رئیس سازمان بهزیستی از ارائه خدمات رایگان در مراکز کاهش آسیب بهزیستی به معتادان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بندپی به روند رو به رشد اعتیاد در بین دانش آموزان اشاره کرد و گفت:به منظور  افزایش اقدامات پیشگیرانه در مدارس سطح کشور،طرحی با عنوان "نماد"(نظام مراقبت های اجتماعی از دانش آموزان) با مشارکت ۹ سازمان و  وزارتخانه و با هدف افزایش توانمندی، اعتماد به نفس و توان "نه" گفتن در دانش آموزان در دست اجراست.

بندپی افزود:در این طرح (۲۴بسته مددکاری) و (۳۲بسته حمایتی و مشاوره ای و روانشناختی) برای ۴ گروه مخاطب شامل دانش آموز،معلم،والدین و کارشناسان پیشگیری تهیه شده است .برای اجرای این طرح برخی مدارس سطح کشور به عنوان پایلوت انتخاب شده اند و در آینده به تمامی مدارس تعمیم خواهد یافت.

وی در خصوص اعتبارات بهزیستی برای مقابله با اعتیاد گفت:در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، مبلغی در حدود ۶۰ میلیارد تومان ذیل اعتبارات بیمه سلامت برای کمک به درمان معتادان متجاهر تخصیص یافته است.

وی افزود: سازمان بهزیستی طی سال گذشته ۶۵هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ و ماده ۱۵به صورت چرخشی پذیرش کرده است و اعتبارات ما  برای این کار۲۰ میلیارد تومان بوده است که ناکافی است.

رئیس سازمان بهزیستی در خصوص شناسایی معتادان متجاهری که فاقد اوراق هویت هستند و از طریق اثر انگشت نیز قابل شناسایی نیستند،گفت: اگر ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری بکند و اعتبار معتادان متجاهر  را ذیل اعتبارات بهزیستی بیاورند؛ می توانیم با روش "اسکن عنبیه" این افراد را شناسایی کنیم و دفترچه بیمه و هزینه درمان برای آنها بگیریم.

محسنی بندپی در خصوص هزینه خدمات بهزیستی به معتادان گفت:در مراکز کاهش آسیب بهزیستی ،خدمات رایگان ارائه می شود.اما در ۱۰۰۵ مرکز درمان سرپایی که غیر دولتی هستند؛اگر بهزیستی منابع مالی در اختیار داشته باشد یارانه می دهد و اگر هم نداشته باشد، خود فرد داوطلب هزینه را تقبل می کند.