کرج - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ۱۳ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دیگر نیز در حال ساخت است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملک‌زاده بعدازظهر پنجشنبه در دومین آیین تجلیل از پژوهشگران البرزی که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان البرز آینده روشنی دارد.

وی در ادامه از تشکیل موسسه ای برای حمایت از طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگران خبر داد و افزود: همچنین راه‌اندازی برنامه‌های ثبت بیماری و پیامدهای سلامت از جمله اقدامات زیرساختی وزارت بهداشت است که به فعالیت بیشتر دانشگاه‌ها کمک می‌کند.

معاون وزیر بهداشت از وجود بیش از ۱۰ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در کشور خبر داد و گفت: ۱۳ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دیگر نیز در حال ساخت است، امید داریم که به‌زودی به بهره‌برداری برسد.

وی ارزشیابی همه فعالیت‌های دانشگاه‌ها را یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت بهداشت اعلام کرد و گفت: سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور راه‌اندازی شده است تا بتوان بیش از پیش شاهد بهبود وضعیت علمی دانشگاه‌ها بود.

اختصاص وام ۳۵ میلیونی به پژوهشگران حوزه سلامت

ملک‌زاده بابیان اینکه از ۴۸۶ طرح پژوهشی ارائه‌شده ۱۳۴ طرح تصویب و حمایت‌شده است، خاطرنشان کرد: باید از پژوهشگران حمایت کنیم و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم چراکه پژوهش موجب تولید علم و فناوری می‌شود.

وی از اختصاص تسهیلات وام به محققان به ارزش ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان خبر داد و افزود: ۶۰۰ پژوهشگر در کشور از این تسهیلات استفاده می‌کنند.

معاون وزیر بهداشت از تشکیل کمیته اخلاق در دانشگاه‌های کشور خبر داد و گفت: مقالاتی که منتشر می‌شود باید حقایق علمی را داشته باشد تا مورد حمایت قرار گیرد.

وی از وجود ۱۵۷ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت خبر داد و تاکید کرد: از این میان ۵۷ طرح مورد حمایت قرارگرفته است و به این محققان تسهیلات با سود یک درصد ارائه‌شده است.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و حمایت از محققان، اظهار کرد: باید از محققان حمایت کنیم تا شاهد مهاجرت پژوهشگران از کشور نباشیم.

تولید دو درصد علم دنیا توسط ایران

معاون وزیر بهداشت با اشاره به پروژه‌های متعددی در حوزه تحقیقات و فناوری در کشور، گفت: ایران ۱۰ سال جلوتر از زمانی که پیش‌بینی‌شده بود به بالاترین رتبه منطقه در تولید علم رسیده است.

وی بابیان اینکه کیفیت مقالات مهم است، خاطرنشان کرد: ایران در حوزه اس آی اس به رتبه شانزدهم جهان رسیده است و این مهم نشان از ارتقاء سطح کیفیت مقالات کشور دارد.

به گفته وی ایران توانسته است رتبه اول کشورهای اسلامی را در تولید علم به خود اختصاص دهد.

وی اظهار کرد: جمعیت ایران یک درصد جمعیت دنیا است اما این کشور تولید علم دو درصد دنیا را به خود اختصاص داده و این مهم سهم قابل توجه تولید علم ایران را نشان می دهد.