به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کمال محامدپور در حاشیه نشست سراسری نقش دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در آموزش و تحقیقات فناوری اطلاعات که در مجموعه عصر انقلاب برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون اکثریت دانشگاه های استان ها از طریق فیبرنوری به اینترنت متصل شده اند و در بسیاری از دانشگاه ها فیبرنوری تا ورودی دانشگاه قرار گرفته است اما برخی از دانشگاه ها تجهیزات داخلی را نصب نکرده اند.
وی تأکید کرد: به طور طبیعی اگر دانشگاه ها تجهیزات را برای بهره برداری نصب کنند می توانند از اتصال برخوردار باشند. اتصال خوابگاه ها به شبکه فیبرنوری بر اساس دستورالعمل حوزه IT ، در مرحله دوم انجام می گیرد و اولویت با مجتمع های خوابگاهی دانشجویی با بیش از 2 هزار دانشجو است.
محامدپور یاد آور شد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مذاکراتی در خصوص چگونگی رفع نیازهای حوزه فناوری اطلاعات کشور با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و برخی از دانشگاه های کشور مذاکراتی انجام گرفته است.
معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای توسعه بهتر IT در کشور دانشگاه ها باید به طور جدی به عنوان مراکز پژوهشی و آموزشی وارد عرصه شوند و نیاز بخش ICT را برطرف کنند. برای اینکار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظایف و ماموریت هایی دارد که این ماموریت ها در چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه توسعه مطرح شده است.
وی خاطرنشان کرد: عمده کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد زیرساخت های سخت افزاری لازم برای ارتباطات و فناوری اطلاعات است. این وزارتخانه مطابق برنامه توسعه چهارم اینترنت پر سرعت زیر ساخت های لازم را تهیه و نصب کرده است اما بخش دیگری از کار خارج از وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که به کاربران و کاربردها مربوط می شود.
محامدپور افزود: بخش عمده ای از کاربران و کاربردها مربوط به نیروی انسانی است که توسط دانشگاه ها تربیت می شود، بنابراین دانشگاه ها باید دوره های آموزشی خود را متناسب با نیاز کشور و برنامه های توسعه ای تدوین کنند.
وی با اشاره به برنامه های حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دانشگاه ها برای تربیت نیروی انسانی به اعتبارات کافی نیاز دارند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان حامی این برنامه ها وارد عرصه شده است و از برنامه های آموزشی دانشگاه ها در بخش ICT حمایت می کند.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این وزارتخانه بودجه بهتری از وزارت علوم در اختیار دارد و از توان اساتید دانشگاه برای رفع نیازهای بخش فناوری اطلاعات بهره می گیرد.