مهم ترین مشکل هلال احمر تامین تجهیزات امداد و نجات است چرا که دولت برای خرید این تجهیزات به جمعیت به صورت قطره چکانی بودجه اختصاص داده و سال ها زمان می برد تا نیاز فعلی این سازمان برای تجهیز امکانات امدادی مرتفع شود.

منصور آقانصیر ، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مشکل اصلی ما در بخش بودجه، عدم تخصیص بودجه مناسب به بحث تملک دارایی ها نظیر خرید خودروهای نجات ، آمبولانس ، بالگرد ، کامیون ، تریلی و تجهیزات و امکانات امدادی است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بخشی از بودجه هلال احمر صرف خرید و تامین سبد کالای امدادی شده و این اقلام در مواقع بحران به صورت رایگان در اختیار آسیب دیدگان قرار می گیرد، به همین لحاظ بخشی از بودجه ما برگشت ناپذیر بوده و سرمایه ای نیست.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: البته بودجه اختصاصی به این بخش نیز باید طوری باشد که اگر در طول سال اتفاقی بیفتد و این سبدهای کالای امدادی در میان آسیب دیدگان توزیع شد ، مجددا برای جایگزین کردن این کالاهای امدادی در انبارهای هلال احمر تخصیص بودجه دولتی صورت گیرد.

آقانصیر اظهار داشت: سالانه بودجه اندکی صرف توسعه کمی و کیفی ترابری سبک هلال احمر می شود اما طی سال های اخیر، ریالی برای توسعه و تجهیز ترابری سنگین از سوی دولت پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه نگهداری تجهیزات امدادی موجود در این سازمان هزینه بسیاری دارد ، گفت: با این وجود، این تجهیزات کارایی لازم را نداشته و امدادگران را در اکثر مواقع با مشکل مواجه می سازد بنابراین دولت می بایست توجه یکباره ای به نیازهای هلال احمر داشته باشد تا این سازمان بتواند امکانات خود را که عمدتا 15 تا 20 سال به طور مستمر از آنها استفاده شده ، نوسازی کرده و یا تجهیزات به روزتر خریداری کند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر همچنین یادآور شد: با توجه به اینکه نیاز فعلی این سازمان خرید 500 تا 600 آمبولانس امدادی است اما طی سال جاری بودجه خرید 30 دستگاه آمبولانس به هلال احمر تخصیص داده شده است.

به اعتقاد آقانصیر ، اگرچه تجهیز یکباره سازمان امداد و نجات نسبت به خرید انواع تجهیزات امدادی و نوسازی امکانات موجود، مستلزم صرف بودجه بسیار سنگینی است اما می توان این نیاز را با برنامه صحیح و مدون طی چند سال مرتفع کرد.