خبرگزاری مهر - گروه استانها، حبیب عیدزاده: آتش سوزی های اخیر باغ ها و نخلستان های شهرستان میناب سبب وارد شدن خسارت های زیادی به باغها و جنگلهای منابع طبیعی در این شهرستان شد.
شهرستان میناب هر ساله با آغاز شدن فصل گرما آتش سوزی های متعددی را شاهد است، خساراتی که می توان با حمایت همه جانبه نمایندگان مردم در مجلس و مسئولان استانی و شهرستانی از باغداران برآورد کرد.
باغدارانی که در شرایط بد بحران بی آبی در میناب، باغها و نخلستان های خوبی را پر بار کرده اند با کوچکترین غفلت و در نبود امکانات و تجهیزات کافی برای مقابله با آتش سوزی طعمه حریق می شوند و تنها می توانند نظاره گر، از بین رفتن سرمایه های خود شوند.
دولت و مجلس بین باغداران مینابی و سایر استانها تبعیض قائل نشود
دولت و مجلس از باغداران استانها نسبت به خساراتی که ناشی از حوادثی مانند سرما، سیل و آتش سوزی بوده حمایت کرده است اما این حمایت هنوز شامل حال باغداران مینابی نشده است. میناب، رودان و حاجی آباد جزو شهرستانهای مهم حوزه کشاورزی در استان هرمزگان به حساب می آیند.
در طول یک سال اخیر در چند استان شمالی کشور، سرما و بارندگی به محصولات و درختان خساراتی را وارد کرد که این حوادث در صحن مجلس و هیئت دولت مطرح شد و خسارات ناشی از آن نیز به باغداران پرداخت شد. اما در شهرستان میناب کشاورزان و باغداران هر ساله با خساراتی مواجه هستند و هیچ مسئول و یا نهادی با آنها مدارا نمی کند.
حسین ذاکری یکی از باغداران خسارت دیده در آتش سوزی اخیر در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: باغداران مینابی در همه حال و در هر شرایط مظلوم واقع شده اند و دولت برای حل مشکلاتشان اقدام موثری انجام نداده است.
ذاکری گفت: ندادن حقآبه به باغداران از یک سو و پرداخت نکردن خسارات وارد شده از سالهای گذشته تا کنون از سوی دیگر نشان دهنده این است که نماینده مردم در مجلس درد این قشر را به درستی نمی داند و دولت هم در امر پرداخت مطالبات باغداران و کشاروزان کوتاهی و تبعیض قائل می شود.
این باغدار با گلایه از مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان داشت: باغهای شهرستان میناب در آتش سوختند اما نمایندگان مردم و استاندار که نماینده عالی دولت در استان است برای بررسی وضعیت باغداران در این منطقه حاضر نشدند تا صدای باغداران خسارت دیده را بشنوند و برای آنها کاری انجام دهند.
میراث ماندگار مردم میناب وطلای سبز شهرستان هر ساله در میان آتش و دود
آتش سوزی یکی از حوادث طبیعی و غیرمترقبه در کشور است که با وقوع آن تشکیل ستاد بحران امری ضروری برای جلوگیری از ایجاد خسارات است، اما در شهرستان میناب که حوادث طبیعی و غیر طبیعی مختلفی رخ می دهد، خبری از تشکیل ستاد بحران نیست تا این حوادث همچنان در میناب تداوم داشته باشد.
باغهای شهرستان میناب که میراث ماندگار باغداران و مردم این منطقه است و آن را طلای سبز می نامند، نیازمند تکمیل و تجهیز پایگاههای آتش نشانی برای مقابله با آتش سوزی و سایر حوادث غیرمترقبه هستند.
آتش سوزی اخیر اردیبهشت ماه در باغ به ثمر نشسته گلستان و نخلهای پربار روستای شهوار و سرکنتان در میناب تلنگری است برای مسئولان شهرستان تا توجه خود را برای تامین کمبودها و مقابله با حوادثی نظیر آتش سوزی در شهرستان بیشتر کنند.
