بیرجند- معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در سال آبی جاری کاهش ۶۰ تا ۷۰درصدی بارندگی را در استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان داشته ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، جهانگیر حبیبی در نشست بررسی عملکرد فعالیت های حوزه حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی هدف از این بازدید را بررسی کلیه مسائل مربوط به آب و چاره اندیشی برای حل چالش های این بخش، شنیدن مشکلات مدیران و کارشناسان و انتقال به ستاد و نیز ارزیابی اقدامات صورت گرفته در شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی برشمرد.

وی اظهار داشت: شرایط کشور شرایط خشکسالی شدید است بخصوص در سال آبی جاری که ۳۶ درصد نسبت به سال گذشته با کاهش بارندگی مواجه بوده ایم.

 وی ادامه داد: این رقم در استانهایی همچون خراسان جنوبی،سیستان و بلوچستان و هرمزگان به بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد می رسد.

وی با اشاره به اینکه برای گذر از این بحران باید در تمامی بخش ها برنامه داشته باشیم، اظهار داشت: در همین راستا با ابتکار وزیر نیرو «کارگروه ملی سازگاری با کم آبی» با حضور وزرای کشور،صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نیرو و مدیران سازمان محیط زیست و سازمان برنامه بودجه تشکیل شده است.

 وی ادامه داد: این کارگروه  در واقع همان شورای حفاظت از منابع آب استان است و دو سازمان برنامه بودجه و صنعت معدن که می توانند نقش مهمی در تصمیم گیری ها داشته باشند، به آن اضافه شده اند.

وی افزود: هدف از تشکل این کارگروه هماهنگی، همراهی و مشارکت بیشتر دستگاه هایی است که به نوبه ای در مصرف آب نقش آفرینی می کنند.

چالش های حوزه آب ناشی از عدم همکاری دستگاه های متولی است

 حبیبی با تاکید بر این که وزارت نیرو تنها مسئول آب نیست بلکه همه مسئول آب هستند و باید همکاری و همیاری باشند، گفت: این چالش هایی که اکنون در بخش آب با آن مواجه هستیم ناشی از عدم همکاری دستگاه های متولی است.

 وی اظهار امیدواری کرد:  با راه اندازی این گروه و جلب همکاری  ومشارکت تمام اعضا و نیز تمرکز بر نقاط مشترک گام های موثری در حفظ و صیانت از منابع آبی برداشته شود.

وی همچنین خواستار راه اندازی این کارگروه در استان ها شد و گفت: اگر قرار است اقداماتی همچون کاهش مصرفی  در بخش کشاورزی، برنامه و تغییر الگوی کشت و یا جداسازی آب شرب از فضای سبز اتفاق بیافتد باید با همکاری و مشارکت همه متولیان امر انجام شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران، از اقدامات انجام شده در اجرای طرح تعادل بخشی در خراسان جنوب تقدیر کرد و برنامه هایی همچون نصب کنتور هوشمند، هماهنگی با جهاد کشاورزی و آب و فاضلاب را در این زمینه مثبت ارزیابی کرد.

وی افزود: در برخی برنامه ها خراسان جنوبی بعنوان استان پایلوت انتخاب و نتایج مثبتی حاصل شده است و انتظار می رود که این روند همچنان به صورت بهتر و منسجم تر دنبال شود.

حبیبی در ادامه به مشکلاتی همچون کاهش بارندگی، هزینه های تصفیه آب و وضعیت نامطلبوب سفره های آب زیرزمینی پرداخت و گفت: در مناطقی همچون طبس که بارندگی نسبتا خوبی در سال جاری داشته، برای استفاده از این آب که انفال و حق همه مردم است و از طرفی هزینه های گزافی برای ذخیره سازی و تنظیم آن انجام شده است، بایستی برنامه های بهتر و درست تری داشت.

وی به پایین آمدن کیفیت آب در بیشتر استانها اشاره کرد و گفت: برای بخش پساب هم گروه مستقلی تشکیل شده است و باید با تقویت ساختار ها کمک شود تا از پساب موجود در شهر ها به نحو مطلوب استفاده و جایگزین چاه های کشاورزی شود.

در ابتدای این جلسه حسین امامی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز با اشاره به وضعیت منابع آب در این استان ،گزارشی  از طرح های تامین و انتقال آب و همچنین روند اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در جهت حفاظت از این منابع، ارائه داد.