مشاور قرآنی وزارت ورزش و جوانان گفت: دولت و مجلس نسبت به اهمیت فعالیت های قرآنی تصمیم درست و جدی ندارند ولی فعالان این حوزه از روی دلسوزی و علاقه این عرصه را ادامه می دهند.

رحیم خاکی قاری بین المللی و مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان  در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیت های این  وزارتخانه در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: وزارت ورزش و جوانان بواسطه ماموریت هایی که در حوزه فرهنگ عمومی خصوصا  عضویت در شورای توسعه فرهنگ قرآنی دارد ، برنامه ها و فعالیت های قرآنی را برای  جوانان و ورزشکاران در دستور کار قرار داده است.

وی با اعلام حضور وزارت ورزش و جوانان در نمایشگاه قرآن ادامه داد:وزرات  ورزش با حضور جدی و تاکید وزیر و معاونت   فرهنگی وزارتخانه هر سال برای ارائه گزارشی از فعالیت های قرآنی خود غرفه ای را اختصاص داده که از دو جهت ما تمام تلاش خود را جهت برپایی خوب این غرفه کرده ایم. اهمیت حوزه جوانان و تلاش های قرآنی جوانان باید در کمال آراستگی و شایستگی به عموم مردم معرفی شوند و این امر موجب شد تا با تمام قوا در این نمایشگاه حضور یابیم.

وی بازدید مدیران تصمیم گیر وزارت ورزش وجوانان از فضای نمایشگاه  را یکی دیگر از برنامه های این غرفه دانست و اظهار داشت: در این مدت  ورزشکاران و فدراسیون های شاخص به همراه مدیران تصمیم گیر از فضای نمایشگاه بازدید کردند که این حضور قهرمانان ورزشی با استفاده از ظرفیت های رسانه ای و پیام سازی و انتقال آن به دیگر نوجوانان بسیار موثر واقع شد.

خاکی با اعلام اینکه در طول نمایشگاه هر شب مهمان فدراسیون ها و قهرمانان ورزشی در این غرفه بوده ایم تصریح کرد: هر شب در این غرفه مسابقه مفاهیم قرآنی برای بازدید کنندگان برگزار شده  و از سوی وزارت ورزش 5 هدیه ورزشی به نفرات برگزیده به قید قرعه اهدا گردیده است.همچنین نمایشگاه عکسی  از صحنه های ارزشمند قهرمانان که در میادین جهانی ثبت شده و نشانی از احترام ورزشی به باورهای  اسلامی و مذهبی خصوصا در حوزه عفاف و حجاب است به نمایش گذاشته شد.

مشاور قرآنی معاون فرهنگی  وزارت ورزش و جوانان  با اشاره به برپایی مسابقات قرآنی متعدد در سراسر کشور برای جوانان ادامه داد: هرساله در سطح کشور برنامه های متعدد آموزشی زیادی برگزار می شود که سال گذشته مسابقات ورزشکاران جوان را در سطح کشور با حضور 25 هزار نفر  در شیراز با حمایت سازمان ورزش و جوانان برگزار کردیم.همچنین در این وزارتخانه فعالیت های متعدد قرآنی در سطح هیات های ورزشی در استانها ، فدراسیون ها و کلاسهای سنتی آموزشی و لیگ های قرآنی در فدراسیون تکواندو برگزار می کند.

عدم چینش مناسب غرفه ها در نمایشگاه قرآن

مشاور قرآنی وزارت ورزش و جوانان با برشمردن نقاط قوت و ضعف بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن افزود: یکی از بزرگترین معایب هر دو رویداد مهم قرآنی از جمله نمایشگاه بین المللی قرآن و مسابقات قرآن مکان برگزاری است.  مصلی مکان مناسبی برای برپایی مسابقات و نمایشگاه قرآن نیست  و به لحاظ مکانی بسیار فضای نامناسبی است که همهمه و آلودگی صوتی آزاردهنده و عدم تهویه و هوای مناسب از بزرگترین معایب آن است .

وی در خصوص دکور و فضاسازی غرفه ها در نمایشگاه قرآن ادامه داد: نمایشگاه قرآن در بحث محتوایی باید طوری رقم بخورد تا بخش ها و موضوعات  بصورت پازل به هم متصل باشند اینکه موسسه مردمی در کنار موسسه دولتی مشغول به کار شده و یا دیواری تولیدات فضای مجازی را احاطه کرده است بی معنی بوده و فضاسازی و دیزاین از این جهات بسیار جای کار دارد .

خاکی با اشاره به اینکه  فضا سازی مدرن در این دوره از نمایشگاه بیشتر شده است تصریح کرد: در این دوره دکور سازی مورد توجه بیشتری قرار گرفته اما بعضا غرفه ها و دکور ها  تناسبی با هم ندارد یعنی دکور خیلی خوب در کنار دکور پایین تر قرار گرفته و این امر از لحاظ بصری تحت الشعاع قرار می دهد.

وی با تاکید بر اینکه از لحاظ محتوایی حمایت های جدی نشده و بخش ها تامین بودجه نشده اند، اظهار داشت: هنوز که هنوز است دوماه مانده به نمایشگاه متوجه می شویم باید نمایشگاهی را برپا و دور موتور را تند کنیم.غرفه دار فضای اختصاصی خودش را نمیداند کجاست تا بتواند طراحی کند در حالیکه باید نقشه را یک ماه قبل تر داده  تا مسئولین هر غرفه  با فرصت بیشتر و برآیند بهتری کار را انجام دهند.

