رئیس اداره جوانان دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، گفت: از سال ۹۳، سه بار بسته خدمات سلامت روان در حوزه سلامت جوانان در بخش پزشکی و غیرپزشکی، بازنگری شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست خبری مدیران معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت روز جوان، مسائل و برنامه های جوانان در حوزه سلامت تشریح شد.

در ابتدا، دکتر ناهید جعفری رئیس اداره گروه مدیریت برنامه‌های سلامت وزارت بهداشت، افزود: در طرح تحول سلامت تلاش شد به سلامت جوانان به عنوان یک نکته کلیدی نگاه شود و البته هنوز راه بسیاری داریم تا به نقطه‌ای برسیم که نحوه ارائه خدمات به آن‌ها به بلوغ کامل برسد. هنوز در ابتدای راه هستیم و باید وضعیت ایده آل را در نظر بگیریم.

در ادامه این نشست، مریم مهرابی کارشناس مسئول برنامه‌های اختلالات و سوء مصرف مواد وزارت بهداشت با بیان اینکه دستگاه‌های زیادی در راستای اختلالات مصرف مواد مخدر همکاری می‌کنند، گفت: بخشی از تکالیف در این راستا بر عهده وزارت بهداشت است و این تکالیف در دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تعریف شده است و بخشی از خدماتی که در این حوزه ارائه می‌شود به پیشگیری باز می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه ضعف در زمینه مهارت‌های زندگی باعث می‌شود زمینه مصرف مواد مخدر فراهم شود، گفت: بخش دیگری از خدمات به مباحث اجتماعی و مهارت‌های زندگی مرتبط می‌شود و در نظام مراقبت‌های اولیه، غربالگری تعریف شده و به هر مراجعه کننده که وارد سیستم بهداشت و درمان می‌شود، این خدمت ارائه می‌شود.

مهرابی گفت: اعتیاد در کشور یک انگ بسیار پررنگ محسوب می‌شود و همین مشکل باعث شده که مراجعه کنندگان خیلی به سختی اقرار به مصرف مواد مخدر کنند.

 در این نشست، دکتر گلایل اردلان رئیس اداره جوانان دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد سلامت روان گفت: از سال ۹۳ به مدت ۳ بار بسته خدمات سلامت روان در حوزه سلامت جوانان در بخش پزشکی و غیرپزشکی مورد بازنگری قرار گرفت و در حوزه غیرپزشکی، ارزیابی اختلالات شایع مثل افسردگی و غیره مورد توجه است.

وی افزود: در بسته سلامت روان، ۶ سئوال مشخص می‌کند که آیا جوان در معرض آسیب زدن به خود یا دیگران است یا خیر و در مورد خودکشی نیز بخش مجزایی وجود دارد و مشخصات بررسی و ارائه مشاوره به فردی که قصد خودکشی دارد، گنجانده شده است.