اعدام صدام دیکتاتور سابق عراق با واکنش های مختلفی در سطح منطقه ای و بین المللی روبرو شد و در حالی که اکثریت جامعه بین المللی از آن استقبال کردند، اما با این وجود برخی آن را محکوم کرده و حتی در لیبی برای مرگ این جنایتکار سه روز عزای عمومی اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، ایران از جمله اولین کشورهایی بود که از اعدام صدام به عنوان یک پیروزی برای ملت عراق یاد کرد و از آن استقبال کرد.

گزارش فرانس پرس از واکنشهای رسمی ومردمی در ایران:

خبرگزاری فرانسه دراین زمینه گزارش داد: حمید رضا آصفی معاون وزیر امور خارجه ایران، آمریکایی ها را متهم کرد که برای کوتاه کردن زمان محاکمه صدام و محدود کردن آن به پرونده دجیل اعمال فشار کردند.

بر اساس این گزارش، آصفی اظهارداشت : مسئله صدام به سرعت پایان یافت، زیرا اگر به جنگهایی که بر ضد ایران وکویت به راه انداخت، کشیده می شد، ائتلافش با آمریکا افشا می شد، لذا آمریکایی ها تلاش زیادی برای مختومه شدن این مسئله به پرونده دجیل تلاشهای زیادی انجام دادند.

براساس این گزارش، ایرانی ها ازاعدام صدام استقبال کردند وآن را قصاصی علیه وی به سبب جنگ هشت ساله علیه ایران
می دانند.مسئولان و شهروندان عادی ایران به یک اندازه از اعدام صدام استقبال کردند.

این گزارش حاکی است : صدام در اوایل دهه هشتاد به ایران حمله کرد که در طول این جنگ هشت سالها از حمایتهای غرب بهره مند بود، غربی که خواهان تضعیف نظام جمهوری اسلامی بود.

ایرانی ها هرگز شادی خود را از اعدام صدام پنهان نمی کنند . تلویزیون ایران نیز برنامه های ویژه به مناسبت اعدام صدام پخش کرد و طی آن بر جنایاتی که صدام در طول جنگ علیه ایران مرتکب شد، متمرکز کرد و حتی بمباران شیمیایی شهر حلبچه عراق به وسیله رژیم سابق را نیز فراموش نکرد.

استرالیا به تصمیم دولت عراق احترام می گذارد:

استرالیا که از حامیان دولت کنونی عراق و متحدان آمریکا است، اعلام کرد که با وجود موافقت اصولی خود با مجازات اعدام، به تصمیم مقامهای عراقی در اعدام صدام احترام می گذارد.

جان هاوارد نخست وزیر استرالیا گفت : محاکمه صدام عادلانه بود و اینکه کشوری بتواند با وجود تمام رنج و سختی که در آن به سر می برد، مردی که ظالم و قاتل مردمش بود را به دستگاه قضایی بسپارد، مسئله شجاعانه ای بود.

حماس : اعدام صدام ترور سیاسی است

حماس اعدام صدام را ترور سیاسی توصیف کرد؛ فوزی برهم  سخنگوی این جنبش گفت : اعدام رئیس جمهور سابق عراق را ترور سیاسی و مغایر با تمام قوانین بین المللی خواند.

روسیه : متاسفیم

روسیه از اعدام صدام ابراز تاسف کرد؛ وزارت امور خارجه روسیه امروز از اجرای حکم اعدام دیکتاتور سابق عراق ابراز تاسف کرد.شماری از نمایندگان پارلمان روسیه اعلام کردند که اعدام صدام به افزایش بی ثباتی اوضاع در عراق و تمام منطقه خلیج فارس منجر خواهد شد.

لیبی : سه روز عزای عمومی و لغو جشنهای عید قربان برای مرگ دیکتاتور

لیبی در حمایت از صدام و به مناسبت مرگ دیکتاتور جنایتکار عراق، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.خبرگزاری لیبی اعلام کرد: سه روز در لیبی عزای عمومی اعلام می شود و تمام پرچمها نیمه افراشته می شود؛ تمام جشنها از جمله جشن عید(قربان) به عنوان عزای عمومی برای اسیر جنگی(صدام) لغو می شود.

