به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه کارگزاران در ستون سرمقاله امروز خود نوشته است:
دانشگاه آزاد به مثابه یک پدیده درون جامعه مدنی راه درازی را پیموده تا به جایگاه امروزی برسد . این نهاد مدنی با همه کاستی ها و توانایی های پیدا و پنهان خویش نقش غیر قابل انکاری در رشد افکار و عقاید و تحول خواهی جامعه جوان ایرانی داشته است .
دانشگاه آزاد به مثابه یک نیروی تحول ساز توانسته است جامعه های کوچک شهری را با پدیده مدرن آموزش عالی آشنا ساخته و ماهیت تازه ای به شهرها و مراکز دور از پایتخت و شهرهای بزرگ دهد و نقش روشنگری داشته باشد .
این نهاد مدنی در همه سال های دور و نزدیک فعالیت خود با برخی مخالفت ها مواجه بوده و هست . البته نمی توان منتقدان را از یک جنس دانست و نوع انتقادها را یکپارچه تلقی کرد . اما مخالفت با هیات و ترکیب دانشگاه آزاد اسلامی از سوی دولت در ماه های گذشته از جنس تازه ای است .
دولت پیش از آنکه به کیفیت آموزش دانشگاه آزاد توجه کرده و از این ناحیه آن را در بوته نقد قرار دهد عمدتا بر عنصر مالی متمرکز شده و معتقد است شهریه هایی که این دانشگاه از دانشجویان می گیرد باید کاهش یابد . .
در هفته های گذشته اما 220 نماینده مجلس قانونگذاری ایران و شخصیت های سیاسی و اجتماعی از این پدیده متعلق به جامعه مدنی دفاع کرده و از دولت خواسته اند اگر تمایل به کاهش شهریه دارد بخشی از هزینه های دانشجویان را پرداخت کند . در حالی که دانشجویان این دانشگاه با تمایل خویش و ناامید از پذیرفته شدن در دانشگاه های دولتی که ظرفیت کافی ندارند بخشی از هزینه های تحصیل خود را می دهند ، حضور نهاد دولت در این داد و ستاد فقط می تواند به کند شدن کار منجر شود .
اگر دولت می خواهد به متقاضیان تحصیلات دانشگاهی کمک کند و همه هزینه های آن را از جیب ملت نپردازد می تواند به تامین مالی دانشجویان کمک کرده و بخشی از شهریه آنها را پرداخت کند . در صورتی که دولت به هر دلیل نمی خواهد این کمک را به مدیریت دانشگاه دهد ، می تواند آن را به طور مستقیم در اختیار دانشجویان قرار دهد .