شاهرود - مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه بیمه محصولات کشاورزی تنها راه علاج در جبران خسارت‌ها است، گفت: بیمه فراگیر برای دو محصول به‌صورت پایلوت در استان اجرا شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن میرعماد بعدازظهر شنبه در جلسه مدیریت بحران شاهرود با حضور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور به میزبانی فرمانداری این شهرستان بابیان اینکه سرمازدگی ۴۶۰ میلیارد تومان خسارت به باغات استان وارد کرد، ابراز داشت: ۴۰ درصد این خسارت معادل ۱۶۵ میلیارد تومان به شهرستان شاهرود اختصاص داشت که هفت هزار و ۸۰۰ هکتار تحت تأثیر این زلزله خاموش قرار گرفت.

وی بابیان اینکه بیمه محصولات کشاورزی تنها راه علاج واقعه در خشک‌سالی و سرمازدگی است، افزود: باید برای ترغیب کشاورزان به بیمه چاره‌ای تدبیر شود لذا می‌توان با انجام اقداماتی به‌صورت پایلوت، کشاورزان را به بیمه کردن محصولات تشویق کرد.

ضرورت استمهال وام بانکی کشاورزان در بودجه امسال

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه به‌عنوان پیشنهاد بیمه فراگیر در استان باید برای دو محصول کشاورزی به‌صورت پایلوت اجرایی شود، ابراز داشت: با ارزیابی این طرح به مدت دو سال و دریافت خسارت از بیمه به کشاورزان می‌توان آن را به‌کل کشور تعمیم دهیم.

میرعماد بابیان اینکه کشاورزان برای پرداخت تسهیلات با مشکلاتی مواجه هستند، تصریح کرد: استمهال وام‌های بانکی در بودجه سال گذشته بود اما این امر متأسفانه در قانون بودجه امسال دیده نشده است که کمیسیون اقتصادی و کمیسیون کشاورزی مجلس می‌توانند با ورود به این بخش در تسهیل امور بانکی کشاورزان اثرگذار باشند.

وی بابیان اینکه باید استمهال وام‌های کشاورزی به همه بانک‌ها تکلیف شود، افزود: دولت می‌تواند برای بازسازی خسارات واردشده به بخش کشاورزی تسهیلات بانکی با سود کم را در اختیار کشاورزان قرار دهد با این اقدام بخش عمده‌ای از مشکلات کشاورزان و خسارت‌های سرمازدگی جبران خواهد شد.

لزوم تقویت صندوق توسعه کشاورزی

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه سرمای امسال درواقع یک زلزله خاموش بود که آتش زدن لاستیک هم در سرمای منهای ۱۰ درجه نتوانست کارساز شود، ابراز داشت: به‌منظور پیشگیری و کمک به بهره‌بردار برای جلوگیری از وقوع خسارات سرمازدگی در سال آینده باید هزینه خرید ادوات کشاورزی در این حوزه تأمین شود تا کشاورز بتواند نسبت به سرمازدگ،  باغ خود را تجهیز کند.

میرعماد بابیان اینکه تقویت صندوق توسعه کشاورزی در استان سمنان می‌تواند به بهره‌برداران این بخش کمک کند، اضافه کرد: این صندوق هیچ‌گونه معوقاتی ندارد و به‌موقع به کشاورزان پرداخت می‌شود که قطعاً با تقویت آن بخش عمده‌ای از مشکلات کشاورزان حل خواهد شد.