دختر صدام غمگین:

یکی از اعضای هیئت دفاع از جنایت سران رژیم سابق عراق امروز گفت که رغد دختر صدام با شجاعت خبر اجرای حکم اعدام پدرش را با وجود اندوه شدید دریافت کرد.وی که نامش را فاش نکرد، گفت : رغد وخواهرش رنا ونه فرزندشان همگی در انتظار خبر کنار هم نشسته بودند.

به گفته این وکیل، شماری از وکلای صدام در منزل رغد در غرب امان - پایتخت اردن- جمع شده بودند.رغد و رنا و فرزندان شان، 30 ژولای 2003 به اردن پناهنده شدند و از آن هنگام در امان زندگی می کنند، اما ساجده خیرالله طلفاح همسر صدام و فرزند کوچکش صغرا در حال حاضر در دوحه - پایتخت قطر- زندگی می کنند.

مالزی نگران از احتمال بروز خشونت در عراق:

مالزی که در حال حاضر ریاست سازمان کنفرانس اسلامی را برعهده دارد، اعلام کرد که اعدام صدام ممکن است به از سرگیری خشونت در عراق منجر شد ودولت این کشور باید به اعتماد سازی بپردازد.

حمیدالبار وزیر امور خارجه مالزی گفت : به اعتقاد من، شکافهایی در داخل سازمان کنفرانس اسلامی درباره این مسئله وجود داردف اما درباره ضرورت انجام آشتی و پایان خشونت و بازگشت ثبات به عراق اتفاق نظر وجود دارد.

ژاپن به تصمیم عراقی ها احترام می گذارد:

 ژاپن به عنوان همپیمان ثابت آمریکا اعلام کرد که به تصمیم مقامهای عراقی در اجرای حکم اعدام صدام حسین رئیس جمهور مخلوع عراق احترام می گذارد.سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن گفت : این تصمیمی است که دولت جدید عراق بر اساس قانون اتخاذ کرد و ما به آن احترام می گذاریم.

فرانسه : عراقی ها برای آشتی ملی تلاش کنند

وزارت امور خارجه فرانسه نیز از عراقی ها خواست تا به آینده چشم دوخته و برای برقراری آشتی ملی تلاش کنند.

رژیم صهیونیستی : یک مسئول رژیم صهیونیستی از اعدام دیکتاتور سابق عراق استقبال کرد.

انگلیس : صدام بهای جنایاتش را پرداخت

وزیر امور خارجه انگلیس با بیان موافقت اصولی لندن با مجازات اعدام در عین حال ابراز عقیده کرد که صدام حسین بهای جنایاتش را پرداخت.

مارگارت بکت از اینکه به گفته وی صدام در یک دادگاه عراقی محاکمه شد وحداقل تعداد اندکی از مسائل هولناکی که وی بر ضد ملت عراق مرتکب شد؛ بررسی شد، ابراز خرسندی کرد.بکت بار دیگر بر حمایت دولت انگلیس از دولت نوری المالکی در عراق تاکید کرد و گفت : عراق همچنان با چالشهای بزرگی روبرو است، اما دولت منتخبی دارد که به شیوه دموکراتیک انتخاب شد و نماینده همه گروههای عراقی بوده و بر ایجاد آشتی ملی مصمم است.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس نیز گفت : بکت موضع دولت انگلیس از جمله تونی بلر را بیان کرد؛ به گفته وی، بلر هیچ واکنش شخصی به اعدام صدام نخواهد داشت.

کویت : صدام مرتکب جنایات بر ضد بشریت شد

کویت نیز با استقبال از اعدام دیکتاتور سابق عراق اعلام کرد که صدام به سبب جنایاتی که بر ضد بشریت مرتکب شد، اعدام شد.

خبرگزاری کویت بیانیه ای از قول وزیر امور اجتماعی وکار این کشور پخش کرد که در آن آمده است : اعدام رئیس مخلوع عراق، یک مسئله عراقی است که دادگاهها وارگانهای عراقی پس ازمحکوم شدنش به ارتکاب جنایات بر ضد بشریت، آن را اجرا کردند.

