به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وی تری، پژوهشگران دانشگاه نورت وسترن آمریکا در بررسی های خود به این نتیجه رسیده اند که سم ارسنیک می تواند سلاحی موثر در جهت مقابله با چندین نوع بیماری سرطان باشد و آزمایش های انجام شده در این زمینه بر روی موش ها تا به حال موفقیت آمیز بوده است.
سم ارسنیک که در گذشته قاتل میلیون ها انسان بوده و به عنوان سم در نبردها مورد استفاده قرار گرفته، خود به عنوان یکی از عوامل ابتلا به سرطان مطرح بوده و بارها هشدار داده شده که اگر این سم در مجاورت انسان قرار بگیرد، شانس ابتلای وی به انواع بیماری سرطان افزایش می یابد.
اما پژوهشگران دانشگاه نورت وسترن می گویند استفاده از میزان اندکی از این سم باعث بهبود ۹۵ درصدی نوعی از سرطان خون موسوم به لوسمی حاد promyelocytic می شود. این سم می تواند جلوی رشد برخی دیگر از انواع سلول های سرطانی را در سینه، ریه ها و تخمدان بگیرد.
البته با توجه به سمی بودن ارسنیک استفاده از آن به منظور نابودی بافت های سرطانی باید با دقت بالا صورت بگیرد و اثرات مخرب آن محدود به سلول های سرطانی باقی بماند.
آزمایش های صورت گرفته نشان می دهد می توان ذرات نامحلول ارسنیک را با استفاده از فناوری نانو به گونه ای به کار گرفت که تزریق آنها به جریان خون باعث از بین رفتن صرف سلول های سرطانی شود، بدون آنکه آسیبی به سلول های سالم وارد شود.
قرار است به منظور تکمیل این روش درمانی بررسی های بیشتری در ماه های آینده صورت بگیرد.