امیر سقراطی کیوریتور نمایشگاه گروهی «طراحی به مثابه زیستن» که در خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمده است به خبرنگار مهر گفت: در شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران تصمیم گرفتیم که ششمین نمایشگاه «مهمانی هنر» به موضوع طراحی بپردازد و این مسئولیت را به من واگذار کردند.
وی با اعلام اینکه نمایشگاه «مهمانی هنر» هر سال به یکی از رشته های هنرهای تجسمی میپردازد، بیان کرد: امسال ششمین دوره نمایشگاه با تاکید بر طراحی از ۱۱ تا ۲۲ خردادماه در تمامی گالری های خانه هنرمندان ایران برپا شده است.
عضو شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران و نماینده هنر طراحی در این شورا با بیان اینکه رویکردش در طراحی، طراحی معاصر است، گفت: بخشی از طراحی معاصر ایران شامل طراحانی می شود که شهره به نقاشی هم هستند، اما سعی من این بود آثار طراحی این استادان را به عنوان یک مدیای مستقل بررسی کنیم نه به عنوان یک اثری که زیر سایه نقاشی زیست می کند بنابراین آثاری که در این نمایشگاه میبینید مستقل از نقاشی های هنرمندان است.
وی بیان کرد: با رویکردهایی که شاخصه طراحی معاصر است، ۲۴۰ اثر از ۶۶ هنرمند را انتخاب کردیم و به نمایش گذاشتیم. بخشی از هنرمندان جوانی که در این نمایشگاه حضور دارند، تا به حال نمایشگاه انفرادی نداشتهاند و این اتفاق شاید کمک کند تا جوان ترهای هنر طراحی در کنار استادانی که سال هاست کار می کنند، دیده شوند.
سقراطی در مورد برپایی چنین نمایشگاه هایی در آینده گفت: این نمایشگاه به لحاظ تعداد آثار و هنرمندان یکی از بزرگترین نمایشگاه های طراحی در ایران محسوب می شود، اما اگر امکانات بیشتر و فضایی وسیعتر در اختیار قرار گیرد تا هنرمندان بیشتری درگیر شوند، امکان برگزاری نمایشگاه های بزرگ فراهم خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران پیشنهادی برای برگزاری بینال طراحی پیش بینی شده است، توضیح داد: شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران بر اساس وظایفی که دارد، می تواند در حیطه این خانه عمل کند و متاسفانه نه بودجه لازم و نه این امکان را داریم که بخواهیم رویدادی به این وسعت را برگزار کنیم. البته اگر بودجه این رویداد فراهم بود، شاید این اتفاق رخ می داد چون اعضای شورای تجسمی خانه هنرمندان متشکل از نمایندگان رشته های هنرهای تجسمی هستند و اعضای این شورا می توانند توان انجمنهای تجسمی را برای برگزاری بینال ها درگیر کنند، اما واقعیت این است چون بودجه مناسب وجود ندارد این مهم میسر نیست.
وی در پایان گفت: در کیوریتوری قبلیام، آثاری از هنر معاصر ایران از ۳۵ هنرمند معاصر را در پاریس به نمایش گذاشتم و بعد از «مهمانی هنر» نیز نمایشگاه های بزرگ هنری را در دست دارم.
بر این اساس، علی اکبر صادقی، منوچهر معتبر، فرشید ملکی، منوچهر صفرزاده، فرشید مثقالی، بهزاد شیشه گران، علی نصیر، کریم نصر، علی خسروی، نیلوفر قادری نژاد، شهرام کریمی، مهدی حسینی، نعمت لاله یی، محمدعلی بنی اسدی، احمد وکیلی، داود شهیدی، علی ذاکری، معصومه مظفری، شهرام انتخابی، بهرام کلهرنیا، کیومرث کیاست، ثمیلا امیرابراهیمی، فرح ابوالقاسم، رحیم مولاییان، محمد حمزه، شیده تامی، بهنام کامرانی، حسین تمجید، داریوش حسینی، فریدون امیدی، علی راشکی، پژمان رحیمی زاده، فرشید شفیعی، سعید رفیعی منفرد، احمد مرشدلو، علی پیروز، عیسی جباری، آیدین خانکشی پور، یاشار صلاحی، مرتضی خسروی، مسلم خضری، جواد مدرسی، سوده داوود، مهدی راحمی، کیان وطن، زرتشت رحیمی، سعید نودهی، ژاله طالب پور، مریم طباطبایی، نجوا عرفانی، فتانه فروغی، آتنا فریدونی، مرتضی قنبری، امیر مخبر، سهراب نبی پور، صادق همتی، حجت اعظم پور، مسیب زارع، غلامحسین سهرابی، سارا صابری فومنی، جعفر صادقی، محسن انجم شعاع، پونه اوشیدری، محبوبه پرنیان، پوریا پرهیزکار و افشین حسین زاده هنرمندانی هستند که آثارشان در ششمین نمایشگاه «مهمانی هنر» به معرض نمایش گذاشته شده است.