نمایشگاه قرآن بدون رسانه هیچ است

وی با اهمیت حضور رسانه ها در نمایشگاه بین المللی قرآن افزود: حضور جدی تر رسانه ها در این دوره بسیار مشهود بود  و پرداختن رسانه ها به موضوع قرآن بسیار پر اهمیت است. در واقع میتوان گفت بدون رسانه نمایشگاه قرآن هیچ است و وقتی رسانه اطلاع رسانی خوبی انجام ندهد، کنکاش مناسبی نداشته و قوت و ضعف را منعکس نکند این نمایشگاه به بالندگی نخواهد رسید.قطعا باید همه رسانه ها ابعاد مختلف نمایشگاه را از نزدیک دیده نقد و تحلیل کنند و تصویر دقیق تری را برای آینده مشخص نمایند

خاکی با اعلام اینکه  حضور جدی و فعال موسسات مردم نهاد بسیار دلگرم کننده بود اظهار داشت:تولیدات و محصولات جدید ابتکاری تولید کنندگان این عرصه کارهای خوبی بود که انجام شد. همچنین در حوزه عترتی در قالب استارتاپ کیف های مخصوص اربعین و لوگوهای مخصوص با موضوع عترت با جذابیت خوبی و بسیار قابل قبولی ارائه شد که میتوان از نقاط قوت نمایشگاه قرآن دانست.

استفاده از نخبگان قرآنی در مدیریت این حوزه  

وی با اعلام گذشت چهل دهه از پیروزی از انقلاب اسلامی ادامه داد: متاسفانه سیر صعودی با گذشت چهار دهه از حوزه فعالیت های قرآنی نداشته ایم و به صورت متمادی و در طی سالیان حتی با درجات یک درصد نیز نتوانستیم حفظ کنیم.

خاکی ادامه داد: در حوزه محافل، رونق مسابقات، رونق نمایشگاه قرآن و ابتکاراتی که از اوائل برگزاری تا کنون انجام شده است   اتفاق جدیدی نیفتاده حتی در حوزه فعالیت های تبلیغی بین المللی در حوزه اهمیت دادن به رسانه ها و حمایت آنها بیش از یک دهه است که توقف داشته و کاملا رکود را حس میکنم .

این عضو جامعه قرآنی  برای برون رفت از این وضعیت حضور نخبگان را مهمترین عامل برشمرد و اظهار داشت: بسیاری از نخبگان بدور از تصمیم گیری های مدیریتی  و شورایی هستند و ما از نخبگان کاربلد و دلسوز و خوش فکر و ایده پرداز خوب استفاده نمیکنیم  در حالیکه باید حضور نخبگان را در این عرصه شاهد باشیم.

این فعال قرآنی یکی از دلایل آسیب را جدی گرفته نشدن توسط دولت و مجلس دانست و ادامه داد: دولت و مجلس نسبت به اهمیت فعالیت های قرآنی تصمیم درست و جدی ندارند ولی فعالان این حوزه از روی دلسوزی و علاقه این عرصه را ادامه می دهند و امکاناتی به صورت خاص وجود ندارد  و علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری فعالیت های قرآنی جدی گرفته نمی شود.

ما در حوزه قرآنی دسترسی به رییس جمهور نداریم!!

این مشاور قرآنی در وزارت ورزش و جوانان با اشاره به واکنش انتقادی حامد علیزاده قاری و رتبه برتر مسابقات مالزی درپی اقدام ریییس جمهور مبنی بر اعطای ده سکه به بازیکنان فوتبال در جام جهانی افزود: رییس جمهوری ازین جهت که در حوزه ورزش مشاورانی داشته و وزیر ورزش در کنار ایشان هستند ، برای هر اتفاق ورزشی ای انگیزه بخشی و کمک و تشویق داشته اند اما ما در حوزه قرآنی دسترسی به رییس جمهور نداریم  و من به شما قول میدهم رییس جمهور حتی از اینکه  کدام جوان ایرانی در کدام مسابقه قرآنی رتبه آورده است مطلع نمی شود.چه بسا هنوز میبینیم مراسم تجلیل از خادمان قرآنی که قرار بود شب ولادت امام حسن با حضور رییس جمهور برگزار شود تا کنون اتفاق نیوفتاده است.

وی ادامه داد: قطعا برای رییس جمهور باعث افتخار خواهد که پیامی صادر کرده و تشویقی کند اما در کنار ایشان هیچ گونه مشاور قرآنی وجود ندارد. ایجاد حساسیت  و اهمیت دادن به رویداد های مختلف توسط اطرافیان رییس جمهور انجام شود و احتمال میدهم ایشان به هیچ عنوان اطلاع از این قضیه نداشته باشند در حالی که گلایه قاری بین المللی کشورمان حامد علیزاده وارد است و جا دارد جوانی که در سطح 50 کشور و بالاترین رده مسابقات جهانی پرچم جمهوری اسلامی را در بین یک و نیم میلیارد مسلمان کسب میکند بسیار با ارزش شمرده شود.

خاکی با اعلام اینکه هنوز در ساختارهای مدیریتی و جدی گرفتن فعالیت های قرآن کاری نکرده ایم گفت: کارهایی مثل ایجاد معاونت قرآنی به عنوان بخشی از وزرات ارشاد یابودجه ریزی در این حوزه اتفاق افتاده است  یا شورای توسعه با حضور رییس جمهور قرار بود تشکیل شود  که همه این فعالیت هایی حائز اهمیت بود ولی هنوز در حوزه فعالیت های قرآنی دسترسی به رده های بالای حاکمیتی نداریم و مدیریت فعالیت های قرآنی در لایه میانی مانده است. وزیر ارشاد زحمت میکشند ولی وزارت ارشاد شاید ده ها حوزه مهم تخصصی دارد که یکیاز آنها قرآن است.