اراک- سرپرست سازمان سرمایه گذاری شهرداری اراک از تخصیص بودجه ۶۰۰میلیارد ریالی برای این سازمان در صورت تصویب شورای شهر خبرداد و گفت: فراخوان جذب سرمایه گذار برای هشت پروژه شهری اراک انجام شد.

خبرگزاری مهر- گروه استان ها، پریسا مامقانی نژاد: چند سالی است که موضوع جلب و افزایش مشارکت مردمی در امور حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و...، در برنامه ریزی های مسئولان مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از بخش هایی که در این رابطه بهره گیری مطلوبی می تواند از مشارکت اجتماعی و حضور فعال بخش خصوصی و سرمایه گذاران داشته باشد، حوزه مدیریت شهری است. صاحب نظران جذب سرمایه‌گذاری به منظور اجرای پروژه‌های شهری را یکی از اقدامات اثرگذار در توسعه مطلوب شهرها و کلانشهرها می دانند و معتقدند بدون مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری، روند توسعه شهری تسریع نخواهد شد.

در این راستا در زیرمجموعه شهرداری ها سازمانی تحت عنوان سازمان سرمایه گذاری شکل گرفته تا امور مربوط به مشارکت های اقتصادی بخش خصوصی و... را در حوزه مدیریت شهری پیگیری و ساماندهی کند. در این زمینه با فرامرز مهاجرانی، سرپرست سازمان سرمایه گذاری شهرداری اراک به گفت و گو نشسته ایم تا ابعاد و زوایای کار این سازمان که در شهرداری اراک نوپا است، بیشتر تبیین و تشریح شود.

تشکیل سازمان سرمایه گذاری در زیرمجموعه شهرداری ها به چه زمانی بازمی گردد و چه فلسفه ای عامل تاسیس این سازمان شد؟

تاسیس سازمان سرمایه گذاری شهرداری ها طی دستورالعمل وزارت کشور برمبنای مصوبه مجلس شورای اسلامی، از بیش از دو سال قبل ابلاغ شده و فلسفه تشکیل این سازمان، ظرفیت سازی و استفاده از توان بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه های شهری و رشد و توسعه شهرها و کلانشهرها است.

در حال حاضر وضعیت فعالیت سازمان نوپای سرمایه گذاری شهرداری اراک در چه مرحله ای است؟

در حال حاضر کار جانمایی سازمان سرمایه گذاری شهرداری اراک انجام و فعالیت این سازمان از اسفندماه سال ۹۶ آغاز  و کادر اداری آن نیز تامین شده است. علاوه بر آن طی این مدت بودجه ریزی سازمان سرمایه گذاری شهرداری نیز تدوین و برای سال جاری ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این سازمان درنظر گرفته شده که با تصویب شورای شهر تخصیص می یابد. البته سازمان سرمایه گذاری کاری اجرایی انجام نمی دهد و کار رایزنی به منظور جذب مشارکت را بر عهده دارد، بنابراین بودجه زیادی نیاز ندارد.

طی مدت فعالیت این سازمان در رابطه با جذب سرمایه گذاری در امور شهری اراک اقدامی صورت گرفته است؟

طی این مدت به منظور اجرای هشت پروژه شامل پروژه استخر شهرداری، استخر پارک بانوان، احداث مجتمع رفاهی در پارک ترنم، لوکوموتیو تفریحی، دوچرخه های برقی، پارکینگ های طبقاتی مکانیزه و ۱۲ پل عابر پیاده فراخوان داده شده که بیستم اردیبهشت ماه جاری مهلت آن به پایان رسید و در حال بررسی پیشنهادها به منظور تصمیم گیری نهایی هستیم.

از سوی دیگر طی رایزنی های انجام شده و با موافقت استاندار مرکزی، مقرر گردید سازمان سرمایه گذاری شهرداری اراک در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی عضو شود که این امر نیز زمینه پیگیری بهتر امور محوله و استفاده از ظرفیت مرکز خدمات سرمایه گذاری را فراهم می سازد.

تاکنون جذب سرمایه گذاری در اجرای پروژه های شهری اراک انجام پذیرفته است؟

نخستین پروژه شهری اراک که با مشارکت شهرداری و سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا شد، انتقال صنوف خودرویی به خارج از شهر و احداث شهرکی تخصصی به منظور ارائه خدمات خودرویی بود، همچنین پروژه ساخت مجتمع خدمات پذیرایی آرامستان اراک نیز طرح دیگر بود که با بهره گیری از توان بخش خصوصی با هدف خدمات رسانی مطلوب به شهروندان و جلوگیری از افزایش تردد و ترافیک در شهر، احداث شد.

علاوه بر این دو پروژه، طرح های سرمایه گذاری دیگری نیز طی سال های اخیر در دستور کار قرار گرفته که به سبب تداخل با امور محوله سازمان های دیگر از جمله اوقاف و منوط شدن کار به تصمیم گیری این سازمان ها، روند اجرای طرح وضعیت مطلوبی ندارد، در این ارتباط شهرداری به دنبال حل مشکل و تسریع در انجام کار است.

با توجه به مدتی که از فعالیت سازمان سرمایه گذاری شهرداری اراک می گذرد، وضعیت کنونی شهر اراک را در رابطه با امور شهری و جذب سرمایه گذار چگونه ارزیابی می کنید؟

اگر نگاهی به سبقه شهر اراک بیاندازیم می بینیم که این شهر حدود ۲۰۰ سال است تاسیس شده و قابل مقایسه با کلانشهرهایی که بیش از یک هزار سال قدمت دارند نیست، بنابراین اراک یک شهر جوان است و باید اجازه دهیم تا این شهر شرایط مطلوب را برای رشد و رسیدن به بلوغ شهری پیدا کند. در کلانشهرهایی که قدمت بالایی دارند زیرساخت های مختلف چندصد سال قبل سازماندهی یافته در حالی که شهر اراک از این سبقه برخوردار نیست.

از سوی دیگر شهر اراک به دلیل شرایط جغرافیایی، صنعتی بودن و نزدیکی به پایتخت، از ابتدا مهاجرپذیر بوده، به همین سبب سازمان اجتماعی در این شهر دچار تغییر و تحولاتی شده است. شهر به مثابه یک موجود زنده، قابلیت آن را دارد که رشد کند و خود را بسازد و به بلوغ برسد، فقط باید فرصت مطلوب برای این امر فراهم شود. شهر اراک طی دهه اخیر رشد مطلوبی در حوزه های مختلف شهری داشته اما جای کار بسیاری در این عرصه در اراک وجود دارد که امیدواریم با جذب سرمایه گذاری، بخش مهمی از این مسائل رفع شود.