سامانه رادار دهانه مصنوعی (سار هوا پایه) برای ارسال و دریافت امواج راداری توسط پژوهشگاه فضایی ایران رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، پروژه رادار دهانه مصنوعی (سار هوا پایه) با حضور حسن حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در پژوهشکده مکانیک شیراز رونمایی شد.

رادار دهانه مصنوعی، سامانه‌ای است که با استفاده از ارسال و دریافت امواج راداری، از سطوح مختلف، تصاویر دو بعدی و سه بعدی تهیه می‌کند. این سامانه می‌تواند در روز و شب، برف و باران، با وضوح و دقت زیاد به تصویربرداری ادامه دهد و برخلاف سایر سامانه‌های تصویربرداری، وضوح و دقت این سامانه مستقل از فاصله است.

طراحی اولیه، تفصیلی و ساخت سامانه سنجش از دور فعال «سار» هواپایه در پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده و آزمون آن با موفقیت صورت گرفته است.

این پروژه در قالب مأموریت محوله و براساس یک رویکرد کلان‌نگر به منظور اکتساب دانش فنی و دستیابی به فناوری رادار دهانه مصنوعی سار تعریف و از تیر ۱۳۹۵، در گروه پژوهشی محموله‌های سنجشی پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران آغاز شده و در اواخر سال ۹۶، آزمون‌های پروازی آن با موفقیت به انجام رسیده است.

سامانه مذکور از زیرسیستم‌های فرستنده، گیرنده، آنتن، واحد ناوبری و پردازش تشکیل شده است.

سامانه «سار» می‌تواند نقش مهمی در برآورده سازی نیازهای سازمان‌ها و ارگان‌های متعدد کشور در تحقیقات مربوطه داشته باشد که از آن جمله می‌توان به مطالعات زمین شناسی، کشاورزی و جنگلی، منابع آب، دریایی، بلایای طبیعی و برنامه ‌ریزی شهری و شهر سازی، پایش آلودگی‌های محیط زیست و زمین شناسی و ... اشاره کرد.

حسن حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در این مراسم اظهار داشت: سامانه رادار دهانه مصنوعی هواپایه از پروژه‌ها و فناوری‌های بسیار مهم در عرصه علم و فناوری فضایی کشور است که توسط متخصصان متعهد و توانمند پژوهشکده مکانیک به اجرا درآمده و این توفیقی برای کشور در این حوزه به شمار می رود.

وی یادآور شد: سامانه رادار دهانه مصنوعی هواپایه کاربرد بسیاری در علم سنجش از دور دارد و امروزه از این فناوری در اموری چون مطالعه زمین و کشاورزی، زلزله شناسی، مطالعات بیابان‌زدایی استفاده می‌شود.