قم - شهردار قم با اشاره به اینکه برخی صنایع تنها کارخانه‌های خود را در قم مستقر کرده و مالیات را در تهران پرداخت می‌کنند، گفت: این موضوع جفای در حق مردم قم است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقائیان‌نژاد در جلسه شامگاه دوشنبه شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید باکری برگزار شد با اشاره به اینکه جمعیت شهرنشینی در قم نسبت به استان تهران هم بیشتر است، اظهار کرد: این سهم از جمعیت باید در اختصاص درآمد مالیات بر ارزش افزوده هم لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه سهم تمام شهرداری‌های کلانشهرها از مالیات بر ارزش افزوده بدون هیچ مشکلی تصویب شده افزود: در قم نسبت به این موضوع تردید وجود دارد که اشتباه است.

شهردار قم با اشاره به اینکه نسبت سهم شهرداری قم نسبت به شهرداری دیگر شهرها باید ۸۸ به ۲۲ باشد اظهار کرد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هم باید این سهم را در نظر بگیرد و در غیر این صورت شهرداری حق شکایت خواهد داشت.

وی به قطع شدن حمایت دولت از شهرداری‌ها در قالب تأمین اتوبوس‌ها و تأمین بخشی از هزینه بلیت اشاره کرد و گفت: امروز دولت به دلیل مشکلات مالی کمکی به شهرداری‌ها نمی‌کند اما حقوق مالیاتی شهرداری قم باید کامل پرداخت شود چرا که این سهم مردم قم است.

سقائیان‌نژاد معتقد است در گذشته مبالغی بیش از سهم به شهرداری‌های شهرهای تابعه در استان داده شده که توان جذب و هزینه آن را نداشته‌اند.

تحقق ۸۰ درصد بودجه عمرانی شهرداری قم

شهردار قم با اشاره به خدماتی که شهرداری در شهر ارائه می‌دهد اضافه کرد: بودجه عمرانی استان قم برای ۸۲ دستگاه تقریباً ۵۰۰ میلیارد تومان است که آن هم زیر ۵۰ درصد محقق می‌شود اما بودجه عمرانی شهرداری قم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۸۰ درصد هم محقق خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شهر را در واقع شهرداری می‌سازد افزود: از طرفی در مناسبت‌هایی مانند نیمه شعبان و ۱۵ خرداد این شهرداری است که در خط مقدم خدمت‌رسانی قرار دارد.

سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه شهرداری قم به دنبال تحقق حقوق قانونی خود در مالیات است، خاطرنشان کرد: برخی مؤدیان بزرگ مالیاتی کارخانه‌هایی در قم بنا کرده و عوارض و آلاینده‌های خود را متوجه قم می‌کنند اما دفتر مرکزی تهران است و مالیات را به تهران پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به رابطه خدمت‌رسانی شایسته در شهرها و امنیت پایدار کشور گفت: اگر شهرها خوب اداره شوند اقبال مردم به نظام افزایش می‌یابد اما اگر خدمات خوبی به مردم داده نشود نارضایتی از همین خدمات شهری آغاز خواهد شد.

طبق قانون شهرداری‌ها از مالیات معاف هستند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر قم هم در این جلسه با مسئله مالیات بر سازمان‌های تابعه شهرداری قم اشاره کرد و گفت: طبق قانون شهرداری‌ها از مالیات معاف هستند و در مورد سازمان‌ها هم باید همینطور باشد.

مجید اخوان با اشاره به در نظر گرفتن مالیات برای سازمان‌هایی مانند اتوبوسرانی، آتش‌نشانی و تاکسیرانی در شهر قم اظهار کرد: این سازمان‌ها اقتصادی نیستند بلکه به مردم خدمات می‌دهند و معمولاً مبالغی را بدهکار هستند.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم هم معتقد است که دریافت مالیات از سازمان‌های تابعه شهرداری مطابق قانون نیست و مبنای قانونی ندارد.

حسین اسلامی به قانون دریافت مالیات از شرکت‌های وابسته به شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: روح این قانون این است که شرکت‌های اقتصادی وابسته به شهرداری‌ها از مالیات معارف نباشند.

وی با اشاره به اینکه مبالغی که برای سازمان اتوبوسرانی و آتش نشانی پرداخت می‌شود حقوق پرسنل است که از سوی شهرداری مرکز تأمین می‌شود اظهار کرد: این سازمان‌ها کار اقتصادی انجام نمی‌دهند بلکه کارشان خدمت‌رسانی به مردم است.