دکتر امان الله قرایی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: از سوی دیگر ، نامساعد بودن هوا باعث می شود که فحشاء ، قاچاق مواد مخدر و حتی خودکشی کمتر شود که این ها به نوبه خود تا حدودی روی کاهش آسیب های اجتماعی تاثیر می گذارد.
استاد دانشگاه تربیت معلم تهران در ادامه افزود: بررسی ها درباره اعتیاد ، قاچاق ، خودکشی و... نشان می دهد که نمودار ارتکاب جرم از ابتدای تابستان تا پایان آبان ، سیر صعودی دارد و از آن به بعد تا زمان نوروز نا امنی کمتر می شود.
وی یادآور شد: ماه هایی مانند رمضان و یا روزهای تاسوعا و عاشورا کمی متفاوت هستند اما در سایر موارد هیچگاه جابجایی زمان ، ارتکاب بزه را قطع نمی کند بلکه ممکن است میزان آن را کمی پایین آورد.
استاد دانشگاه پیام نور تهران تصریح کرد: در جامعه فعلی ، جرم کم نمی شود ؛ زیرا هنوز معضلاتی مانند بیکاری ، سیر صعودی دارند. این مسئله به شکل کاملا روشنی بر افزایش بزه و آسیب های اجتماعی تاثیر می گذارد.
قرایی مقدم در ادامه گفت: اصولا فصل سرما برای انجام جرم مساعد نیست اما این مورد در منطقه های مختلف مانند حاشیه یا مرکز شهری همچون تهران متفاوت است. شاید مرکز تهران به علت سردی هوا در فصل زمستان ، برای بزهکاران اجتماعی زیاد مطلوب نباشد اما مکان هایی از قبیل حاشیه ها همیشه برای ارتکاب جرم مساعد هستند و چه بسا ممکن است در این فصل به سبب محفلی شدن محل های وقوع جرم ، میزان و شدت بزه نیز بالاتر برود.
استاد دانشگاه تربیت معلم تهران با اشاره به دیگر علت های آسیب های اجتماعی ، افزود: نباد فراموش کنیم که برخی آسیب ها مانند خودکشی و یا فرار فرزندان از منزل که حتی در فصل زمستان کمترمی شوند ، دلیل پیدایش آنها مسائل دیگری است.
وی توضیح داد: بیشتر موردهای خودکشی که در استان های ایلام ، کردستان ، کرمانشاه ، همدان و... است ، نبود اشتغال فزاینده در آنها خودنمایی می کند. از دیگر سو در فرار فرزندان این منطقه از منزل نیز فقدان مسائل عاطفی بین اعضای خانواده مشاهده می شود که آن نیز بی تاثیر از دغدغه های مالی سرپرست خانوارها نیست.
قرایی مقدم تصریح کرد: در همین استان ها زمستان فصل کم شدن درآمد و به نوعی افزیش فشارهای پنهان برای میل به ارتکاب بزه اجتماعی است ؛ لذا تا هنگامی که معضل بیکاری حل نشود ، سخن گفت از کاهش بزه چه در فصل سرما و چه در هنگام سردی هوا بی معناست.