ملکان- معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: شهرستان ملکان با ۲۰۰ اثر تاریخی و گردشگری یکی از مناطق گردشگر پذیر استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد رستمی صبح امروز یک شنبه در جلسه کمیته میراث فرهنگی شهرستان ملکان از آغاز کاوش های قلعه بختک شهر لیلان خبر داد و گفت: با ایجاد پایگاه ملی و موزه قلعه بختک لیلان زمینه حضور بیشتر گردشگر در این محل فراهم خواهد شد.

وی از تاخیر در احداث ساختمان موزه و اطلاع رسانی شهرستان ملکان انتقاد کرد و کمبود اعتبارات دولتی را باعث متوقف شدن عملیات این پروژه دانست و با بیان اینکه مبلغ ۵ میلیارد ریال جهت اتمام این ساختمان نیاز است از دستگاههای دولتی و بخصوص شهرداری های این شهرستان خواست در جهت اتمام و بهره برداری این ساختمان به کمک میراث فرهنگی ملکان بشتابند.

رستمی در ادامه با اشاره به وجود ۱۱ هزار باغات انگور و قلعه بختک لیلان از نبود تابلوهای معرفی پتانسیل و آثار تاریخی و محصولات و صنایع دستی شهرستان ملکان در طول جاده ترانزیتی انتقاد کرد و گفت:با توجه به قرار گرفتن شهرستان ملکان در ورودی و خروجی استان های آذربایجان شرقی و غربی و کردستان نصب تابلوهای راهنمایی جهت جذب گردشگر ضروری است.

وی افزود: متاسفانه بعلت ضعف استان و شهرستان ملکان جاذبه های شهرستان ملکان تاکنون در سطح استان و کشور به خوبی معرفی نشده اند و این نشان از ضعف عملکرد استان و شهرستان دارد.

وی با اشاره به وجود مزارع گندم و باغات انگور در شهرستان ملکان برگزاری تورهای خبری و عکاسی جهت معرفی توانمندی های منطقه را موثر خواند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه از ۱۷ میلیون اقامت در نوروز ۹۷ در هتل های استان خبر داد و گفت با تخفیف ۵۰ درصدی اعمال شده میزان اقامت در هتل های استان از ۴۵ درصد در نوروز سال ۹۶ به صد در صد در نوروز ۹۷ افزایش یافت.

وی افزود: در نوروز ۹۷ میزان سفر ایرانیان به استان ۴۰ درصد و مسافرت خارجی ۱۷ درصد رشد داشت.

رستمی در ادامه از چاپ کتابچه نقشه و معرفی شهرستان های استان به طور مستقل برای اولین بار خبر داد و اظهار کرد:سامانه ویزیت ایران و تبریز ۲۰۱۸ نیز بمنظور معرفی قابلیت های استان در راستای رویداد تبریز ۲۰۱۸ راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه گردشگری عزم ملی را می طلبد و با شعار دادن محقق نمی شود بر رویدادسازی و مشوق سازی جهت جذب گردشگر در نقاط مختلف استان تاکید کرد و گفت:۴۰ اقامت گردشگری و ۱۶۲ غذای محلی در استان شناسایی شده است.

برگزاری پنجمین جشنواره انگور در شهرستان ملکان

فرماندار ملکان نیز در این جلسه از برگزاری پنجمین جشنواره انگور و چهارمین جشنواره دوشاب بصورت کشوری در شهرستان ملکان خبر داد و گفت:این جشنواره در ماههای شهریور و مهرماه سالجاری در این شهرستان برگزار خواهد شد.

محمدباقر خانی همچنین از برگزاری جشنواره برداشت گندم برای اولین بار در شهرستان ملکان خبر داد و افزود: پیش بینی می شود مقدار نزدیک به ۵۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان ملکان برداشت شود.

وی از کاوش قلعه بختک لیلان با حضور باستان شناسان خارجی خبر داد و گفت: این قلعه از دوران اشکانیان قدمت دارد و انجام کاوش ها و ایجاد موزه و پایگاه ملی می تواند در جذب گردشگر موثر باشد.

وی افزود: با مشارکت میراث فرهنگی و شهرداری شهر لیلان ساختمان موزه در دو طبقه در این شهر احداث خواهد شد.

خانی افزود: همچنین پل های تاریخی قیزلار کورپوسی و لیلان کورپوسی با ۵۰۰ میلیار ریال مرمت می شوند.

وی افزود: همچنین با توجه به توانمندی شهرستان ملکان در هنر خوشنویسی و وجود هنرمندان ملی در این شهرستان، سومین جشنواره مشق عشق ملکان امسال بدستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بصورت کشوری برگزار می شود.

فرماندار ملکان در ادامه از نصب گیرنده رادیویی و تلویزیونی در ارتفاعات باباگرگر لیلان ار توابع شهرستان ملکان با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد و افزود: با بهره برداری از این فرستنده رادیویی و تلویزیونی تعداد ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شهرهای جنوب استان از برنامه های صداوسیما استفاده خواهند کرد.

وی افزود: متاسفانه سالهای سال است اهالی شهرستان ملکان از دریافت برخی شبکه های صداوسیما از جمله رادیو تبریز محروم بوده و از برنامه های رادیو ارومیه استفاده می کنند.