به گزارش خبرنگار مهر، اسلام باوقار رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس عصر سه شنبه در ۵۵ امین جلسه رسمی این شورا عنوان کرد: با توجه به درخواست و نامهای که چندی پیش از سوی شهرداری برای کمک مالی به ساخت مسجد جامع شهر بندرعباس به شورا ارسال شد این موضوع برای رأیگیری به صحن علنی آورده شده است.
باوقار گفت: استاندار هرمزگان طی جلسهای با اعضای این شورا و شهردار قول مساعد تأمین مالی حدود ۱۰ میلیارد تومان را داد که البته تاکنون هزینهای برای اختصاص به ساخت مسجد بهحساب شهرداری واریز نشده است.
وی در ادامه توضیح داد: بر اساس آنچه در نشست با استاندار گفته شد ۷ میلیارد بهحساب شهرداری واریز میشود که پنج میلیارد آن برای مسجد جامع، یک میلیارد برای کمک به مساجد سطح شهر و اهل سنت، ۵۰۰ میلیون برای کمک به تیم آذرخش و ۵۰۰ میلیون کمک به شهرداری است.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه این مقدار کمک از محل ارزشافزوده بهحساب شهرداری واریز میشود اظهارداشت: این کمک بههیچعنوان از محل درآمدهای شهرداری نبوده و از بازگشت پول از محل ارزشافزوده است.
در ادامه این جلسه اسماعیل بواشه عضو دیگر شورای شهر با تأکید بر اینکه این شیوه تصویب درست و قانونی نیست عنوان کرد: وقتی هنوز پولی بهحساب شهرداری نیامده چطور میشود چگونگی مصرف آن را تصویب کرد.
وی در ادامه با اعتراض به این شیوه پرداخت پول به شهرداری و تصویب آن گفت: تصویب در صورتی صحیح است که طبق نامه شهرداری بوده و محل پرداخت پول مشخص باشد در صورتیکه هنوز هیچچیزی بهصراحت و صریح مشخص نیست.
بواشه در اعتراض به دیگر اعضا شورای شهر گفت: اگر سهم ارزشافزوده است که بازهم سهم مردم بندرعباس است که نماینده ولیفقیه هم گفت اگر از این محل باشد ما راضی به پرداخت این پول نیستیم اما اعضای دیگر چرا ابهامات را در همان جلسه حضور استاندار رفع نکردند که اینجا به مشکل برنخورند.
کیانوش جهانبخش عضو شورای شهر بندرعباس نیز در تائید صحبتهای بواشه اذعان داشت: قول پرداخت پول دادهشده اما هنوز پولی واریز نشده که اعضا برای آن رأی بدهند همچنین این پول از مبلغ ارزشافزوده شهرداری است که بازهم این پول آزان .
جهانبخش در ادامه بابیان اینکه در فضای تعامل میشود امتیازهایی بیش از پنج میلیارد دریافت کرد بیان کرد: این مقدار پول باید صرف اتمام و ساخت مسجد جامع بندرعباس باشد که بر اساس شواهد تمام این پول بهجای ساخت باید صرف بدهیهای آن شود.
این عضو شورای شهر بندرعباس یادآور شد: در نشست با استاندار مساعدتهایی پیرامون ۱۰ درصد سهم زمینها از اراضی یک کمیته مستقل تشکیل و سهمها مشخص شود، کمک در دریافت تسهیلات با تأمین وثیقه و ارگانهای بدهکار به شهرداری را مکلف به پرداخت بدهیهای خود بکنند.
جهانبخش تصریح کرد: تاکنون که پولی واریز نشده امام امیدواریم بدعهدی صورت نگیرد بهتر از زمانبندی مشخصی برای انجام تعهدات صورت بگیرد که این همکاریها یکجانبه نباشد و ما هم در سایه تعامل که فراتر از قانون است بتوانیم کارهای شهر را بهپیش ببریم.
جهانبخش با تذکر آییننامهای گفت: درخواستها باید در قالب متمم بودجه مصوب شود بعد به فرمانداری برای تائید برود و پس از تصویب اجرایی شود وقتی هنوز پولی نیامده و محل آن مشخص نیست این کار قانونی نیست.
پرویز سالاری عضو دیگر شورای شهر نیز افزود: استاندار هرمزگان نشان دادند که تحقق پولها برای رسیدن به اهداف یک امر شدنی است و بسیاری از پولهایی که حق مردم بندرعباس است بر اساس قانون خرج مردم و شهر شود.
حمید سلیمی مدیر امور مالی شهرداری بندرعباس نیز که بهعنوان نماینده شهرداری در این جلسه حضور داشت بیان کرد: قانون این اجازه را به ما میدهد برای پرداخت پول ابتدا مجوز را از شورا بگیریم و بعد در متمم بودجه مشخص و بعد پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: این پول از سهم ارزشافزوده است و از هیچ جای دیگری نیست، پیشنهاد من این هست که شورا آن را مصوب کند و پس از طی مراحل بعد از واریز پول بهحساب، شهرداری آن را پرداخت کند.
حجتالاسلام عامری عضو شورای شهر نیز خاطرنشان کرد: طبق گفته استاندار هرمزگان این ارزشافزوده از خارج از استان است که برای استان جذبشده و از مبلغ ۱۰ میلیارد به هفت میلیارد رسیده است.
مجید عسکری زاده عضو دیگر شورای شهر نیز عنوان کرد: ما به مقام عالی دولت برای این تعامل قول دادهایم پس باید رأی بدهیم و توجه داشته باشیم که این پول از خارج از استان تأمینشده است.
اسماعیل بواشه و فیصل دانش قبل از رأیگیری جلسه را ترک کردند، آبتین امیری و کیانوش جهانبخش نسبت به این موضوع رای مخالف دادند و هفت عضو دیگر شورای شهر با رأی مثبت کمک 5 میلیارد تومانی به ساخت مسجد جامع شهر بندرعباس را به تصویب رساندند.