به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تاکنون انستیتوهای تحقیقاتی مختلفی مدارهای الکترونیکی ساخته اند که به طور مستقیم روی پوست انسان قرار می گیرد. این مدارها پیش ساخته هستند و به پوست بدن می چسبند. در همین راستا محققان دانشگاه مینه سوتا روش جدیدی ابداع کرده اند که با کمک پرینتر سه بعدی مدار الکترونیکی را به طور مستقیم روی پوست چاپ می کند.
در این روش محققان به رهبری مایکل آلپاین از نوعی پرینتر سه بعدی ارزان استفاده کردند که جوهری مخصوص و رسانا از آن خارج می شود. این جوهر از ذرات نقره تولید شده است.
جوهرهای معمولی که در پرینتر به کار گرفته می شوند، در دمای بالا چاپ و خشک می شوند و به همین دلیل پوست کاربر را می سوزانند. اما جوهر جدید در دمای اتاق چاپ و خشک می شود، بنابراین بی ضرر است.
از آنجا که هیچکس نمی تواند کاملا بی حرکت بماند، هنگام چاپ چند نشانگر نقطه مانند روی پوست کاربر قرار داده می شوند. پس از آن پوست اسکن می شود. در مرحله بعد پرینتر از سیستم بصری رایانه ای استفاده می کند تا این نشانگرها را طی فرایند چاپ ردیابی کند.
مدار الکترونیک حاصل به طور بی سیم برق دریافت می کند. به گفته آلپاین در آینده با کمک این سیستم حتی می توان باتری یا سلول های خورشیدی را پرینت کرد.
جالب آنکه هنگامیکه کاربران دیگر نیازی به مدار الکترونیکی نداشته باشند، می توانند آن را بشویند.
آلپاین در این باره می گوید: ما درباره پتانسیل های این فناوری پرینت سه بعدی جدید بسیار خوش بین هستیم. این فناوری قابل حمل و سبک است و قیمت آن نیز کمتر از ۴۰۰ دلار است. تصور کنید یک سرباز می تواند این پرینتر را از کوله پشتی خود بیرون بیاورد و حسگر شیمیایی مورد نیازش را مستقیم روی پوستش پرینت کند.