با امضای ملکه انگلستان لایحه برگزیت که به تصویب پارلمان رسیده بود به قانون تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، لایحه برگزیت که پیشتر از مجلس اعیان به مجلس عوام ارجاع شده بود پس از تبدیل به قانون و تصویب در پارلمان اکنون به امضای ملکه بریتانیا رسید.

بر این اساس این قانون لازم الاجرا بوده و عملاً راه برای دولت محافظه کاری ترزا می نخست وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا باز شده و دولت می تواند فرایند مذکور را تسریع کند.

این در حالی است که پارلمان انگلیس چند روز پیش لایحه خروج این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به«برگزیت» را تصویب کرده بود.

بریتانیا همواره می تواند در صورت عدم موافقت با برکسیت در هشت سال آینده نسبت به مفاد آن به دادگاه عالی اروپا شکایت کند. به نظر می رسد دست کم دو تا سه سال برای اینکه بریتانیا تمام حق رای در نهادهای اروپایی را از دست می دهد طول بکشد. به این ترتیب تا دو سال آینده همچنان این کشور در کنار ۲۷ عضو اتحادیه در استراتژی‌های اروپایی شرکت خواهد کرد. اینکه بعد از جدایی کامل تکلیف رابطه اتحادیه اروپا و بریتانیا چه خواهد شد مساله‌ای دیگر است.

مساله حل نشده مذاکرات برکسیت بحران مرز بین دو ایرلند است. ایرلند شمالی به عنوان بخشی از خاک بریتانیا با جمهوری ایرلند به عنوان یک کشور مستقل و عضوی از اتحادیه اروپا پس از سال ها جنگ داخلی به آرامش رسیده اند و مقامات اروپایی نگرانند که جدایی بریتانیا به تنش در جزیره ایرلند دامن بزند.

اولین مرحله مذاکرات برکسیت در ماه دسامبر با وجود تمام موانع پس از شش ماه گفتگو با نتیجه به پایان رسید. بریتانیا همواره می تواند در صورت عدم موافقت با برکسیت در هشت سال آینده نسبت به مفاد آن به دادگاه عالی اروپا شکایت کند.

به نظر می رسد دست کم دو تا سه سال برای اینکه بریتانیا تمام حق رای در نهادهای اروپایی را از دست می دهد طول بکشد. به این ترتیب تا دو سال آینده همچنان این کشور در کنار ۲۷ عضو اتحادیه در استراتژی‌های اروپایی شرکت خواهد کرد. اینکه بعد از جدایی کامل تکلیف رابطه اتحادیه اروپا و بریتانیا چه خواهد شد مساله‌ای دیگر است.

برخی از طرفداران برکسیت در دولت ترزا می بر این باورند که دولت باید بدون امضاء هرگونه توافقی از اتحادیه اروپا خارج شود. آنها بر این باورند که اتحادیه اروپا نیز نیازمند یک جدایی نظام‌بند است و بریتانیا باید در برابر هر فشاری مقاومت کند. با اینحال یک دیپلمات ارشد اروپایی بر این باور است که برای زمینه سازی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نباید شتابزده عمل کرد. آنها در اظهار نظرهای رسمی خود می گویند که بریتانیایی‌ها برای خروج باید با دستی پر پول وارد مذاکرات شوند.