به گزارش خبرنگار مهر، شاخص جهانی کارآفرینی (GEI) اندیکاتوری است که سلامت اکوسیستم کارآفرینی در یک کشور را از طریق اندازهگیری کیفیت کارآفرینی در دو سطح فردی و نهادی مورد ارزیابی قرار می دهد.
بر اساس آمار منتشر شده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ با افزایش ۱۳ رتبهای در میان ۱۳۷ کشور جهان به ۷۲ رسیده است.
گزارش منتشر شده نشان میدهد رتبه کارآفرینی ایران در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به ۱۱ رسیده است که در مقایسه با سال قبل، سه رتبه بهبود یافته است.
ایران ۷/ ۴ بهبود امتیاز را در سال ۲۰۱۸ تجربه کرده و از این منظر پنجمین کشور جهان در بهبود امتیاز است. اما متاسفانه، گلوگاههای موجود در اکوسیستم کارآفرینی کشور کماکان در وضعیت نامطلوبی به سر میبرند.
ارکان شاخص جهانی کارآفرینی ایران در سالهای ۲۰۱۷-۲۰۱۸ عبارتند از؛ درک فرصت، مهارت کسب و کارهای نوپا، پذیرش ریسک، شبکه سازی، پشتیبانی فرهنگی، کسب و کار مبتنی بر فرصت، جذف فناوری، سرمایه انسانی، رقابت، نوآوری در محصول، نوآوری در فرآیند، رشد بالا در کسب و کارها، بین المللی سازی، سرمایه ریسک پذیر و درک فرصت.
بر اساس اطلاعات گزارش شاخص جهانی کارآفرینی، امسال ایران افزایش چشمگیری در امتیاز شاخص فرعی گرایش کارآفرینانه (ATT) نسبت به سال قبل را تجربه میکند، این افزایش ناشی از تغییر ناگهانی در رکن مهارت راهاندازی کسبوکارهای نوپا است.