اردبیل – مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با اشاره به حیرت جهانیان از اندیشه‌های والا و الهی علی (ع)، برلزوم تبیین آموزه‌های نهج‌البلاغه و جایگاه اخلاقی و تربیتی امام در جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام مهدی ستوده همزمان با سالروز شهادت حضرت علی (ع) در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به غفلت جامعه در بهره گیری از تفکرات و فرامین اخلاقی و تربیتی امیرالمومنین تاکید کرد: این تفکرات و اندیشه ها هنوز در جامعه اسلامی یا تبیین نشده و یا کمتر پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه ما در جامعه اسلامی و شیعی زندگی می‌کنیم اما شخصیت و جایگاه امام علی (ع) در تمام ابعاد و بویژه آموزه های نهج البلاغه به درستی تبیین نشده است، متذکر شد: این در حالی است که نیاز داریم نسل جوان را با شخصیت و ابعاد فکری جانشین پیامبر اکرم (ص) آشنا کنیم.

تمسک به فرامین امام علی (ع) نیاز امروز جامعه

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به فرامین و دستورات اخلاقی و تربیتی امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه تصریح کرد: آنچه امروز نیاز داریم و می‌توانیم از این امام بزرگوار الگو قرار دهیم؛ تمسک به فرمایشات مولا است.

وی عمل به دستورالعمل‌های دینی امام را برای تمامی اقشار و حکومت‌های اسلامی یک ضرورت دانست و افزود: از جمله نامه های حضرت به مالک اشتر که باید در جامعه تبیین و الگو شده و برای مدیران و مسئولان می‌تواند نصب العین باشد.

ستوده با تاکید بر اینکه امروز بیان فضیلت‌های امام علی (ع) با کینه دشمنان و بی‌تفاوتی دوستان مغفول مانده است، متذکر شد: با این حال امام شخصیتی نیست که فراموش شود، چراکه نام و ذکر علی (ع) ذکری الهی است.

نامه‌های تربیتی و اخلاقی علی (ع) الگو و نصب‌العین مسئولان باشد

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه «دوست داشتن علی بن ابی طالب گناهان فرد را از بین می‌برد، آن‌چنان‌که آتش، هیزم را می‌سوزاند»، یادآور شد: دوست داشتن و تمسک به علی (ع) سعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در تبیین فضیلت و شخصیت امام علی (ع) باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تقوی، زهد، عبادت و عبودیت حضرت علی (ع) است.

وی با بیان اینکه نبی اکرم (ص) در این خصوص فرمودند که «اگر آسمانها و زمین در یک کفه ترازو و ایمان علی در کفه دیگر گذاشته شوند بطور حتم ایمان علی بر آنها فزونی می کند» افزود: عبادت علی (ع) برای رفع تکلیف نبوده بلکه او محب حقیقی بود و جز جمال دلربای حقیقت چیزی در نظرش جلوه‏گر نمی شد.

دوست داشتنی که ضامن سعادت دنیا و آخرت است

ستوده با اشاره به فرمایش حضرت علی (ع) در خصوص عبادت بندگان با نیت امید به نعمت های بهشت و ترس از آتش دوزخ بیان داشت: بهترین وجه عبادت انجام امری است که بدون ریا بوده و صرفا برای خدا باشد و در این شرایط است که صفت تقوی ظهور می کند و تمام اینها در رفتار و کردار امیر المومنین علی (ع) متجلی بود.

وی تصریح کرد: انجام عبادت تنها برای رفع تکلیف نیست، ‏بلکه وسیله نمو عقل و موجب تعدیل و تنظیم قوای وجودی است که نفس را از آلودگی های مادی باز می دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به ضرورت حضور قلب در نماز به عنوان یکی از تاکیدات عبادت امام علی (ع) افزود: حضرت علی (ع) موقع نماز در برابر مبدا وجود با دل پاک و توجه تام می ایستاد و به راز و نیاز و پرستش او مانند اشخاص دیگر نبود.