رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: طی ماه های گذشته بررسی ۶۰۰ پرونده مسکوت سازمان بازرسی در دستور کار قرار گرفت که ۱۳۰ مورد آن مختومه شد و در حال حاضر بررسی ۴۷۰ پرونده در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد شیرازی در نشست سراسری مدیران سازمان بازرسی شهرداری تهران که با موضوع مبارزه با فساد برگزار شد، با اشاره به فرمان رهبری در حوزه مبارزه با فساد در ۱۷ سال گذشته اظهار کرد: اکثر مسئولان در اجرای این فرمان رهبری رفوزه شده اند و ما دست یاری را به سوی مردم برای اجرای این فرمان بلند می کنیم تا به مسئولان کمک کنند.

وی با بیان اینکه پیام رهبری می تواند تار و پود فساد را در کشور جمع کند اما متاسفانه این موضوع محقق نشد، افزود: سیاست ها و تدابیری که رهبری ابلاغ کردند و همچنین طرح تفضیلی که اگر این دو انجام می شد، بسیاری از اتفاق ها نباید در حوزه شهری رخ می داد.

رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران با بیان این که مقام معظم رهبری در سال ۸۴ در خصوص مساله ساخت و ساز اقماری ابراز نگرانی کرده بودند، تصریح کرد: در ۶ ماهه گذشته هزار و ۱۷۰ برج که بالای ۱۰ هزار متر تخلف داشته اند، شناسایی شدند که تخلفات میلیونی از طرح تفضیلی احصا شده است.

وی با بیان این که یکی از مشکلات جدی در حوزه بازرسی این بود که با میلیون ها متر تخلف در حوزه شهرسازی برخورد نشده است، خاطرنشان کرد: پرونده ها به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع شده و پس از صدور آراء اجرایی نمی شد.

شیرازی در ادامه با اشاره به یکی دیگر از تذکرات رهبری در حوزه ساخت و ساز گفت: ایشان در سال ۸۵ نیز نسبت به ساخت و ساز در شمال بزرگراه همت و تخلفات در این محدوده تذکر داده بودند و گسترش شهر را به مصلحت ندانسته بودند اما  امروز با پدیده ای دیگر مواجه هستیم. مگامال ساخته شده و حتی در مورد مالکیت آن نیز مناقشه وجود دارد و ده ها هزار متر نیز تخلف دارد. چگونه چنین بنایی در سیستمی ساخته شده و تخلف نیز دارد و در کمال وقاحت برای افتتاحیه آن به مدیران شهرداری و شورا دعوت نامه می زنند و روزنامه های همشهری و ایران نیز آن را پوشش می دهند؟

وی گفت: در یک مورد، یک مگامال ده ها هزار متر مربع تخلف داشته و رای ماده ۱۰۰ را نیز دارد که جلوی آن باید گرفته شود. با چه تدبیری می خواهند آن را افتتاح کنند؟ در حالی سرمایه گذار و خریداران آن را به استناد قانونی بودن خریداری می کنند؛ کسی مخالف کارآفرینی نیست اما در این نقطه کارآفرینان و سرمایه گذاران متضرر می شوند، لذا باید در این حوزه به صورت جدی تدابیری اندیشیده شود.

شیرازی با تاکید بر این که شهرداری یک شرکت سهامی برای مردم ایران است، ادامه داد: شهرداری متعلق به مردم است نه احزاب، گروه ها و باندها. شورا نیز هیات مدیره منتخب مردم است که ولی نعمت های آن ها مردم هستند تا شهرداری را آباد نگه داشته و با فساد مبارزه کنند.

وی ضمن اعلام آمادگی نسبت به اجرای قوانین در شهرداری اظهار کرد: ما به عنوان بازوی شهرداری در سازمان بازرسی با جان و دل حاضر هستیم با فساد مبارزه کنیم.

رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران با اشاره به عملکرد این سازمان در نیمه دوم سال ۹۶ گفت: در حوزه نظارت و برررسی بر عملکرد بخش های مختلف شهرداری تهران، ۳۰ پرونده در حوزه سازمان بازنشستگی ارجاع و بر اساس تدابیر شهردار مدیرعامل وقت جابه جا شد. همچنین در سازمان ورزش نیز شاهد اتفاقات تلخی بودیم که پس از احصا پرونده ریاست آن جا به جا شد و از ۱۰۶ پرونده، تخلفات ۷۰ مورد احصا گردید.

به گفته وی بررسی ۶۰۰ پرونده مسکوت سازمان بازرسی نیز در دستور کار قرار گرفت که ۱۳۰ مورد آن مختومه شد و در حال حاضر بررسی ۴۷۰ پرونده در دستور کار قرار دارد.