حمید رحیم زاده یکی دیگر از باغداران خسارت دیده در این آتش سوزی به خبرنگار مهر گفت: ما بااین درختان بزرگ شده ایم و کاری دیگر هم جزء باغبانی نداریم و بیشتر این درختان میراث بزرگان و پدرانمان است که به ما رسیده و ما هم در کنار معیشت خانواده را تامین می کنیم.
رحیم زاده بیان داشت: باغهای میناب میراث ماندگار و طلای سبز برای شهرستان محسوب می شوند اما هر ساله در میان دود و آتش طعمه حریق می شوند و خسارات زیادی را بر روی دست باغداران می گذارند.
وی با بیان اینکه برای حفظ و نگهداری باغ خود مبلغ ۲۵ میلیون تومان وام گرفته است گفت: با همه بدهی های به جامانده از قبل و دریافت این وام در تلاش بودم که با فروش محصول باغ خود زندگی خود را سامان ببخشم اما این آتش سوزی به ما فرصتی نداد تا غرق در بدهی های بیشتری باشم.
دومین شهرستان هرمزگان با یک پایگاه آتش نشانی و تجهیزات اندک اداره می شود
نبود پایگاهای آتش نشانی با تجهیزات کامل برای مقابله با آتش سوزی های گسترده یکی از مشکلات اساسی شهرستان میناب است که در آتش سوزی های اخیر در باغهای میناب مورد گلایه باغداران و مردم و مورد انتقاد امام جمعه شهرستان میناب در نماز جمعه شهرستان از مسئولان امر بود.
شهرستان میناب که به عنوان دومین شهرستان استان محسوب و دارای فرمانداری ویژه است با یک پایگاه آتش نشانی و با تجهیزات اندک و فرسوده در شهرستان خدمات می دهد که برای مقابله با چنین آتش سوزیهایی با مشکل مواجه می شود.
میرزاحسین معتمدی فر امام جمعه شهرستان میناب در خصوص آتش سوزی گسترده در باغ ۲۵ هکتاری گلستان گفت: سوختن ۲۵ هکتار از باغهای مردم میناب در آتش نشان دهنده این است که مسئولان متولی برای مقابله با آتش دیر به داد باغداران رسیده وامکانات وتجهیزات آنها کافی نبوده است.
امام جمعه میناب بیان داشت: آتش سوزی به حدی گسترده بوده که مردم آن روستا از ترس آنکه آتش به خانه های آنها نزدیک نشود به «قرآن» پناه برده و «قرآن بدست » در مقابل آتش ایستادند.
معتمدی فر عنوان داشت: ایجاد پایگاهای شماره دو و بلکه بیشتر با تجهیزات و امکانات کامل نیاز ضروری مردم و این شهرستان است و از مسئولان خواست تا در این زمینه تلاش کنند.
رئیس جهادکشاورزی میناب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خسارات وارد شده به باغداران در آتش سوزی های اخیر و سال گذشته در باغهای شهرستان میناب گفت: در همه آتش سوزی های صورت گرفته در باغهای سر سبز میناب که به نابودی واز بین رفتن آنها منجر شده جهاد کشاورزی با اعزام کارشناسان خود در برآورد میزان خسارت های وارد شده و اعلام آن به مسئولان شهرستان نقش دارد.
محمد سالاری گفت: جهاد کشاورزی خسارت این آتش سوزی ها رابه ستاد بحران شهرستان که در راس آن فرماندار شهرستان است گزارش داده وبرای پرداخت این خسارات نیاز مند تخصیص اعتبار هستند.
سالاری بیان داشت: میزان خسارات وارد شده در این آتش سوزی ها بر اساس بازدید وبررسی کارشناسان بیش از ۸۳۵ میلیون تومان بوده که برای پرداخت آن به باغداران نماینده های استان واستاندار هرمزگان برای تخصیص مطالبه باغداران پیگیری های لازم را آنجام دهند.