هنرمندان در هشتمین دوسالانه سفال، سرامیک و آبگینه سعی کرده‌اند با الهام از گذشته و دوری از تکرار با نگاهی امروزین به سفال بنگرند و با المان‌های نو آثاری موفقتر خلق کنند.

رویا جاویدنیا، هنرمند سفالگر که در هشتمین دوسالانه سفال و سرامیک و آبگینه یک اثر چیدمان ارائه کرده، در توضیح بیشتر اثر خود به خبرنگار مهر گفت: "این اثر "حیاط خلوت" نام دارد و در واقع نمادی از مکان آرامش و خلوت انسان هاست. زیرا این مکان همواره از دسترس اغیار به دور است و در مواقعی ذهن و روح انسان را به دلیل سکوتی که بر این فضا حکمفرماست تسکین می دهد. در این اثر چیدمان با تکنیک چرخ و دست کار کرده ام و از لعاب های سنتی و جوهر نیز استفاده کردم."

وی افزود: "هشتمین دوسالانه سفال توانست با وجود تاخیری طولانی در برگزاری به ارائه آثار با کیفیت و توام با محتوای هنری بپردازد. همچنین در نمایشگاه امسال حجم آثار به قدری افزایش یافته که نشانگر رشد کمی و کیفی سفالگران در سال های اخیر بوده و زحمات افرادی چون حبیب الله صادقی سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و مریم سالور و دیگر دست اندرکاران دوسالانه را به خوبی منعکس کرد."

جاویدنیا به تلفیق هنر جدید و سنتی اشاره کرد و گفت: "تصور می کنم ورود هنر جدید به سفالگری که به لحاظ ریشه ای هنری سنتی محسوب می شود اتفاقی مبارک است و می توان در راستای تقویت آن گام های بیشتری برداشت. البته آنچه در حال حاضر به عنوان کار امروزی در نمایشگاه جلوه می کند ناشی از همان کارهای سنتی است. در عین اینکه هنرمندان سعی کرده اند با الهام از گذشته و دوری از ورطه تکرار با نگاهی امروزی به حیطه سفالگری بنگرند و با المان های نو موفق به خلق آثار باکیفیتی شوند."

رویا جاویدنیا که تاکنون در نمایشگاههای گروهی و انفرادی متعددی به ارائه اثر پرداخته، هنر سفالگری را از سال 1363 در سازمان میراث فرهنگی به صورت تجربی آموخت. این هنرمند در بی ینال های سفال نیز شرکت کرده است.