به گزارش خبرنگار مهر، حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد نهضت قرآن آموزی عصر امروز در اولین همایش سراسری نهضت قرآن آموزی که در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: در نظام آموزشی پیشین جامعه ایرانی اسلامی ما، سواد و خواندن با قرآن آغاز می شود. آنچه مسلم است در گذشته های دور آشنایی مردم با دانستن و آگاهی آنان به جهان دانایی از مسیر آموزشی قرآن بوده است.
وی افزود: وقتی ما نام مسلمان را بر خود گذاشته و وقتی مسلمانی ما بر هر هویت دیگر ما مقدم است، مشخص است که زبان اسلام و زبانی که ما را با نخستین ادبیات مسلمان بودن آشنا می کند یعنی زبان عربی، زبان قرآن و کلامی که آراسته به لسان خداوند است، باید برای ما مفهوم باشد.
صفار هرندی تصریح کرد: به کتابهای درسی گذشته های دورتر وقتی مراجعه می کنیم کتاب هایی مشاهده می کنیم که آموزه های برگرفته از قرآن در آنها موج می زند کتاب گلستان سعدی کتابی است که الهام گرفته از آیات و روایات صحیح و الهی است.
وی خاطرنشان کرد: کتب بزرگان ادبی ما مشحون از کلام خداوندی و متاثر از آموزه های دینی است. دانش آموزی که سرو کارش با این آموخته ها بوده باشد، قرآن برای او یک پیام آور مانوس و دست یافتنی جلوه می کند و در خواندن آن تکلف نمی کند.
صفار هرندی گفت: نظام های نوین آموزشی هر چه که بوده ما را به امروزی رسانده که برای بی سوادی قرآنی جامعه عزا می گیریم و برای رفع این مصیبت بزرگ، رهبر انقلاب ما را به یک عزم بزرگ برای رجوع به قرآن و آموختن پیام های خدوندی فرامی خواند.
وی افزود: نهضت به معنی بیداری عرفانی حاصل می شود که ما در کنار تعارفاتی که برای تبلیغات و قوت قلب بخشیدن به خود در خصوص موج گرایش به قرآن داریم ، تحرکی هم برای بیداری در جامعه شاهد باشیم و این مستلزم برنامه ریزی است بدون برنامه ریزی چنین نهضتی قطعا راه نمی افتد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: قطعا کارهای تبلیغاتی برای راه افتادن یک نهضت قرآنی لازم داریم که ازجمله آنها کارهای هنری و تلاشهایی از این قبیل است که باید بیشتر شود و تبلیغات ما متمرکز بر این خواسته شود.
وی خاطرنشان کرد: از رسانه ملی توقع داریم که موضوع رجوع به قرآن را به همه ساکنان این مرز و بوم به عنوان نسخه ای برای رفع دردها و پریشانی ها و کسب آرامش و اطمینان گوشزد کند.
صفار هرندی افزود: قرآن را به مثابه دستورالعملی برای بهتر زندگی کردن پیش روی همگان قرار دهیم و قرآن را از حالت تشریفاتی خارج کرده و آن را در همه ابعاد زندگی وارد کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر فرهنگ و هنر ما را اشراب از آموزه های قرآنی نشده باشد، حتما در فرهنگ و هنر ما برکتی نخواهد بود و فرهنگ و هنری که سرشار از این آموزه ها نباشد، اصلا برای ما معتبر نیست.
رئیس ستاد نهضت قرآن آموزی خاطرنشان کرد: برای نظامی که عَلَم اسلام خواهی و دین مداری را بر دست گرفته و دولت نهمی که با شعار قرآن محوری سرکار آمده، نمی تواند نسبت خود با قرآن را یک نسبت حاشیه ای فرض کند و برخلاف برخی برداشت ها که متاسفانه از سر ضمیرخواهی مطرح می شود که گویا عرصه فعالیت های قرآنی داریم.
وی گفت: ملاحظه می کنیم کسانی که این نظام را به وجود آورده اند و برای سازمانها نامگذاری کردند تنها یک وزارت نام اسلام را گرفت و به همین اعتبار بود که ما کار قرآنی را در این وزارتخانه رونق بخشیدیم.
صفار هرندی خاطرنشان کرد: ما شانه خالی نکردیم و گفتیم بار قرآن بار سنگینی است و گفتیم اگر تمام شانه ها را در اختیار آن قرار دهیم باز هم کم است، اما جایی هست که باید هماهنگ کننده فعالیت ها باشد که مطمئنا آن جایگاه دولت است.
وی اظهار داشت: اگر درست برنامه ریزی کنیم و از همه امکانات خود و به نام دولت اسلامی استفاده کنیم حتما بهره های بزرگ خواهیم برد. پیشنهاداتی که امسال به دولت و مجلس تقدیم کردیم فصل بزرگی در دامن زدن به فعالیت های قرآنی گشوده ایم.
وزیر ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه آنجایی که در وزارتخانه قرار است، تولی گری امر قرآن به عنوان گستراننده سفره ای که همه بر آن بنشینند باید جایگاه معتبری باشد گفت: به همین دلیل رئیس جمهور پیشنهاد تاسیس معاونت قرآنی را دادند که در حال ایجاد تمهیداتی برای آن هستیم.