زنجان-رئیس شورای اسلامی استان زنجان گفت: باید پذیرفت، مسیری که توسط شوراهای اسلامی شهر و روستا طی می‌شود، مسیر ناخوشایندی است.

به گزارش خبرگزاری مهر؛ رضا ملایی شامگاه یکشنبه در همایش روز ملی شوراها در سالن همایش‌های بین‌المللی الغدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان این‌که جامعه شورایی کشور با بیش از ۱۲۰ هزار عضو در راستای تحقق شعار سال، فرهنگ‌سازی و استفاده از کالای ایرانی را در دستور کار قرار داده است، اظهار کرد: مصوبات این امر به شوراهای فرودستی، ابلاغ  و هر شورا ناظر بر شورای فرودستی قرار داده شده است چرا که شوراها جغرافیای بزرگی را تحت پوشش قرار داده و به صورت تمام‌وقت در دسترس مردم هستند.

وی ادامه داد: باید تمام تلاش شوراها در ترویج فرهنگ کار، اصلاح الگوی مصرف و افزایش مصرف کالای ایرانی و بهبود کیفیت آن که همان گفتمان اقتصاد مقاومتی است، نهادینه شود.

رئیس شورای اسلامی استان زنجان گفت: سیاست شورای عالی استان‌ها مبنی بر تحقق شعار سال در خصوص حمایت از کالای ایرانی بر این مبنا بوده که باید در مسیری حرکت کرد که خروجی آن «در مصرف، مُنصف و در کار و تلاش، مُسرف باشیم» شود.

ملایی با اشاره به این‌که ۸ اصل از قانون اساسی، مختص شوراهاست، خاطرنشان کرد: این امر به وضوح، جایگاه ویژه شوراها را نشان می‌دهد. شوراها در کنار دولت و مجلس، مشغول خدمت‌رسانی هستند و از آن‌جایی که اکثر مشکلات، ناشی از خلاء قانونی است؛ لذا نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید شوراها را به عنوان نهادهای سیاست‌گذار بپذیرند.

وی  با تاکید بر لزوم ارتباط دولت و مجلس با شوراها برای حل مشکلات و افزایش مشارکت‌های مردمی، افزود: ارتباط سطوح مختلف شوراها با یکدیگر، بسیار ضروری است. چرا که اگر قرار است طرحی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود، باید این طرح از طریق شورای روستا به بخش، شهرستان و استان و سپس به شورای عالی استان‌ها ارسال شود تا شاهد تصویب قوانین مرتبط با نیازها باشیم.

رئیس شورای اسلامی استان با بیان این‌که تشکیل کمیته سامان‌بخشی و راهیابی در حوزه‌های مختلف استانی و در مقیاس‌های شهرستانی به صورت جدی، احساس می‌شود، تصریح کرد: حوزه‌های گردشگری می‌تواند منبع درآمد پایداری ایجاد کند. روی آوردن به فرآوری محصولات در صنعت، تولید و معادن نیز نتایج مطلوبی به بار می‌آورد.

ملایی با اشاره به ظرفیت بالقوه در صنایع دستی و اشتغال بانوان که در دستور کار شورای عالی قرار دارد، ادامه داد: در صورتی که کشاورزان، دامداران و باغداران از نظر کمیت و کیفیت به سوی صنایع تبدیلی حرکت کرده و محصولاتشان را بسته‌بندی کنند، برای ایجاد درآمد پایدار در استان موثر خواهد بود.

وی با بیان این‌که باید پذیرفت، مسیری که توسط شوراهای اسلامی شهر و روستا طی می‌شود، مسیر ناخوشایندی است، اضافه کرد: شورا محل پیگیری و رفع مشکلات است، به همین جهت شوراها باید در تخصص خود، دقت بیشتری کنند.