اهواز - مدیرعامل برق منطقه‌ای خوزستان گفت: کاهش ساعت اداری در این استان برای مدیریت مصرف برق حتمی است.

محمود دشت بزرگ در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بررسی های کارشناسی نشان می دهد به میزان رشد دما، مصرف برق نیز در شبکه افزایش پیدا می کند و تغییرات دمایی در استان رابطه مستقیمی با مصرف برق دارد.

وی افزود: افزایش دمای هوا در استان تا یک میزان مشخص شده ای باعث می شود که تجهیزات تأمین کننده برق مشترکان به حالت اشباع و پرباری رسیده و در این صورت امکان بروز حوادث در شبکه وجود دارد.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه در این شرایط، امنیت شبکه به خطر افتاده و در نتیجه خاموشی هایی به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: برای صیانت از امنیت شبکه و برق رسانی مطمئن و پایدار، پیشنهادهای کارشناسی و تخصصی مبنی بر کاهش زمان فعالیت ادارات و نهادها ارائه شد؛ مسئولان مربوطه نیز در جریان قرار گرفته و چند روز قبل تصمیماتی با حضور سایر شرکت های فعال در حوزه برق، استاندار و معاون وزیر نیرو گرفته شده است.

حتمی بودن کاهش زمان اداری

دشت بزرگ خبر داد: مقرر شده تا چند روز آینده نتیجه بررسی ها از طریق استانداری به اطلاع عموم رسانده شود ولی در هر صورت کاهش ساعات اداری را در برخی روزهای تابستان خواهیم داشت که کیفیت آن از طریق استانداری خواهد شد.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط گرمایی که در استان خوزستان حاکم است؛ باید الگوی مصرف رفتار را به گونه ای رعایت و تنظیم کنیم که محدودیتی برای خدمت رسانی های صنعت برق ایجاد نشود.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه معتقد هستیم مردم می توانند با اصلاح الگوی مصرف برق، تعامل خوبی را با مجموعه صنعت برق استان داشته باشند، عنوان کرد: بررسی های چهار شرکت برقی فعال در حوزه صنعت برق خوزستان نشان می دهد که اگر موضوعات مربوط مدیریت مصرف برق عملیاتی شود قابلت تعدیل پیک مصرفی مشترکان تا ۷۰۰ مگاوات وجود دارد؛ این رقم را معادل یک نیروگاه مجازی برای استان تلقی می کنیم و با مشارکت مردم قطعا دست یافتنی است.

چند نکته برای یادآوری

وی توصیه کرد: مردم در زمان پیک ساعت ۱۳ تا ۱۷ در ظهر  که پیک مصرف خاص خوزستان است و پیک شبانه سراسری کشور تا جایی که امکان دارد از وسایل پرمصرف مثل سشوار، اتو، ماشین لباسشویی، جاروبرقی و مایکروفر استفاده نکرده و آن را به سایر ساعت های کم بار در شبکه موکول کنند تا اختلالی در شبکه ایجاد نشود.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان اضافه کرد: استفاده از وسایل پرمصرف در ساعت پیک مصرف باعث می شود که محدودیت برق رسانی در نقاط دیگری اعمال یا برای خود افراد پرمصرف در ساعات دیگری تحمیل شود.

دشت بزرگ یادآور شد: حدود ۶ هزار مگاوات از بار تابستانه مصرف برق استان مربوط به بارهای سرمایشی است که با یک اقدام خیلی ساده می توانیم بخش قابل توجهی از این بار را کاهش دهیم.

وی افزود: به طور معمول عادت و رفتار غیرصحیحی وجود دارد که تنظیمات دستگاه سرمایشی را در پائین ترین دما قرار می دهند تا شاید زمستان را در تابستان به ارمغان بیاورند ولی این درست نیست چون باید بهار را در تابستان به ارمغان بیاوریم و به جای قرار دادن تنظیمات دستگاه سرمایشی روی ۱۶ درجه آن را روی ۲۴ درجه تنظیم کنیم تا ضمن ایجاد دمای رفاه تعدیل در شبکه ایجاد شود؛ این کار همچنین باعث لحاظ تخفیف درهزینه های مشترکان و کاهش سرجمع هزینه ها می شود.

مشترکان بدمصرف و بدهکار در اولویت خاموشی

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان بیان کرد: در بخش تجاری هم اعتقاد ما بر این است که حتما از وسایل کم مصرف استفاده شود. از وسایل روشنایی که حداقل مصرف برق را داشته و در عین حال لوکس هم هستند، استفاده کنند.

