به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی ظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیک تا کنون تعداد ۲۴۰ پزشک خانواده در ۱۳۸ مرکز جامع سلامت استان گلستان مشغول به کار هستند.
وی افزود: ارجاع الکترونیک یکی از مهم ترین و زیر بنائی ترین طرح های وزرات بهداشت در حوزه درمان است که سال گذشته برای اولین بار در استان گلستان به اجرا در آمد.
حسینی ادامه داد: در این طرح هر پزشک خانواده تعداد چهار هزار بیمار را تحت پوشش دارد که بستری شدن و دریافت دارو این بیماران فقط زیر نظر پزشک مورد نظر انجام می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان با بیان اینکه این طرح هزینه مراجعان را به شدت کاهش داده است، گفت: بیمارانی که در این طرح برای آنان پرونده پزشکی تشکیل می شود، فقط بنا به دستور پزشک، درمان های بعدی را ادامه می دهند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد یک هزار و ۴۷۸ بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت هستند که تعداد ۹۳ نفر را بیماران هموفیلی، ۳۳۴ نفر بیمار تالاسمی، ۵۵۸ نفر دیالیزی، ۲۰۳ نفر پیوند کلیه و ۲۹۰ نفر را بیماران ام اس تشکیل می دهند.
حسینی اظهار کرد: هم پوشانی بیمه ها یکی از مشکلات حوزه پزشکی در استان گلستان است که موجب شده تا تعداد زیادی از بیمه شدگان تامین اجتماعی هم زمان از دفترچه های بیمه سلامت هم استفاده کنند.
وی افزود: با فراگیر شدن نظام ارجاع الکترونیک در سراسر استان از میزان تخلفات این حوزه کاسته خواهد شد.
گلستان پیشرو در اجرای نظام الکترونیک
مدیر کل بیمه سلامت گلستان با اشاره به اینکه سال گذشته مبلغ ۸۵ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای طرح نظام ارجاع از سوی بیمه سلامت پرداخت شده است، گفت: گلستان یکی از پیشرو ترین استان های اجرای نظام ارجاع الکترونیک است که بدهی زیادی به شاغلان در این بخش ندارد.
وی افزود : چنانچه پزشکان ۲۰ درصد در اعمال تجویزهای غیر ضروری مدیریت داشته باشند، به راحتی بخش زیادی از بدهی های این حوزه پرداخت می شود.
وی تصریح کرد: مجلس در بودجه امسال مبلغ چهار هزار و۷۵۰ میلیارد تومان به بخش بیمه سلامت اختصاص داده که هنوز سهم استان گلستان از این اعتبار مشخص نیست.
حسینی در بخش دیگری از صحبت های خود صندوق بیمه ایرانیان را یکی از طرح های مهم بیمه ای کشور عنوان کرد و افزود: پس از تکمیل ظرفیت بیمه رایگان همگانی، این صندوق شرایط بیمه را با ۵۰ درصد تخفیف برای افرادی که هنوز بیمه نشده اند فراهم کرده است.
به گفته حسینی۱۶ بیمارستان از پنج بیمارستان استان گلستان دانشگاهی هستند و بیماران به راحتی و بدون دغدغه می توانند برای درمان به آنها مراجعه کنند.