به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه «دعوت » رادیو گفت و گو به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به گفت و گو با مسلمانان خارجی مقیم ایران می پردازد. این ویژه برنامه با حضور محمد عبدالحنان دانشجوی دکترای تفسیر تطبیقی شیعه و اهل سنت در جامعه المصطفی از کشور بنگلادش از شبکه رادیویی گفت و گو به روی آنتن رفت. وی در ابتدای این ویژه برنامه گفت: در گذشته از پیروان اهل سنت بودم اما در حال حاضر مذهب تشیع را انتخاب کرده ام.
عبدالحنان با بیان این مطلب افزود: در کشور بنگلادش در رابطه با مذهب خود یعنی دروس اهل سنت تحصیل کردم و پس از مدت زمانی فرصتی ایجاد شد که با کشور ایران آشنا شوم. قبل از آمدن به ایران شیعه شدم و از طرف جامعه المصطفی دعوت شدم و تصمیم گرفتم تحصیل را در همین کشور ادامه دهم.
دانشجوی دکترای تفسیر تطبیقی شیعه و اهل سنت در جامعه المصطفی در رابطه با آداب و رسوم کشور بنگلادش در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: کشور بنگلادش یکی از کشورهای پر جمعیت دنیا است که ۹۰ درصد آن مسلمان هستند.
وی عنوان کرد: اکثر این جمعیت حنفی مذهب هستند. ماه مبارک رمضان در کشور بنگلادش بسیار مورد احترام است و شور و نشاط خاصی در میان مردم حاکم می شود. یکی از این آداب و رسوم افطار کردن در مساجد است و برنامه های معنوی و مناجات و سفره ساده افطاری دارند.جالب است که در کشور بنگلادش خرما وجود ندارد اما در ماه رمضان هیچ سفره ای نیست که در آن خرما نباشد.
مسلمان بنگلادشی مقیم ایران در رابطه با مراسم عبادی اهل سنت و شیعه در این کشور عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان پیروان اهل سنت در مساجد افطار می کنند و نماز مغرب را می خوانند و نماز عشاء را در خانه به جای می آورند.
وی در ادامه ابراز داشت: نماز تراویح از جمله نمازهای مستحبی است که پیروان اهل سنت در ماه مبارک رمضان به آن اهتمام می ورزند. حنفی مذهب ها این نماز را در ۲۰ رکعت و اهل حدیث در ۸ رکعت می خوانند. حنفی ها یک جزء و نیم قرآن را در این نماز قرائت می کنند اما اهل حدیث در نماز تروایح یک جزء قرآن نمی خوانند.
محمد عبدالحنان یادآور شد: بزرگترین عید در کشور بنگلادش، عید فطر است. در این عید همه مردم لباس نو می خرند و غذاهای مخصوصی استفاده می کنند.
دانشجوی دکترای تفسیر تطبیقی شیعه و اهل سنت در جامعه المصطفی از کشور بنگلادش گفت: بیشترین تفاوت میان شیعه و اهل سنت در بحث امامت است. تعداد شیعیان در این کشور خیلی کم است و در اقلیت محض هستند. از تعداد ۱۸۰ میلیون جمعیت این کشور ۳۰ هزار نفر شیعه دارند اما همه مردم بنگلادش به اهل بیت عشق می ورزند.
عبدالحنان مطرح کرد: شیعیان در ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان مراسم شب قدر را در مساجد بر پا می کنند اما اهل تسنن در ۲۷ ماه مبارک مضان مراسم شب قدر را برگزار می کنند.