اکبر قانعی در سفر به قزوین برای بازدید از واحدهای مرغداری و بررسی آمادگی صنعت طیور استان قزوین برای مقابله با بیماری فوق حاد پرندگان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: با توجه به شرایطی که در سال گذشته پس از بروز بیماری فوق حاد پرندگان در مرغداری های کشور بروز کرد، تعداد زیادی تلفات داشتیم و مرغ های تخم گذار را از دست دادیم و کشور تحت فشار قرار گرفت به همین دلیل در پایان سال ۹۶ دولت تصمیم گرفت روند یکسانی را در کشور پیاده کند و دستورالعمل اجرایی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزا تدوین شد.
قانعی اضافه کرد: در این دستورالعمل وظیفه همه دستگاهها مشخص شده و ما هم به استانها سرکشی می کنیم تا با این نقشه بتوانیم بیماری را کنترل کرده و با پیامدهای آن مقابله کنیم.
وی تصریح کرد:این بیماری معمولا درنیمه دوم سال بروز میکند و دو ماه فرصت داریم هماهنگی لازم را انجام دهیم تا ۷۰ تا ۸۰ درصد تلفات سال قبل را کنترل کرده و صنعت طیور کشور را پشتیبانی کنیم و از بحران خارج شویم.
۲۷ میلیون مرغ در کشور تلف شد
قانعی در خصوص میزان تلفات سال گذشته در بیماری فوق حاد پرندگان گفت: در سال گذشته به دلیل تنوع طیور ۲۷ میلیون تلفات مرغی در واحدهای صنعتی در سراسر کشور داشتیم.
نماینده تام الاختیار وزیر جهاد کشاورزی در ستاد مبارزه با آنفلوانزای مرغی اظهارداشت: در خصوص تامین خسارت مرغداران برای هر قطعه مرغ تلف شده ۱۵ هزار تومان بیمه خسارت پرداخت شد.
۱۲ استان درگیر بیماری آنفلوانزا هستند
قانعی یادآورشد: ۱۲ استان در کشور درگیر این بیماری هستند که بیشترین برنامه ریزی در این استانها صورت می گیرد و قزوین پایلوت طرح مبارزه با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.
وی اظهارداشت: برای اینکه نگران مبارزه با این بیماری نباشیم امسال تمهیدات لازم انجام شده و در این راستا استان قزوین به عنوان پایلوت طرح انتخاب شده و فعالیتهای را آغاز کرده ایم و پس از قزوین در سایر استانها نیز عملیاتی می کنیم.
قانعی تصریح کرد: با واکسیناسیون واحدهایی که دچار بیماری می شوند امنیت لازم را ایجاد می کنیم تا سایر مناطق هم مصون شوند.
وی در مورد تامین تجهیزات و مواد واکسیناسیون هم گفت: مقدمات وارد کردن کارتهای واکسیناسیون انجام شده و امیدواریم در کشور توزیع شده و واکسیناسیون اجرا شود.
طرح جامع صنعت طیور در کشور اجرا می شود
وی در ادامه در خصوص اجرای طرح جامع صنعت طیور اظهارداشت: با تصمیم نمایندگان ویژه رئیسجمهور در کارگروه کنترل بازار، وزارت جهادکشاورزی موظف شد با همکاری وزارتخانههای بازرگانی، صنایع و معادن و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور، طرح جامع صنعت طیور کشور را تهیه و به کارگروه کنترل بازار ارائه کند.
قانعی اظهارداشت: طرح جامع صنعت طیور در وزارت جهاد در حال تهیه است و در یک ماه آینده جمع بندی نهایی می شود و پیگیر اجرای آن خواهیم شد.
وی بیان کرد: طرح جامع صنعت طیور توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده و امیدواریم با اجرای آن بتوانیم از تهدیدات این صنعت جلوگیری کنیم.
تهدید را به فرصت تبدیل کنیم
مسئول هماهنگی ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وزارت جهاد کشاورزی کشور تصریح کرد: بیماری فوق حاد پرندگان یک تهدید است اما با تمهیدات پیش بینی شده می توانیم آن را به یک فرصت تبدیل کنیم تا صنعت مرغداری در کشور به روز شود.
قانعی یادآورشد: باید در این شرایط کمک کنیم تا صنعت مرغداری که می تواند به یک صنعت صادراتی مهم تبدیل شود آسیب های خود را شناخته و برای مقابله آماده شود.
وی گفت: تولید مرغ سالم با محور صادرات می تواند این صنعت را به شکوفایی رسانده و به رونق کسب و کار این صنعت کمک کند.