سید حسین اخوان علوی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بر اساس مفاد ماده ۹ قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات در خصوص شرکتهای عضو پارک علم و فناوری معافیت مالیات و عوارض ارزش افزوده به مرحله اجرا و کارسازی درآمد.
وی با تأکید بر اینکه این معافیت تنها به شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری تعلق میگیرد، درباره شروط شمول معافیت مالیات بر ارزش افزوده گفت: برخورداری از مجوز فناوری، انطباق کالا یا خدمات ارائه شده با زمینه تخصصی مندرج در مجوز فناوری، انجام فعالیت فناورانه و معامله کالا یا خدمات در محدوده و مکان پارک قم و رسمی بودن فاکتورها و قراردادهای منعقده مطابق با استانداردهای اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی از جمله شرایط دستیابی به معافیت مالیات و عوارض ارزش افزوده است.
تشریح شرایط دستیابی به معافیت مالیاتی
وی با اعلام اینکه پروسه احتساب مالیات بر ارزش افزوده به صورت فصلی انجام میگیرد، گفت: برخورداری از این معافیت مالیاتی به انجام تکالیف مالیاتی، ثبت نام در سامانه ارزش افزوده و ارائه اظهارنامه در موعد مقرر در سازمان امور مالیاتی بستگی دارد.
اخوان علوی با بیان اینکه دستیابی به معافیت مالیاتی ارزش افزوده دستاوردی بزرگ برای پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان است گفت: شرکتهای دانش بنیان عضو پارک از تسهیلات و بسترهای بسیار هموارتری در حوزه معافیتهای مالیاتی و گمرکی و قوانین اداره کار و بیمه نسبت به شرکتهای مشابه خارج از پارک برخوردارند.
توانایی استقرار ۲۰۰ واحد فناور در پارک
رئیس پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به اینکه پیش از این شرکتهای دانش بنیان از معافیتهایی چون مالیات بر درآمد و گمرکی برخوردار بودند، گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر، رویکرد خوبی به شرکتها و واحدهایی شده است که زمینه و بدنه علمی و فناوری دارند.
وی در پایان با اشاره به اینکه محدودیت فضا و کمبود امکانات، در میزان و نحوه عضو گیری و پذیرش پارک قم مؤثر بوده است، گفت: اگر زیرساخت و امکانات مورد نیاز پارک تأمین شود در آینده نزدیک میتوانیم بیش از ۲۰۰ واحد فناور را در پارک مستقر و حمایت کنیم.