قم - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تأکید بر اینکه اقدامات و تاثیرگذاری دانشمندان و بزرگان ما باید معرفی شود،‌ گفت: ائمه اطهار(ع) در گسترش علم نقش بسیار کلیدی و اساسی ایفا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی، آیت‌الله محمدحسن اختری در کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در سالن رسول اعظم(ص) مدرسه علمیه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، با بیان اینکه از مظلومیت مکتب اهل بیت(ع) و پیروان ایشان مکتوم‌ ماندن نقش علما و شخصیت‌ها و مکتب در نشر علوم بوده است، اظهار کرد: ائمه اطهار(ع) به جز مواهب، آثار و برکات بزرگی که داشتند، در گسترش علم نیز نقش بسیار کلیدی و اساسی ایفا کردند.

وی اضافه کرد: حداقل در مقایسه‌ای اجمالی آنچه که امروز در اختیار بشر است و آنچه که در زمان امام صادق(ع) اتفاق افتاده، علوم به ۵۰۰ رشته و بخش تقسیم شده و تبیین نقش اهل بیت(ع) اقدام بزرگی است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تأکید بر اینکه اقدامات و تاثیرگذاری دانشمندان و بزرگان ما باید معرفی شود، گفت: این کنگره در معرفی این مکتب به جهانیان بسیار تأثیرگذار است.

دین اسلام نگاهی جامع به عرصه های مختلف زندگی دارد

رهبر شیعیان ترکیه نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اهتمام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در راستای برگزاری این کنگره اظهار کرد: این شخصیت در دوران‌های مختلف در عرصه‌های متفاوت علوم اسلامی تلاش‌های بسیاری را دنبال کرده است.

صلاح‌الدین اوزگوندوز با بیان اینکه اسلام دین صلح و رحمت است، اظهار کرد: این دین مبین از ترور و خشم پرهیز می‌کند و در عرصه‌های مختلف به دنبال ترویج آموزه‌های درست است به همین علت نیز مورد توجه بسیاری از انسان‌ها قرار گرفته است.

وی گفت: دین اسلام یک نگاه جامع به عرصه‌های مختلف زندگی دارد به همین علت حکم‌ها و مباحث اشتباه را در میان مردم ترویج نمی‌دهد.

رهبر شیعیان ترکیه از تلاش برخی برای ضربه رساندن به چهره واقعی اسلام یاد کرد و ادامه داد: اگر چهره حقیقی دین مبین اسلام برای همگان آشکار شود می‌توانیم اسلام را فراگیر و بسیاری از اهداف مورد نظر خود را در سطح جامعه بشری اجرایی کنیم.

نقش علمای شیعه در گسترش علوم اسلامی در هندوستان

شیخ شریف ظاهر، از علمی هندوستان نیز در این همایش با اشاره به اهمیت برگزاری کنگره‌ در حوزه علوم اسلامی اظهار کرد: ما تحت تأثیر کارهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم اسلامی قرار گرفته‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه اگر ما فهرست علمای شیعه از صدر اسلام تا امروز را جمع کنیم چندین کتاب جامع بزرگ منتشر خواهد شد افزود: در هندوستان، ۸۰۰ سال ایرانیان و مسلمانان حکومت کرده‌اند و علمای ایرانی خدمات فراوانی به هندوستان کرده‌اند و در راستای ترویج اسلام در این منطقه آثار ارزشمندی به جای مانده است.

این عالم هندوستانی تصریح کرد: وجود تعداد زیادی کتاب‌های ارزشمند اسلامی به زبان فارسی در کتابخانه‌های این کشور نشان از اهتمام به ترویج اسلام و شیعه در این منطقه است.