به گزارش خبرنگارمهر، محمد حسین محمدی شامگاه دوشنبه در دومین جلسه شورای اداری استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری تشکیل شد، با اشاره به اینکه دو برابر نیاز دراین استان آب مصرف می شود، گفت: بالغ بر ۳۵۰ هزار مشترک دراستان داریم که ۷۸ درصد آن را بخش خانگی تشکیل داده است.
وی عنوان کرد: سالانه ۶۰۰ هزارمترمکعب آب شرب در اختیار فضای سبز شهری قرار می گیرد که باید برای آن فکر اساسی شود.
وی عنوان کرد: کاربری های اداری ونیروهای مسلح واماکن عمومی بیش از سه برابر استاندارد تعریف شده آب مصرف می کنند که عمده دلیل این مسئله به فرسودگی تجهیزات و عدم رعایت الگوی مصرف مربوط می شود.
وی استانداردمصرف آب برای هر خانوار را ۱۵ مترمکعب خواند و بیان کرد: ۱۸ درصداز مردم استان این استاندارد را رعایت می کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان ادامه داد: در کشورما به ازای هر خانوار مصرف ۲۵ مترمکعب مورد پذیرش است که ۶۳ درصد مردم استان آن را رعایت می کنند.
محمدی مخاطرات اقلیمی و کاهش منابع در دسترس، اقتصاد آب، هدررفت آب و تشدید مخاطرات کیفی و زیست محیطی را از جمله مشکلات موجود در جامعه خواند و بیان کرد: در بازه زمانی ۱۰ ساله دمای ایران در دی ماه ۵ درجه افزایش پیدا کرده که باعث تغییر در شیوه بارش ها شده است.
وی عنوان کرد: در چند دهه گذشته سرانه آب هر فرد ۶۶۰۰ مترمکعب بوده و اکنون به ۱۶۲۵ مترمکعب در کشورما رسیده است.
وی اظهارداشت: وجود سرانه آب کمتر از ۲ هزارمترمکعب در هر کشوری نشان می دهد که آن کشور با تنش آبی مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان با اشاره به اینکه تولید، تامین وتصفیه آب به ازای هر مشترک به ۱۰ میلیون تومان نیاز است، گفت: براساس نرخ سال گذشته تا سال ۱۴۲۰ فقط برای تامین آب جمعیت استان نیاز به ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
محمدی عنوان کرد: متاسفانه بیش از ۱۵ هزار انشعاب غیرمجاز در حاشیه شهرهای استان وجود دارد و ۷۵ درصد پرت آب هم مربوط به همین مناطق است.
وی با بیان اینکه مخاطرات کیفی و زیست محیطی آب در حال تشدید است، بیان کرد: وجود فلزات سنگین در آب برخی از نقاط یکی از مخاطرات استان ما است.