به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام هادی اکبری ظهر پنجشنبه در گردهمایی حوزویان مهندس که در سالن همایش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: در قرآن ۷۱ بار «بیوت» مطرح شده که ۵۵ بار به عنوان محلی برای سکونت زندگی انسان تعبیر شده است که این امر نشان دهنده نگاه مادی و معنوی قرآن و معارف دینی به مقوله مسکن است.
وی گفت: این موضوع که بسیار دارای اهمیت است نمیتواند مورد غفلت ائمه باشد و به همین دلیل سفارشهای زیادی در بیان معصومین در خصوص مسکن دیده میشود.
معاون مسکن و خدمات اجتماعی مرکز خدمات حوزه علمیه بیان داشت: نگاه اسلام به موضوع مسکن معنوی و قدسی است و نشان میدهد دین اسلام برای مسئله سکونت ارزش زیادی قائل است.
وی بیان داشت: علاوه بر بعد معنوی به جنبه مادی محل سکونت و خانه نیز توجه شده و در روایت داریم وقتی میخواهید خانه بسازید در جای غصبی نباشد.
حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه در روایت داریم که خانه شما نباید بالاتر از خانه همسایه باشد، گفت: دلیل آن را اینگونه ذکر کردند تا بلندی خانه شما باعث نشود باد و نسیم به خانه همسایه نخورد.
وی تصریح کرد: در دین اسلام به موارد جزئی در خانهسازی نیز پرداخته شده ولی کمتر در جامعه گفته میشود؛ اسلام تجمل را نفی میکند و آنجا که میگوید خانه بزرگ باشد از خانهای ساده صحبت به میان میآورد.
در جامعه اسلامی نگاه به مسکن نگاه سرمایهگذاری نیست
معاون مسکن مرکز خدمات حوزههای علمیه با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) بیان داشت: امام علی(ع) میفرمایند اولین چیزی که انسان باید تهیه کند خانه است و اگر مشکلی هم برای او پیش آمد و مجبور شد وسایل خانهاش را بفروشد آخرین چیزی که باید بفروشد خانهاش باشد.
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی نگاه به مسکن نگاه سرمایهگذاری نیست، گفت: پیامبر اسلام(ص) میفرمایند اگر بیجهت خانهات را فروختی برکت از پولت میرود و در روایت دیگری داریم اگر خانهات را فروختی با پولش خانهای دیگر تهیه شود.
حجت الاسلام اکبری افزود: مهندسان روحانی بهترین افرادی هستند که میتوانند نگاه دینی به امر مسکن را ترویج کنند و یکی از اهداف برپایی این همایش نیز همین امر است.
با حمایت مرکز خدمات بیش از ۱۵ هزار نفر از طلاب خانهدار شدند
معاون مسکن مرکز خدمات حوزه علمیه قم با بیان اینکه فعالیتهای مرکز خدمات همسو با رسالت حوزه است، گفت: مرکز خدمات از یک صنف خاصی حمایت نمیکند بله رسالت مرکز خدمات حمایت از مأموریت حوزه است.
وی با بیان اینکه تاکنون با حمایتهای مرکز خدمات بیش از ۱۵ هزار نفر از طلاب خانهدار شدند، گفت: اولویت دادن به نخبگان و اساتید برای خانهدار شدن، توجه به مناطق محروم، تمرکززدایی از قم، توزیع روحانیت در اقصی نقاط کشور از دیگر سیاستهای مرکز خدمات در حوزه مسکن است.