رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت:خواستار ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و رفع موانع ازدواج و تسهیل در فرزندآوری وترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی ایرانی برای تحکیم بنیاد خانواده هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام حمید درخشان نیا به مناسبت فرارسیدن روز ملی جمعیت آمده است: «سیاست‌های کلی جمعیت پس از طرح نگرانی‌هایی که در زمینه‌ رشد جمعیت کشور در سال‌های آخر دهه‌ هشتاد شمسی و به ویژه پس از اجرای سرشماری نود و کاهش میزان باروری کل کشور به کمتر از سطح جانشینی ایجاد شده بود، در سی‌ام اردیبهشت‌ماه 93 توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)‌ ابلاغ گردید.

تنظیم و ابلاغ این سیاست‌ها در سال‌هایی که کشور در گذار از موهبت جمعیتی (پنجره جمعیتی) و با صورت‌بندی اقتصاد مقاومتی در تلاش برای تحقق اهداف بلند خود در زمینه‌ تحقق پیشرفت وعدالت است، حاکی از جامع‌نگری مقام معظم رهبری و ضرورت توجه به استمرار جوانی، پویایی و بالندگی جمعیت با اقناع نخبگان است که در مقاطع مختلف مورد تأکید ایشان قرار گرفته است.

سازمان ثبت احوال کشور که از گذشته با فعالیت هایی نظیر انتشار اولین مجله علمی با موضوع جمعیت سعی در ارتقاء مباحث کارشناسی جمعیت در کشور داشته است و از سال 89 تلاش کرده بود با استفاده از ظرفیت روز جهانی جمعیت،‌ موجب ایجاد جریانی برای بازاندیشی به مباحث جمعیتی در کشور حداقل به بهانه‌ این روز باشد، در خردادماه 93 ضرورت نام‌گذاری 30 اردیبهشت به‌عنوان روز ملی جمعیت را به شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام نمود. با پی‌گیری انجام شده و مساعدت شورای عالی انقلاب فرهنگی نام‌گذاری این روز به تصویب رسید: روزی برای هم‌اندیشی درباره‌ جمعیت در ابعاد مختلف کمی و کیفی که در سیاست‌های کلی جمعیت مورد تأکید قرار گرفته است.

در فضای عمومی هنوز به ابعاد مختلف سیاست‌های کلی چنان که باید و شاید توجه نشده است. آن چه بیشتر به آن پرداخته‌ایم، ضرورت فرزندآوری و افزایش باروری کشور است. حال آن که سیاست‌ها به ابعادی که کمتر در معرض دید عمومی است اما بر زیست حال و آینده‌ ایرانیان بسیار موثر است نیز به دقت پرداخته است. به عنوان نمونه، در بند 9 سیاست‌ها بازتوزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیتی مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی)‌ قرار گرفته که تدبیری است که می‌تواند به ساماندهی برخی مشکلات اجتماعی و اقتصادی حادث شده یا در حال حدوث کشور منجر شود.

جمعیت مسأله‌ همه‌ ما است. فرزندانی داریم که امیدوار به زیست آنان در جامعه‌یی پویا و بالنده‌ایم. نگران توانمندی آنان در سن کار خواهیم بود. خواستار ارتقاء‌ امید به زندگی و تأمین سلامت و تغذیه‌ سالم و رفع موانع ازدواج آنان و تسهیل در فرزند آوری و فرزند پروری‌شان هستیم. درباره‌ ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی دغدغه داریم. علاقمند به تحکیم بنیاد خانواده‌های ایرانی هستیم. سالمندانی در اطراف خود داریم و نگران فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان در روزهای پیش روی خود نیز خواهیم بود. علاقمند به حضور تمام ایرانیان در این سرزمین و استفاده از تمامی ظرفیت‌های ملی برای پیشرفتی درون‌زا هستیم. تقویت مؤلفه‌های هویت بخش ملی آرزوی همگانی ماست و در نهایت با دل‌واپسی و دغدغه به صورت روزمره به رصد تحولات جمعیتی در حد دید خود مشغولیم.

روز ملی جمعیت فرصتی مغتنم برای هم‌گرایی،‌ هم‌اندیشی و هم‌افزایی ما در تمامی این ابعاد است.

در ابتدای شکل گیری دولت مدرن در ایران،‌ طراحان دولت اقدام به ایجاد نهادی به عنوان متولی تولید آمار و ثبت احوال نمودند. از آن تاریخ، یک سده گذشته است. در این صد سال با ایجاد رویه‌های ثبت رویدادهای حیاتی تمامی ساکنان کشور و ایرانیان خارج از کشور و صدور مدارک هویتی، علاوه بر رصد مستمر رخدادهای جمعیتی، امکان برقراری رابطه‌ دولت و ملت و ارائه‌ خدمات دولتی با استفاده از ظرفیت‌های احراز هویت در فضای سنتی و دیجیتال فراهم شد و البته با صدور کارت هوشمند ملی برای تمامی ایرانیان ‌بستر تحقق دولت الکترونیکی در کشور نیز در حال مهیا شدن است. در تمام این سال‌ها، سازمان ثبت احوال به عنوان متولی تولید و انتشار آمارهای انسانی سراسر کشور تلاش نموده تا با ارائه‌ نمایی دقیق و به‌هنگام از رویدادهای جمعیتی با اتکا به داده های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، به فرآیند برنامه‌ریزی جمعیتی در کشور یاری رساند.

تشکیل شورای راهبردی جمعیت در تمامی استان‌ها از سال گذشته فرصتی جدید برای پایش منطقه‌ای تحولات جمعیتی، یافتن راهکارهای محلی برای مسایل ملی جمعیت و برنامه‌ریزی مبتنی بر شواهد ایجاد نمود.

امید است با اتکا به خداوند متعال و با اجرای سیاست‌های کلی جمعیت موفق به ارتقاء‌ پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت کشور سرافراز ایران گردیم.»