رده‌بندی اعتبار یا شهرت جهانی دانشگاه های دنیا از سوی رتبه بندی بین المللی تایمز برای سال ۲۰۱۸ منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رده‌بندی جهانی اعتبار و شهرت دانشگاه های جهان در سال ۲۰۱۸ براساس نظرسنجی از دانشگاهیان به عنوان یکی از بزرگترین دعوت های جهانی از سوی نظام رتبه بندی تایمز منتشر شده است. 

این گروه می‌خواهد دانشگاه هایی را که به عقیده آن‌ها بهترین روش برای تحقیق و تدریس را دارند، معرفی کند. در نهایت دانشگاه های ۲۱ کشور در این رتبه بندی حضور دارند.

روش این رتبه بندی نیز با انجام پرسشنامه از پژوهشگرانی صورت گرفته است که این افراد دیدگاه‌های خود را در زمینه برتری در تحقیقات و آموزش در میان رشته‌ها و موسساتی که با آن‌ها آشنا هستند، ارائه می‌دهند.

رتبه‌بندی ۲۰۱۸ براساس یک نظرسنجی انجام‌شده بین ژانویه ۲۰۱۸ و مارس ۲۰۱۸ تهیه شده است که در مجموع پاسخ‌های ۱۰ هزار و ۱۶۲ نفر از ۱۳۸ کشور را دریافت کرده‌ است.

رشته های مهندسی و فناوری (۱۸.۱ درصد از پاسخ ها را تشکیل می داد) و به دنبال آن علم فیزیک (۱۵.۶ درصد) بود. همچنین بالینی و سلامت (۱۳.۲ درصد)، علوم زیستی (۱۲.۸ درصد) و علوم رایانه (۱۰.۴ درصد) نیز در رده بعدی پاسخ دهندگان قرار داشتند.

بقیه پاسخ های نظر دهندگان درباره رشته های کسب و کار و اقتصاد (۹ درصد)، علوم اجتماعی (۷.۶ درصد)، هنر و علوم انسانی (۷.۵ درصد)، آموزش (۲.۵ درصد)، روانشناسی (۲.۳ درصد) و قانون (۱ درصد) بود.

پاسخ دهندگان از نقاط مختلف دنیا بودند و در مجموع ۲۲ درصد پاسخها از امریکای شمالی، ۳۲ درصد از منطقه آسیا و اقیانوس آرام، ۲۶ درصد از اروپای غربی، ۱۱ درصد از اروپای شرقی، ۵ درصد از آمریکای لاتین، ۲ درصد از مدیترانه شرقی و ۲ درصد از آفریقا بوده است.

آمریکا همچنان در سال ۲۰۱۸ در صدر است و دانشگاه هاروارد برای هشتمین سال متوالی و از میان ۴۳ موسسه آمریکایی دیگر همچنان در صدر قرار دارد. دانشگاه لس‌آنجلس کالیفرنیا، برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ ، رتبه ۱۰ را به خود اختصاص داده است و در کنار دانشگاه شیکاگو (رتبه ۱۳ سال گذشته) در رتبه نهم مشترک هستند.

دانشگاه های انگلستان با کاهش رتبه و تعداد مواجه شده اند و تنها کمبریج و آکسفورد به ترتیب رده چهارم و پنجم هستند.

استرالیا سه موسسه برتر خود را در این رتبه بندی حفظ کرده‌ است. هر چند که دو مورد آن کمی کاهش‌ داشته است.

اما عملکرد دانشگاه های آلمان نیز آسیب‌ دیده است. این کشور در سال گذشته دارای شش دانشگاه برتر بود اما سه دانشگاه از این تعداد در سال تحصیلی ۲۰۱۷ به پایین جدول سقوط کرده اند.

نیمی از شش نماینده چین نیز در این رده بندی با کاهش رتبه مواجه شده اند اما دانشگاه های frontrunners و پکن به ترتیب رتبه خود را در رده ۱۴ و ۱۷ حفظ کرده‌اند. 

ژاپن دارای پنج موسسه در سطح ۱۰۰ رده اول است و رتبه چهار مورد دانشگاه های این کشور کاهش‌ یافته است. اما سنگاپور با دو موسسه رتبه‌بندی شده به خوبی عمل کرده است.

هند از سال ۲۰۱۱ برای اولین بار در میان رده ۹۱ تا ۱۰۰ قرار گرفته است و موسسه علوم هند در گروه ۹۱ - ۱۰۰ در رتبه‌بندی حضور دارد.

رده‌بندی ۲۰۱۸ معتبرترین و مشهورترین دانشگاه های جهان

دانشگاه کشور امتیاز آموزش امتیاز پژوهش رتبه جهانی رتبه در رده بندی ۲۰۱۸ رتبه در رده بندی ۲۰۱۷
دانشگاه هاروارد ایالات متحده آمریکا ۱۰۰ ۱۰۰ ۶ ۱ ۱
انستیتو تحقیقات فناوری ماساچوست MIT ایالات متحده آمریکا ۸۱ ۹۲.۹ ۵ ۲ ۲
دانشگاه استانفورد ایالات متحده آمریکا ۷۳.۴ ۸۳.۷ ۳ ۳
دانشگاه کمبریج انگلستان ۷۲.۱ ۷۱.۲ ۲ ۴
دانشگاه آکسفورد انگلستان ۷۳.۸ ۷۰.۱ ۱ ۵
دانشگاه برکلی کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا ۵۳.۸ ۶۳.۱ ۱۸ ۶ ۶
دانشگاه پرینستون ایالات متحده آمریکا ۳۷.۲ ۳۸.۹ ۷ ۷ ۷
دانشگاه یل ایالات متحده آمریکا ۳۳.۵ ۳۳.۹ ۱۲ ۸ ۸
دانشگاه لس انجلس کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا ۲۲.۹ ۲۷.۲ ۱۵ ۱۳
دانشگاه شیکاگو ایالات متحده آمریکا ۲۲.۲ ۲۷.۵ ۹ ۹