دشت بزرگ اضافه کرد: در طول روز باید از حداکثر روشنایی طبیعی بهره مند شده و از وسایل غیرضروری  برای روشنایی های غیرطبیعی استفاده نکنند

وی تأکید کرد: مشترکان باید در خصوص پرداخت قبوض برق مصرفی به موقع اقدام و آن را در دستور کار قرار دهند تا بتوانیم چرخ صنعت برق را طبق روال و استاندارد به چرخش درآورده و خدمات رسانی این حوزه را استمرار دهیم.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان گفت: اگر محدودیتی در خصوص تأمین برق استان ایجاد و نیاز به اعمال خاموشی ضرورت پیدا کند، به طور حتم مشترکان بدمصرف و بدهکار در اولویت قطع برق قرار می گیرند تا سایر بخش ها دچار مشکل نشوند.

کاهش توان تولید نیروگاه ها

دشت بزرگ تصریح کرد: در سال های قبل این توصیه ها به عنوان مستحب داده می شد ولی امسال جنبه واجب به خود گرفته، چون بحث بسیار جدی است و محدودیت ناشی از کاهش تولید نیروگاه های برق آبی به دلیل خشکسالی باعث شده تا توان تولید نیروگاه ها محدود و در صورت عدم همکاری مردم نمی توانیم به اندازه کافی پیک موردنیاز خوزستان را تأمین کنیم.

وی اظهار کرد: تمام شرکت های برقی وزارت نیرو و شرکت توانیر اهتمام دارند تا خاموشی به صورت برنامه ریزی شده در استان رخ ندهد و از حداکثر ظرفیت های موجود کشور و استان برای کمک به خوزستان بهره مند شویم؛ البته به صورت محدود شاید لازم شود که محدودیت بار و مدیریت آن اعمال شود که این مسئله در اولویت آخر مجموعه برق خوزستان قرار دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان تأکید کرد: از مردم تقاضا داریم که حتما رفتارهای مصرفی خود را جدی تر بگیرند تا به کمک همدیگر با اولویت های صنعت برق خوزستان بتوانیم تابستان آرامی را سپری و محدودیت خاصی در برق استان ایجاد نشود.

انتقال بار از شبکه سراسری به خوزستان

دشت بزرگ با اشاره به افزایش مصرف برق در پیک ظهر به دلیل گرمای هوا عنوان کرد: در پیک ظهر، حداقل میزان ذخیره را در کشور داریم که بخواهیم از آن برای خوزستان استفاده کنیم،؛بنابراین موضوعات مدیریت مصرف در ساعات ۱۳ تا ۱۷ بسیار مهم و کارساز خواهد بود.

وی بیان کرد: در این ساعت ها تا یک هزار و ۳۰۰ مگاوات محدودیت برق خواهیم داشت که هماهنگ شده تا این میزان را در صورت وجود از ذخایر شبکه سراسری کشور دریافت کنیم؛ امکان انتقال آن به شبکه خوزستان از نظر فنی وجود دارد چون هماهنگی های لازم انجام و تمهیدات آن نیز فراهم شده است.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان اضافه کرد: در این ساعات تلاش می شود تا بیشتر مصرف از نیروگاه های برق آبی باشد چون موضوعات مدیریت آب نیز مهم است و باید حفاظت و صیانت از ذخایر آبی هم مدنظر باشد.

دشت بزرگ با بیان اینکه به خاطر حفظ ذخایر آب برای گذر از تابستان تولید نیروگاه های برق آبی کاهش پیدا می کند، گفت: در ساعت های غیرپیک این میزان تولید در نیروگاه های برق آبی به حدقل مقدار خودش می رسد و نیاز و محدودیت تولید برق استان در این ساعات بیشتر خواهد بود و تا سه هزار و ۳۰۰ مگاوات کمبود داریم.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت ذخیره در شبکه استفاده کنیم که خوشبختانه در ساعت های غیرپیک ذخیره لازم به شرط اینکه حادثه یا پیش آمد غیرقابل پیش بینی در سطح شبکه رخ ندهد در شبکه سراسری پیش بینی شده است.

مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان در پایان تأکید کرد: نباید به خودمان اجازه دهیم با مصرف غیرصحیح و غیر اصولی باعث اعمال خاموشی در یک بخش دیگری از استان یا کشور شویم تا ما خود حداکثر مصرف برق را داشته باشیم.