شیخ صباح الخالد الحمد الصباح گفت : دولت کویت رنج زیادی از رژیم سابق متحمل شد. ارتش رژیم سابق عراق به دستور صدام در دوم آگوست 1990 به کویت حمله کرد و آن را به اشغال خود در آورد؛ صدام بلافاصله کویت را استان نوزدهم عراق اعلام کرد، اما ائتلاف بین المللی به فرماندهی آمریکا، نیروهای رژیم سابق عراق را در فوریه 1991 از کویت بیرون کردند.

دولت کویت، دادخواستی را علیه صدام به سبب جنایاتی که در طول هفت ماه اشغال این کشور مرتکب شد، ارائه کرده بود. کویت پس از آن به پلی برای تردد نظامیان آمریکایی وانگلیسی تبدیل شد که در سال 2003 با حمله به عراق، رژیم صدام را سرنگون کردند.

آلمان خوشحالی قربانیان جنایات صدام را درک می کند:

آلمان نیز ضمن بیان مخالفت مجدد خود با مجازات اعدام در عین حال اعلام کرد که خوشحالی قربانیان رژیم صدام حسین را در پی اعدام وی درک می کند.

گرنوت ایرلر وزیر مشاور در امور خارجی آلمان گفت : حمایت عراقی های متضرر از رژیم صدام از اعدام وی را درک می کند، اما دولت آلمان بارها مخالفت خود را با مجازات اعدام در هر کشوری اعلام کرده است، اما هیچ شکی در جنایاتی که صدام مرتکب شده است، ندارد.

واتیکان غمگین از اعدام دیکتاتور:

واتیکان اعدام صدام را خبر حزن انگیز خوانده است ؛ سخنگوی واتیکان ساعاتی پس از اجرای حکم اعدام دیکتاتور سابق عراق گفت : خطراین است که این مسئله روح انتقامجویی را تعذیه کند و سبب اقدامات خشونت آمیز جدیدی شود.

ناراحتی یک گروه فلسطینی از اعدام صدام:

 جبهه خلق برای آزادی فلسطین، اعدام دیکتاتور خونخوار سابق عراق را محکوم کرد و مدعی شد که  "یک جنایت با هدف شکافها و درگیری های داخلی بیشتر برای نابودی عراق" است.این جبهه بدون در نظر گرفتن جنایات بی شمار صدام در حق ملتهای ایران، عراق و کویت که بسیاری از آنها با مرگ وی هرگز بررسی نشد؛ مدعی شده است که محاکمه صدام مشروعیت نداشته و با اصول قوانین بین المللی در تضاد است.

یک حزب طرفدار کردهای ترکیه : صدام نباید اعدام می شد

حزب مجتمع دموکراتیک طرفدار کردها درترکیه اعدام صدام را محکوم کرد و در بیانیه ای اعلام کرد: با وجودی که کردها بیشتر از دیگران در دوران حکومت صدام متحمل رنج شدند، اما صدام نباید اعدام می شد.

ایسل توغلوگ معاون رئیس این حزب اعلام کرد که حزبش با اعدام صدام مخالف بود و از پیامدهای آن بر وضعیت امنیتی عراق نگران است.

 دیده بان حقوق بشر ناراضی از اعدام بزرگترین نقض کننده حقوق انسان:

یک عضو دیده بان حقوق بشر مدعی شده است که جنایات صدام، تسریع در اعدامش را توجیه نمی کرد.

ریچارد دیکر مدیر برنامه عدالت بین المللی در این سازمان گفت : صدام مسئول زشت ترین جنایات و ناقض حقوق بشر بود، اما اگر رفتار و اقداماتش در بالاترین سطح از وحشی گری قرار داشت، باز هم اعدام نمی تواند توجیه کننده مجازات وحشیانه و غیر انسانی باشد.

 پخش تصاویری از جسد صدام:

تلویزیون "بلادی" عراق امروز تصویر جسد بی جان صدام را پس از اجرای حکمش به نمایش گذاشت.