه دیگری به بحث بگذارد.