قزوین- شهردار قزوین گفت: تصمیمات غلط و بدون نگاه جامع کارشناسی در بافت های فرسوده، تاریخی و مرکزی شهر می تواند هزینه های شهری را افزایش داده و مشکلات مردم را بیشتر می کند

به گزارش خبرنگار مهر، علی صفری درجلسه بازآفرینی شهری قزوین که روزچهارشنبه با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در استانداری برگزار شد اظهارداشت: شهر قزوین حدود ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد و ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد که ۹۵ درصد بافت های تاریخی و فرسوده آن با هم همپوشانی دارند.

صفری افزود: این میزان بافت فرسوده و همپوشانی بافت های تاریخی و فرسوده هم یک تهدید و هم یک فرصت برای شهرداری است و اگر برای آنها درست تصمییم نگیریم و نگاه کارشناسی نداشته باشیم این وضعیت برای ما به تهدید تبدیل می شود.

شهردار قزوین یادآورشد: تصمیم نادرست در برخی محلات مانند امامزاده حسین (ع) و سردار به یک مشکل و تهدید تبدیل شده اما در محله هادی آباد یک فرصت است که می تواند مورد استقلبال مردم هم واقع شود.

صفری گفت: اجرای طرح ها در محلات قزوین باید با مشارکت فعالانه همه دستگاه ها و مردم جلو برود در غیر این صورت محکوم به شکست است به طوری که در محله دباغان و سردار نه تنها طرح بهسازی بخوبی اجرا نشده بلکه زندگی عادی مردم را نیز مختل کرده ایم که باید دستگاههای ذیربط پاسخگو باشند.

سبزه میدان، مرکزی ترین میدان شهر است

شهردار قزوین در ادامه در مورد اجرای طرح در سبزه میدان اظهارداشت: برای بازآفرینی دولتخانه صفوی که با مشارکت میراث فرهنگی، اجرایی شده مشاور با تجربه ای انتخاب شد و این مکان در کنار سبزه میدان به عنوان مرکزی ترین میدان شهر واقع شده و برای ما اهمیت دوچندان دارد.

وی اضافه کرد: شاید سبزه میدان از نظر کالبدی مرکز تلقی نشود اما از نظر اجتماعی و کاربردی برای ما مهم است و نوعی محل اتصال شهر قدیم به شهر جدید تلقی می شود و تمام عنصار تاریخی مانند دولتخانه، حمام قجر، کاخ چهل ستون و سرای سعدالسلطنه در این میدان است و یک بافت اقتصادی شهری محسوب می شود.

سبزه میدان چشم شهر قزوین است

صفری گفت: سبزه میدان به عنوان چشم شهر قزوین تلقی می شود و ما کار بدنه سازی در این میدان را آغاز کرده ایم و با کمک میراث فرهنگی امیدواریم آن را به سرانجام خوبی برسانیم.