به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات، محمدرضا فرنقیزاد رئیس مرکز روابطعمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست تخصصی که در مرکز رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه امروز فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کشور ما تبدیل به رسانه شدهاند، گفت: تدوین قوانین جدید و آموزش معلمان، والدین و کودکان مهمترین راهکار در حمایت از کودکان در رسانه و فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه یکی از اتفاقات مهم در دنیای امروز این است که فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کشور ما تبدیل به رسانه شدهاند و نقش رسانه را بازی میکنند، افزود: فضایی که در آن اطلاعات در حجمی انبوه و سطحی تولید شده و در ادراک، بینش، طرز تفکر، شیوه زندگی و تصمیمگیری مخاطبان تأثیری بهسزا یافته است. در چنین فضایی بحث از حقوق کودک و چگونگی صیانت از حقوق آنها در رسانهها و فضای مجازی به دغدغه بسیاری از کشورها تبدیل شده است.
فرنقی زاد با اشاره به تحقیقی که سال گذشته در مورد کودکان در ردههای سنی ۳ تا ۵ سال در میزان استفاده از وسائل ارتباطی انجام شده بود، افزود: بر اساس نتایج این تحقیق ۶۶ درصد از کودکان در رده سنی ۳ تا ۵ سال از تلفن همراه و تبلت استفاده میکردند که ۳۰ درصد آنها از ۲ سالگی شروع به استفاده از این وسایل ارتباطی کرده بودند. همچنین ۹۰ درصد از موارد استفاده از وسایل ارتباطی در جهت بازی بوده است.
این مقام مسئول در وزارت ارتباطا گفت: در این بررسی ۳۲ درصد از خانوادهها از بابت استفاده کودکانشان از اینترنت نگرانی نداشتند. این درحالیست که در انگلستان به خانوادهها توصیه میشود برای کودکان زیر ۱۶ سال گوشی هوشمند نگیرند.
وی با اشاره به شعار جهانی امسال «اتحادیه جهانی مخابرات» گفت: شعار این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ «همهگیرشدن هوش مصنوعی» است در حالی که ما هنوز در پیچ و خمهای اولیه فضای مجازی ماندهایم. دغدغه حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی بحثی است که سالها پیش از سوی اتحادیه جهانی مخابرات مطرح شده بهتازگی وارد این حوزه شدهایم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقش عوامل مهمی که از سوی اتحادیه جهانی مخابرات در حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی مطرح شده، پرداخت و گفت: ایجاد فضای بر خط امن و متناسب با سن، ایجاد فناوریهای دیجیتالی و روندهای استاندارد مدیریت و کنترل سوءاستفاده از کودکان برخی از این فاکتورها هستند که برای هر یک از آنها راهکارهای متفاوتی ارائه شده است.
وی تدوین سیاستهای حفاظت از کودکان، تعریف حقوق کودکان و تدوین لوایح مربوط به حقوق کودکان را از مهمترین راهکارهایی دانست که میتواند در صیانت از حقوق کودکان در فضای مجازی مورد استفاده قرار گیرد.
فرنقی زاد تاکید کرد: موضوع آموزش کودکان، والدین و آموزگاران باید در دستور کار قرار گیرد. درحالیکه اغلب کودکان با فضای مجازی کار می کنند چرا در کلاس های درسی، عنوانی برای آموزش حضور در فضای مجازی برای دانش آموزان وجود ندارد که ما چه بخواهیم چه نخواهیم آینده فرزندان، با این فضا شکل خواهد گرفت، پس لازم است هرچه سریعتر نسبت به تدوین قوانین لازم برای حمایت از کودکان در این فضا و همچنین ارائه آموزش های لازم اقدام کنیم.