به گزارش خبرگزاري مهر، منابع بلندپايه عراقي كه خواستار عدم افشاي نام خود شدند، به اين روزنامه كويتي گفتند كه در تصميم واشنگتن به تسريع در انتقال قدرت به عراقي ها و تمايل به تامين امنيت شهرها توسط اين نيروها وهمچنين طرح نظامي براي خروج نظاميان اين كشور از مراكز استقرار فعلي در شهرهاي عراق ارتباط وجود دارد.
اين منابع به تجارب مشابه آمريكا در آلمان ، كامبوج و لائوس اشاره كردند كه آمريكا ، عمليات خود را در آن كشورها از خارج از شهرهاي بزرگ اداره مي كرد.
اين منابع اشاره كردند كه آمريكا براي آغاز اجراي ميداني اين استراتژي ، پايگاه هاي نظامي در مرزهاي منطقه اي عراق با كشورهاي همسايه تاسيس مي كند تا امنيت بيشتر براي نظاميان خود تضمين كند و از توان بيشتري براي كنترل اوضاع ژئوپليتيكي عراق بدون تلفات انساني و عدم نياز به ادامه حضور نظامي در شهرهاي عراق برخوردار شود.
منابع عراقي به روزنامه الراي العام كويت تاكيد كردند كه اعزام 10 هزار نيروي اضافي در سال آينده به عراق در چارچوب تكميل حلقه هاي اين طرح و رويكردي است كه با دقت بررسي شده است، به ويژه آنكه عدم وجود نظاميان آمريكايي در داخل شهرها به تدريج از حالت مخالفت كنوني با حضور آنها مي كاهد.
منابع مورد نظر تاكيد كردند كه نظاميان آمريكايي براي مدت طولاني در داخل شهرهاي عراقي باقي نخواهند ماند و آمريكا در تلاش است تا با اجراي اين طرح كنترل همزمان امنيتي و سياسي در عراق را تضمين كند .
لذا آمريكا بهترين راه حل را در تاسيس پايگاه هاي مستحكم نظامي در مرزهاي منطقه اي و بين المللي عراق و تمركز نظاميانش در اين مراكز مي داند. اين طرح با نحوه ارتباطات واشنگتن با پايتخت هاي كشورهاي همسايه مانند تهران و دمشق مرتبط است.
اين منابع تاكيد كردند: تقويت وجود پليس عراق و دفاع ملي ارتباط مستقيم با جزئيات اين طرح آمريكا دارد كه از اوايل سال آينده آماده اجرا مي شود.
اين منابع افزودند كه باتوجه به اينكه اشغال مستقيم عراق به نفع آمريكا نيست ، اين كشور به دنبال گزينه هايي است كه بيشترين سود و كمترين هزينه را براي اجراي سياست هاي اين كشور درعراق داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۸۲ - ۱۹:۰۳
يك روزنامه كويتي از آماده شدن آمريكا براي ايجاد پايگاه هاي نظامي راهبردي در مرزهاي عراق با همسايه هاي اين كشور پرده برداشت.