افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سال آینده باید در لایحه بودجه 86 لحاظ شود یا از طریق دریافت سهام عدالت پر شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، وزیر رفاه و تامین اجتماعی در حاشیه مراسم تجلیل از خیرین بهزیستی در جمع خبرنگاران افزود: در لایحه بودجه سال گذشته و مصوبه مجلس شورای اسلامی ، افزایش مستمری برای بازنشستگان کشوری و لشگری با پیش ‌بینی 620 میلیارد تومان لحاظ شده بود ، در حالی که بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول این افزایش نبودند.

عبدالرضا مصری تصریح کرد: از بعد حقوقی به دلیل اینکه هیچ قانون الزام ‌آوری به معنای وجود قانون و تامین منابع برای افزایش مستمری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی منظور نشده است ، این افزایش تنها برای بازنشستگان کشوری و لشگری محقق شد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ، نیازمند 450 میلیارد تومان اعتبار و لحاظ بودجه مناسب در قالب لایحه متمم بودجه سال جاری و یا بودجه سال 86 است.

وزیر رفاه گفت: تا زمان نهایی نشدن بودجه هیچ قولی نسبت به افزایش مستمری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نمی ‌توان داد.

وی همچنین درباره شکایت به کمیسیون اصل 90 ‌درباره کمبود حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت:‌ هیچ گونه قانون الزام ‌آوری برای دولت در این زمینه که منبعی برای جبران ‌اختلاف حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و لشگری و کشوری تامین کند،‌ وجود ندارد و در طول 20 سال گذشته برای نخستین بار حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کمتر از بازنشستگان کشوری و لشگری شده و آن سال ها بازنشستگان دیگر صبر کردند و حاشیه به وجود نیاوردند.

وزیر رفاه در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در صورت عدم افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی فاصله بین دریافتی ‌ها و حداقل هزینه زندگی از طریق سهام عدالت تامین شود ، خبر داد: در سال آینده تمامی بازنشستگان ، مشمول دریافت سهام عدالت می شوند.

مصری در عین حال تاکید کرد: سهام عدالت ، بدون ایجاد منابع جدید و افزایش نقدینگی در کشور که موجب تورم می ‌شود، فاصله ‌ها را پر می کند.

وی در خصوص آخرین وضعیت توزیع سهام عدالت در میان نیازمندان اظهار کرد: با توجه به اهمیت داشتن کد ملی برای دریافت سهام عدالت و عدم درج کد ملی در پرسشنامه تنها 40 تا 45 درصد افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی و همچنین بازنشستگان دارای کد ملی هستند.

مصری خاطرنشان کرد: حدود 2 میلیون و 400 هزار بازنشسته کشوری و لشگری و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی وجود دارد که بین 75 تا 80 درصد آن حداقل‌ بگیر هستند که با افزایش مستمری در سال جاری بخشی از نیاز بازنشستگان کشوری و لشگری تامین و حقوق حدود 400 تا 600 هزار بازنشسته تامین اجتماعی نیز در قالب سهام عدالت افزایش پیدا می ‌کنند.

وی یادآور شد: افراد پشت نوبت دریافت خدمات از سازمانهای حمایتی همچنین بن اقشار آسیب پذیر را تا پایان امسال و قبل از 22 بهمن دریافت می ‌کنند.

مصری با تاکید بر شناسایی باقی نیازمندان به نبود بانک اطلاعات درآمدی در کشور اشاره کرد و گفت: البته تشکیل این بانک کار ساده ‌ای نیست اما گروه های کم درآمد در میان سایر افراد با توجه به ویژگی های خاص قابل شناسایی هستند ؛ چنانچه حدود 9 میلیون نفر آنها از جمله نیازمندان تحت پوشش سازمان های حمایتی و سایر نیازمندان در این مرحله مشمول دریافت بن اقشار آسیب ‌پذیر شده ‌اند.

‌وزیر رفاه با اشاره به اینکه بیش از 25 میلیون ایرانی ، مشمول مراحل اولیه دریافت سهام عدالت هستند ، اظهار کرد: بر این اساس سهام عدالت با 50 درصد تخفیف به این افراد واگذار و 50 درصد سهام نیز به صورت اقساطی و از محل سود سهام دریافت می ‌شود.

وی در خصوص کسری بودجه سازمان بهزیستی و مشکل در پرداخت مستمری مددجویان اظهار کرد: مستمری مددجویان سازمان بهزیستی در سال های 81 تا 84 حدود حداقل 8 هزار تومان و حداکثر 18 هزار تومان بود که در سال های 84 و 85 به ترتیب 100 و 50 درصد افزایش یافته است.

مصری با بیان اینکه فعلا کمبودی در بودجه بهزیستی نداریم ، اظهار کرد: با توجه به اینکه 50 درصد بودجه سازمان بهزیستی، استانی و 50 درصد به صورت متمرکز تامین می ‌شود ، نسبت به رقم هایی که به محرومان اختصاص پیدا می ‌کند کسر بودجه وجود ندارد.

وی در خصوص سرانه درمان در سال آینده نیز اظهار داشت: تصمیم‌ گیری در خصوص سرانه درمان باید به صورت متمرکز انجام شود و نباید این سرانه به گونه ‌ای باشد که توانمندی ‌های مردم و بیمه شدگان برای پرداخت آن لحاظ نشود.

وزیر رفاه اذعان کرد: رسیدن به یک سرانه واحد موجب پرداخت کمتر مردم از جیب در هزینه‌ های درمانی می ‌شود.

مصری اضافه کرد: بر اساس قانون سازمان بیمه خدمات درمانی ، شورای عالی بیمه موظف به تعیین سرانه است که در سال جاری در تلاشیم با مشارکت سه جانبه وزارتخانه های بهداشت ، رفاه و تامین اجتماعی و سازمان نظام پزشکی به عدد واحدی در تعرفه و سرانه دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: امکان دارد به رغم تامین سرانه مناسب ، تعرفه به گونه ‌ای اعلام شود که فاصله قابل قبولی با سرانه داشته باشد ؛ بنابراین باید سرانه واقعی جیب مردم را محاسبه کرد و تعرفه بر اساس آن تعریف شود.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی افزود: پزشکان این بار نیز باید در جهت ارائه خدمات به مردم در تعیین تعرفه گذشت داشته باشند.