به گزارش خبرنگار مهر، احمد دهقان بعد از ظهر سه شنبه در جلسه هماهنگی تشکیل زنجیره سیب استان با بیان اینکه-آذربایجان غربی سالانه با تولید افزون بر یک میلیون و ۲۰۰هزار تن سیب سهم ۳۵ تا ۴۵ درصدی سیب تولیدی سیب کشور را به خود اختصاص داده است افزود: در زمان حاضر استان قطب اول تولید سیب در کشور به شمار می رود.
وی با بیان اینکه سطح کل باغات سیب استان ۶۰ هزار و ۴۷۰هکتار است عنوان کرد: با توجه به بارشهای مناسب بهاره امسال پیش بینی می شود افزون یک میلیون و ۳۰۰ تن سیب در استان تولید شود.
دهقان با اشاره به اینکه طرح ایجاد زنجیره سیب از دو سال گذشته مطرح و تاکنون تلاش های لازم برای تحقق آن انجام شده است اظهارداشت: بیش از دو سال پیگیر ایجاد زنجیره سیب در استان بودیم و اکنون واگذاری مسئولیت زنجیره سیب در آذربایجان غربی فرصت مناسبی در اختیار استان قرار داده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: تشکیل زنجیره سیب در استان فرصت ارزشمندی است تا زمینه رفع مسایل و مشکلات پیش پای بازار پس از تولید و نیز صادرات آن فراهم شود که امید می رود از این فرصت استفاده بهینه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اشخاص عضو در هیئت مؤسس از هر قشر یا تشکل مشرف و موثر در تصمیم گیری و دارای توان و صرف وقت در اجرای امور باشند ادامه داد: با پیگیری و تلاش مسئولین استانی و دست اندرکاران استان آذربایجان غربی توانسته در سطح کشور به تنهایی و مستقل نسبت به راه اندازی زنجیره سیب اقدام کند.
دهقان با اشاره به تحول بزرگ ایجاد شده در استقلال تصمیم گیری و تشکیل زنجیره در استان افزود: این موضوع فرصت مغتنمی در بروز استعدادها و توانایی تلاشگران عرصه تولید و سازندگی محسوب می شود و باید در یک بدنه واحد برای راه اندازی آن تلاش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا چهار حلقه تولید، صادرات، صنایع تبدیلی و تکمیلی و حمل و نقل در این زنجیره فعالیت می کنند که سه نفر از حلقه تولید، یک نفر از حلقه صادرات، یک نفر از حلقه صنایع تبدیلی، یک نفر از صنایع تکمیلی و یک نفر از حلقه حمل و نقل در این زنجیره عضو هیئت مدیره خواهند بود.
در این جلسه مقرر شد بسته بندی، بازاریابی و صادرات سیب برداشت شده در سال باغی ۹۷ – ۹۸ به میزان حداقل ۱۰ هزار تن بوده و برنامه ریزی تولید متناسب یا سفارش صادراتی توسط تولیدکنندگان با پشتیبانی اعضای زنجیره سیب آذربایجان باشد.
آذربایجان غربی با داشتن ۵۳ هزار و ۸۸ هکتار باغات سیب بارور، همزمان با اینکه از نظر سطح رتبه اول را به خود اختصاص داده، در راندمان تولید نیز حائز رتبه اول کشوری است.